banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
19 Nisan 2024 Cuma

12 yıl sonra Başkan Erdoğan'dan Irak ziyareti

Şırnak'ta operasyon ve askeri hareketlilik sürüyor

Şırnak'ın Küpeli Dağı'nda kış üslenmesindeki PKK'lı teröristlerin imhası için 4 Ocak'ta başlatılan hava destekli operasyon ve bölgeye sevkıyat devam ediyor.

09 Ocak 2017 Pazartesi 04:36
Şırnak'ta operasyon ve askeri hareketlilik sürüyor
banner229
Şırnak'ta operasyon ve askeri hareketlilik sürüyor

Şırnak'ın Küpeli Dağı'nda kış üslenmesindeki PKK'lı teröristlerin imhası için 4 Ocak'ta başlatılan hava destekli operasyon ve bölgeye sevkıyat devam ediyor.

Şırnak merkezde bulunan 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nın sevk ve idaresindeki Küpeli Dağı'ndaki operasyon 4 Ocak günü başlatıldı. Bölgedeki bir çok askeri birliğinde katıldığı ve PKK'lıların kış üstlenme alanlarının imhasını hedefleyen hava destekli operasyon devam ederken, bölgeye hem hava hem de karadan takviye birliklerin sevki sürüyor. Küpeli dağının dışında Çıraf dağının da bazı bölümlerini kapsayan operasyon nedeniyle bölgede yoğun bir askeri
hareketlilik yaşandığı gözlendi. Operasyonu Akçay, Seslice, İkizce'de bulunan Tugaylardaki askerlerin yanı sıra Siirt'teki özel birliklerinde katıldığı belirtildi. Kötü hava koşullarına rağmen devam eden operasyonlara havadan ise Skorski, Kobra ve Atak Helikopterlerinin destek verdiği öğrenildi.

BÜYÜK DARBE

Dün Şırnak Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Küpeli (Gabar) Dağı bölgesinde 4-7 Ocak 2017 tarihleri arasında bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek ve bölücü terör örgütünün kış hazırlıklarını imha etmek maksadıyla 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda, 1'inci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı, 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı, 6'ıncı Motorize Piyade Tugay komutanlığı ve güvenlik korucularımızın katılımıyla icra edilen müşterek operasyonda 1 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş, ekte belirtilen çok miktarda örgütsel doküman, silahlar, tıbbi ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir” denildi.

Valilikten yapılan açıklamada, 4-7 Ocak tarihlerinde Gabar Dağı bölgesinde PKK'lı teröristlerin kış üstlenmesini önlemek amacıyla operasyon düzenlendiği bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluk alanındaki Gabar Dağı bölgesinde, 1.Jandarma Komando Tugay Komutanlığı, 6.Motorize Piyade Tugay Komutanlığınca icra edilen müşterek operasyonda 1 terörist etkisiz hale getirildi. Bölgede yapılan aramalarda teröristlere ait, 1 doçka, 3 uzun namlulu silah, 1 mayın, 2 el yapımı patlayıcı, 2 fünye, 134 doçka mermisi, 78 bixi mermisi, 500 gram kubar esrar ve çok sayıda yaşam, tıbbi malzemenin ele geçirildi."

Açıklamada, bölgedeki operasyonun kararlılıkla devam ettiği vurgulandı.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV