banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
16 Mayıs 2024 Perşembe

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Şike davasında telefon dolandırıcılığı

Telefon dolandırıcıları şike davasına da el atmış

27 Şubat 2013 Çarşamba 11:49
Şike davasında telefon dolandırıcılığı
banner266
Şike davasında telefon dolandırıcılığı
Telefon dolandırıcıları şike davasına da el atmış
Tahliye vaadiyle şike sanıklarının ailelerini dolandıran Erzincan merkezli şebeke, operasyonla çökertildi.

Futbol dünyasını sarsan şike davasını ve gündemi yakından takip eden telefon dolandırıcıları, tutuklanan şike sanıklarının ailelerini de kıskacına aldı.

"ADLİYEDEN ARIYORUM, SAVCIYIM"
Erzincan merkezli çete üyeleri "adliyeden arıyoruz" diyerek tutuklanan kişilerin işyerlerinden ve cezaevinden ailelerinin cep telefonlarını alıp aramaya başladılar. Kendilerini bazen adliyede güçlü yakınları olan birileri olarak tanıttılar, bazen de hakim ve savcı oldular. Erzincan Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, çete lideri olduğu tespit edilen K.Ş.'yi annesinin ihbarıyla İstanbul Kağıthane'de yakaladı

Akşam'dan Levent Albayrak'ın haberine göre işte operasyonun detayları...

TAHLİYE İÇİN 15 BİN DOLAR
Şike davası kapsamında tutuklanarak cezaevine konulan Giresun Spor Eski Asbaşkanı Coşkun Çalık'ın eşi Esin Çalık da dolandırıcıların kapsamına girdi. Kendisini Beşiktaş Adliyesi'nde görevli bir savcı olarak tanıtan dolandırıcı, "Eşinin bu davada suçsuz olduğuna inandığını, eşinin eski bir dostu olduğunu ancak tahliye edilebilmesi için biraz paraya ihtiyaçları olduğunu" söyledi. Çalık'la telefonda saatlerce konuştuktan sonra güvenini kazanmak için o dönem Beşiktaş'ta bulunan adliyenin telefonlarını internet üzerinden kullandılar. Dolandırıcılar, ikna olan Çalık'ın 15 bin dolar hazırlamasını istedi.

CEZAEVİ ÖNÜNDE BEKLEDİ
Çalık'ın, hazırladığı parayla Beşiktaş Adliyesi yanında bulunan Bahçeşehir Üniversitesi'ne gelmesi söylendi. Dolandırıcılar Çalık'ın zarf içerisinde hazırladığı parayı asansöre bırakmasını ve ertesi akşam saat 17.00'da cezaevi kapısına giderek eşinin tahliyesini orada karşılamasını istediler. Çalık, isteği yerine getirdi. Parayı bıraktığı asansörün hareket ettiğini gördü. Ertesi gün cezaevi önüne giderek eşinin tahliyesini bekleyen Esin Çalık, eşinin çıkmadığını görünce dolandırıldığını anladı. Savcılığa müracaat eden Çalık, dolandırıcılar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şike davası sürecinde tutuklu bulunan Giresun Spor Eski Başkanı Ömer Ülkü'nün eşini aynı yöntemleri kullanarak dolandırmak isteyen zanlılar, Yasemin Ülkü'yü arayarak kendisini savcı olarak tanıttı. Ömer Ülkü'nün eski bir dostu olduğunu belirten dolandırıcı aynı yöntemle 25 bin lira para istedi. Kendisini arayan numaraların Beşiktaş Adliyesi'ne ait olmadığını tespit eden Ülkü, dolandırıcıların ağına düşmedi. Diğer tutuklu yakınlarının bu yöntemlerle arandığını bilen Ülkü, dolandırıcılara "Böyle büyük bir davada 25 bin lira para istiyorsunuz. Size inanmıyorum" diyerek telefonu kapattı. Savcılığa giderek suç duyurusunda bulunan Ülkü, daha büyük miktarlarda para istemiş olsalardı ikna olabileceğini belirterek şikayette bulundu.

MOSTUROĞLU DA LİSTEDE
Dolandırıcıların, o dönemde şike davasından cezaevinde tutuklu bulunan birçok futbol adamının yakınlarını arayarak dolandırmaya çalıştıkları öğrenildi. Suç duyurusunda bulunan bazı aile yakınlarının verdiği ifadelerde bu yöntemle Şekip Mosturoğlu, Hakan Karaahmet, İskender Alın, Ümit Karan gibi isimlerin ailelerini arayarak dolandırmaya çalıştıkları öğrenildi.

ANNESİ İHBAR EDİNCE YAKALANDI
Gelen ihbar ve şikayetleri değerlendiren Erzincan polisi yaptığı çalışma sonucunda bir isme ulaştı. Ulaşılan isim Özcan Ş.'di. Ama Özcan Ş. başka bir suçtan cezaevinde yatıyordu. Ve çevresi oldukça genişti. Çalışmalarına devam eden polis bir kadının ihbarı ile tekrar harekete geçti. 60 yaşındaki H.Ş. oğlunun milleti kandırarak paralarını aldığı ve Kağıthane'de evde saklandığını ihbar etti. Gelen ihbarı değerlendiren Erzincan polisi, dolandırıcının aradıkları K.Ş. olduğunu tespit etti. Yapılan çalışmalar sonucunda K.Ş. Kağıthane'de saklandığı evde kıskıvrak yakalanak gözaltına alındı.

Vatandaşı dolandırarak milyonlarca lira haksız kazanç elde eden çetenin 7 üyesi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV