banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
28 Nisan 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Sokakta kurban kesmenin cezası belli oldu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyelerin gösterdiği yerler dışında park, bahçe, cadde, sokak ile bina önleri, meydan gibi umuma açık ve kurban satış ile kesimine uygun olmayan yerlerde bu tür faaliyetleri yapanlara 203 lira idari para cezası verileceğini bildirdi.

26 Ağustos 2017 Cumartesi 19:34
Sokakta kurban kesmenin cezası belli oldu
banner312
Sokakta kurban kesmenin cezası belli oldu

Beylikdüzü Tabela


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyelerin gösterdiği yerler dışında park, bahçe, cadde, sokak ile bina önleri, meydan gibi umuma açık ve kurban satış ile kesimine uygun olmayan yerlerde bu tür faaliyetleri yapanlara 203 lira idari para cezası verileceğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kurban Bayramı süresince  kurban satış ve kesim yerlerinde çevre kirliliğine sebep olabilecek faaliyetlere  karşı toplum ve çevre sağlığının olumsuz etkilenmemesi için tedbir alındı.
 

Bu kapsamda ekipler, Kurban Bayramı boyunca satış ve kesim yerlerinde  denetim yapacak.
 
Bakanlık, vatandaşların bu konuda duyarlı olmasını, kapı önlerinde  kurban kesip çevreyi kirletenlerin "Alo 181" hattına telefona ihbar edilmesini  istedi.
 
Kurban satışı ve kesimi, ilgili belediye tarafından gerekli alt ve  üstyapının tesis edildiği veya ettirildiği yerlerde yapılacak, kurban atık ve  artıkları belediyeler tarafından toplanacak. Belediyelerin gösterdiği yerlerin  dışında kurban satışı yapmak ve kurban kesmek ise yasak olacak.
 
"50 bin 975 lira idari ceza"
 
Buna göre 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun 20. maddesi gereğince park,  bahçe, cadde, sokak ile bina önleri, meydan gibi umuma açık ve kurban satış ile  kesimine uygun olmayan yerlerde bu tür faaliyetlerde bulunanlara 203 lira idari  ceza uygulanacak. Konutlarda atıkları toprağa veren her konut ve bağımsız bölüm  için bin 267 lira, kurban kesim yerlerinde gerekli yasaklara uymayan ve önlem  almadan kurban atıklarını toprağa veren işletmelere de 50 bin 975 lira idari ceza  verilecek.
 
Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, kurbanlık satış ve kesim yerlerinde  çevre kirliliğini önleyici tedbirler alacak. Bu çerçevede belediyeler, kurban  alanlarında, su, elektrik, kanalizasyon veya foseptik gibi altyapıların  hazırlanması, kurban kesim yerlerinin dezenfekte edilebilir, sağlık ve temizlik  şartlarına uygun mekanlardan seçilmesini sağlayacak.
 
Kesim yerlerinde tazyikli suyla yıkama imkanı bulunacak. Kurbanlık  hayvanların kesimi, belediyelerden çalışma izni almış kesimhane ile komisyonların  belirlediği kesim yerlerinde "Kasaplık Belgesi" veya "Kesim Elemanı Yetiştirme ve  Geliştirme Kursları"ndan alınmış "Kurs Bitirme Belgesi" olanlar tarafından  yapılacak.
 
Kesim uyarıları
 
Köylerde ve belirlenmiş kesim noktası bulunmayan yerlerde ise  kesimler, cadde, sokak ve parka bakmamak kaydıyla vatandaşların kendi  bahçelerinde usulüne uygun olarak ve çevreye zarar vermeyecek şekilde ehil  kişilerce gerçekleştirilebilecek.
 
Kesim sonrasında ise şu unsurlara dikkat edilmesi gerekiyor:
 
"Kesimden çıkan işkembe ve hayvan dışkıları gibi atıklar, sızdırmaz,  dayanıklı, yüksek yoğunluklu polietilen siyah torbalara 3'te 2'si oranında  konulmalı. Gerektiğinde ikinci torba kullanılmalı, ağzı iyice kapatılıp  bağlanarak, sızdırmaz kapalı özel atık taşıma kamyonlarıyla belediye tarafından  düzenli olarak bertaraf edilmek üzere alınmalı. Biriken gübre, çöp ve sakatat ile  diğer atıklar çevreye zarar vermeyecek şekilde üstü kapalı bir mahalde toplanıp,  daha sonra hijyenik şartlara uygun olarak izale, bertaraf ve tahliyesi  sağlanmalı. Her günün sonunda kesim yerleri dezenfekte edilmeli. Kurban satış ve  kesim yerlerinde ilçe belediyeleri yeterli miktarda atık taşıma araçları ve  konteyner bulundurmalı. Kesim mahalli kanlı ve kirlenmiş bir durumda  bırakılmamalı, kan izi kalmayacak şekilde temizlenmeli ve gerektiğinde  kireçlenmeli. Kurban derilerinin taşınması esnasında kan sızmalarına ve çevre  kirliliğine neden olunmaması yönünde tedbirler alınmalı."

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV