banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
19 Haziran 2025 Perşembe

Ünlü fenomen cezaevine gönderildi

Sivas'taki katliamın yıldönümünde polis göstericilere gazla müdahale etti

Sivas olaylarının 18. yıldönümünde ölenleri anmak üzere Sivas'a gelen yaklaşık 5 bin kişilik grup ile otel önünde güvenlik şeridi oluşturan polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.

02 Temmuz 2011 Cumartesi 15:32
Sivas'taki katliamın yıldönümünde polis göstericilere gazla müdahale etti
banner304
Sivas'taki katliamın yıldönümünde polis göstericilere gazla müdahale etti


Sivas olaylarının 18. yıldönümünde ölenleri anmak üzere Sivas'a gelen yaklaşık 5 bin kişilik grup ile otel önünde güvenlik şeridi oluşturan polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Polis, ellerindeki pankart sopalarıyla kendilerine vuranlara biber gazı kullanınca bir anda ortalık savaş alanına döndü. Organizasyon komitesinin sağduyu çağrısı ve polisin itidalli tutumu üzerine olaylar kısa sürede kontrol altına alındı.

Öğle saatlerinde Ethembey Parkı'nda toplanan grup, sloganlar eşliğinde Mevlana Bulvarı'nda kortej oluşturdu. Sivas Valiliği önünde yürüyüşe katılan CHP milletvekilleri Süheyl Batum, Malik Ejder Özdemir ve diğer partililer Madımak Oteli'nin önüne kadar geldi. Burada 18 yıl önceki olaylarda hayatını kaybedenlerin yakınlarının isimleri okunduktan sonra içeri girişler sırasında arbede yaşandı.

Ölenlerin yakınları ve vekiller, daha önce Madımak Oteli olan yeni adıyla Bilim Kültür Merkezi önünde beklerken, diğer taraftan anma programı konuşmalarla devam etti. Katılımcılar, otelin üzerinde ne yazarsa yazsın kendileri için utanç müzesi olduğuna vurgu yaptı.

- Madımak'ta ilk anma vali ve belediye başkanından

Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te meydana gelen ve 37 kişinin hayatını kaybettiği Madımak olaylarını anma programı başladı. Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, 33 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile birlikte, kamulaştırılarak Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürülen Madımak Otel'ine gelerek çiçek bıraktı. Çiçek bırakma törenine basın mensupları alınmadı.

Bilim Kültür Merkezi önünde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Anma için şehre gelenlerin, gösterilen alanlar dışında toplanmasına izin verilmiyor. Güvenlik gerekçesiyle kent merkezinde bazı cadde ve sokaklara geçişler yasaklandı. Sabah saatlerinden itibaren yolları tutan emniyet güçleri, esnafın dükkan açmasına izin verse de alışveriş için gelenlere izin vermedi. Otelin önüne kadar olan bölümlerde kademeli olarak güvenlik önlemi alan emniyet güçleri, arama noktalarında sıkı üst araması yapıyor. Dükkan önlerinde polisler bulunurken, özellikle kamu binalarında sıkı güvenlik önlemi alındığı gözlendi.




 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV