banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
13 Ocak 2026 Salı

Adnan Eren’den Tarihe Müzikal Yolculuk: “Çepniler” Kliplendi

Sicili bozuk vekile silah yok

Bakanlar Kurulu’nun OHAL kapsamında 29 Ekim’de çıkardığı 676 sayılı KHK ile silahlanmayla ilgili yeni düzenlemeler getirildi.

01 Kasım 2016 Salı 04:33
Sicili bozuk vekile silah yok
banner229
Sicili bozuk vekile silah yok
Bakanlar Kurulu’nun OHAL kapsamında 29 Ekim’de çıkardığı 676 sayılı KHK ile silahlanmayla ilgili yeni düzenlemeler getirildi. Ruhsatı kaldırılmasına karşın devlete zamanında bildirmeyen vatandaşa yönelik süresiz yasak kaldırılırken, adli sicili bozuk milletvekillerine tanınan silah taşıma hakkı da sona erdi.
KHK ile Ateşli Silahlar Yasası’nın iki maddesi değiştirildi. Yasanın eski haline göre ruhsatlı silah taşıyan vatandaşlar, ruhsatın veriliş nedenlerinin ortadan kalkması halinde durumu 6 ay içerisinde emniyete bildirmekle yükümlüydü. Yasa, “Aksine hareket edenlere bir daha silah ruhsatı verilmez” hükmünü içeriyordu. Son KHK ile bu ifade kaldırıldı.

Bunun yerine “Aksine hareket edenler ile süresi dolduğu halde 6 ay içerisinde ruhsatını yeniletmeyenlerin ruhsatları iptal edilir. Ancak gerekli şartları haiz olan kişilere 3 bin Türk Lirası idari para cezası ödemeleri kaydıyla tekrar ruhsat verilebilir” hükmü getirildi. Ayrıca Köy Kanunu’nun 74. maddesine göre görevlendirilen güvenlik korucularının edinecekleri bir silah harç kapsamından çıkarıldı. Köy Kanunu’nun bu maddesinde güvenlik korucusunun tanımı şöyle: “Köy muhtarı ve ihtiyar meclisi mahsul zamanlarında çapulcular ve eşkıya türemiş ise yağmadan köy halkını korumak için köylünün eli silah tutanlarından lüzumu kadarını gönüllü güvenlik korucusu ayırarak bunların isimlerini bir kağıda yazıp kaymakama götürür. Kaymakamın müsaadesi olursa bu gönüllü güvenlik korucuları asıl korucularla beraber yağmacılara ve eşkıyaya karşı köy ve köylüyü korurlar.”

Yasaya göre ateşli silahla işlenen suçlardan hükümlü bulunanlar ile taksirli suçlar hariç olmak üzere bir yıldan fazla hapis cezasına mahkûm olanlara affa uğramış olsalar bile silah ruhsatı verilmiyor. Bu hüküm korundu. Ancak bu konuda Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar ve milletvekillerine tanınan ayrıcalık kaldırıldı. Bu yetkililere her şartta silah taşıma hakkı veriliyordu. KHK’da getirilen son düzenlemeyle, bir yıldan fazla hapis cezası alan veya ateşli silah kullandığı için ceza alan bakanlar ve milletvekilleri, affa uğramış olsalar bile silah taşıma izni alamayacaklar. 


beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV