banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
17 Mayıs 2024 Cuma

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Soruşturma önergeleri Meclis'te

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında adı geçen 4 eski bakanla ilgili önergeler, Meclis’te görüşülüyor.

05 Mayıs 2014 Pazartesi 15:13
Soruşturma önergeleri Meclis'te
banner322
Soruşturma önergeleri Meclis'te
17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında adı geçen 4 eski bakanla ilgili önergeler, Meclis’te görüşülüyor.

seo yazılım

 
17 Aralık’ta başlatılan yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında 4 eski bakanla ilgili hazırlanan önergeler, TBMM Genel Kurulu’na geldi.

CHP, MHP ve BDP Grup Başkanvekilleri, görüşmelerin Meclis TV’den canlı yayınlanmasını istedi.

AK Parti adına konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ise fezlekelerin milletten kaçırıldığı iddialarının doğru olmadığını savundu.

Canikli, “Kimse kimseden bir şey saklamıyor. Fezlekeler gizliymiş gibi iddialar gerçeği yansıtmıyor, bütün dünyaya
sayfa sayfa servis edildi” diye konuştu.

Soruşturmaya adı karışan eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar ve Egemen Bağış'la ilgili soruşturma komisyonu kurulmasına ilişkin iki önerge ele alınacak.

Eski bakanlar hakkındaki resmi belgede sahtecilik, rüşvet, nüfuz ticareti ve görevi kötüye kullanma gibi iddiaların araştırması ve soruşturması talep edilen iki önerge var.

AK Parti, 4 isim için tek bir komisyon kurulmasını isterken, CHP'ye göreyse her bakan için ayrı ayrı komisyon kurulması gerekiyor.

Meclis Genel Kurulu, soruşturma açılması yönünde karar alırsa, 15 kişilik bir komisyonu kurulacak.

Soruşturma komisyonu çalışmalarını gizli yapacak, kamu ve özel kuruluşlardan bilgi ve belge isteyebilecek. Gerekli görülürse belgelere el konulacak. Ayrıca, bakanlar kurulu üyelerini, diğer ilgilileri, tanık ve bilirkişileri dinleyebilecek. Komisyon, adli mercilerden de yardım alabilecek.

İlgili bakanların savunmasını da alacak olan soruşturma komisyonu, hazırlayacağı raporu, Meclis Başkanlığı'na sunacak. Başkanlık raporu hakkında soruşturma açılması istenen bakanlar ile milletvekillerine gönderecek.

10 gün içinde raporla ilgili görüşmeler tamamlanacak ve komisyon raporu gizli oyla karara bağlanacak.

Eğer Meclis Genel Kurulu bakanlar hakkında Yüce Divan kararı alırsa, dosya en geç 7 gün içinde Anayasa Mahkemesi'ne gönderilecek.
MUHALFET MECLİS BAŞKANI ÇİÇEK'LE GÖRÜŞÜYOR

4 eski bakanla ilgili soruşturma komisyonu kurulmasına ilişkin önergelerin görüşmeleri başlamadan gerginlik başladı. Meclis Başkanlığı muhalefet partilerinin önerge görüşmelerinin Meclis TV ya da TRT'den yayınlanma talebini reddetmesinin ardından, muhalefet partileri bu kez görüşmelerin yarına ertelenmesi için Meclis Başkanı Cemil Çiçek'le görüşüyorlar. CHP, MHP ve BDP Grup Başkanvekilleri taleplerini iletmek üzere Çiçek'le görüşüyorlar.
EGEMEN BAĞIŞ'A BAKANLIK DESTEĞİ

TBMM'deki dört eski bakanla ilgili soruşturma önergesi görüşmelerinde kulisler hareketli.

Zafer Çağlayan yanında iki danışmanıyla birlikte bir konuşması üzerinde çalışırken, Muammer Güler'in yanında bir danışman ve bir koruma polisi var.

AB eski bakanı Egemen Bağış'a ise neredeyse tüm AB Bakanlığı eşlik ediyor. Egemen Bağış kuliste şu andaki AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile otururken etraflarında AB Bakanlığı'nın tüm üst düzey yönetimi, danışmanlar ve Bağış'ın eski mesai arkadaşları bulunuyor. Bağış'a destek için bakanlıktan yaklaşık 20 kişilik ekip gelmiş görünüyor.
BAHÇELİ'DEN SON DAKİKA SÜRPRİZİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ordu'da mitinglere katılacaktı. Bu nedenle de Meclis'e gelmeyeceği belirtiliyordu. Ancak Bahçeli, son dakika sürpriz yaparak Meclis Genel Kurulu'na geldi.

CHP yetkilileri, MHP'nin yanısıra, bağımsız vekillerin de katılması ile TBMM'de toplantı yeter sayısı olan 184'ün bulunacağını belirtiyorlar.

BDP'den Eş Başkan Selahattin Demirtaş, Yüksekova'da olacağından, Genel Kurul'da hazır bulunamayacak. Ancak BDP ve HDP'den de katılım olması bekleniyor.
MHP’Lİ VURAL: TRT REDDETTİ

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ''TRT'ye yazı yazdık, TRT yayın talebini reddetti'' dedi.

TBMM'de soruşturma önergelerinin görüşülmesi öncesinde basın toplantısı düzenleyen Vural, şunları söyledi:
''TRT Meclis'in üzerinde misin? Türk Milletin hakkını kullanan TRT sansür uygulayarak bunu yayınlamayacağım diyebilmektedir. Türkiye'yi TRT mi yönetiyor? Böyle önemli bir konuda hangi yetkiyle yayın yapmıyorsun? TRT'ye hodri meydan diyorum, yüreğiniz varsa TRT Haber'de yayınlayın diyorum.''

Oktay Vural, soruşturma önergeleri konusunda da ''İnşallah soruşturma önergeleri Yüce Divan'ın yolunu açar'' ifadelerini kullandı.
TBMM'DE TARTIŞMA ÇIKTI

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli canlı yayın eleştirilerini şöyle cevapladı:
Bugüne kadar Meclis TV’nin yayın politikası nasılsa bugün de aynen öyle uygulanıyor. Özel bir durum söz konusu değil.
Fezlekeler bugüne TBMM Başkanlığı’na gönderilen fezlekeler Türkiye’de herkesin elinde var. Hiç kimsenin ulaşamadığı iddiaları gerçeği yansıtmıyor.
Bilgi edinme konusunda talebiniz varsa zaten bunlar herkesin elinde var.
Siz Meclis Başkanlığı’nı suç işlemeye teşvik edemezsiniz.

Canikli’nin sözlerine MHP’li Oktay Vural, ‘’O zaman yarın yapalım’’ diye cevap verdi.
Meral Akşener de 'Gürültü kesilsin' diye vekilleri uyardı.

184 VEKİL ŞART

TBMM'de eski Bakanlar Egemen Bağış, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar ve Muammer Güler hakkındaki soruşturma komisyonu önergelerinin görüşülmesi için, TBMM'de 184 vekilin hazır bulunması gerekiyor.
CHP TAM KADRO KATILIYOR

CHP, Genel Kurul görüşmelerine, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu dahil tam kadro katılacak. CHP'nin 134 milletvekili bulunuyor. CHP, görüşmeler öncesinde MHP ile temasa geçerek, 184 sayısının bulunup bulunamayacağı konusunda nabız yokladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ordu'da mitinglerini sürdürmekte olacağından, Genel Kurul'a katılmayacak. Ancak MHP kurmayları, TBMM'de toplantı yeter sayısına ulaşmak için yetecek MHP'li vekilin bulunacağını CHP'ye bildirdi.

CHP yetkilileri, MHP'nin yanısıra, bağımsız vekillerin de katılması ile TBMM'de toplantı yeter sayısı olan 184'ün bulunacağını belirtiyorlar.

BDP'den Eş Başkan Selahattin Demirtaş, Yüksekova'da olacağından, Genel Kurul'da hazır bulunamayacak. Ancak BDP ve HDP'den de katılım olması bekleniyor.
ÜÇ ESKİ BAKAN İLK KEZ KÜRSÜYE ÇIKACAK

Soruşturma önergelerinin görüşüleceği toplantıda, Egemen Bağış dışındaki üç eski bakanın da ilk kez kürsüye çıkarak konuşmaları bekleniyor.

17 Aralık soruşturmalarının başlamasının ardından, dört eski bakandan sadece AB eski Bakanı Egemen Bağış, TBMM'de soruşturmalar hakkında konuşma yapmış, iddiaları reddetmişti.
AK PARTİ TEK KOMİSYON, CHP DÖRT AYRI KOMİSYON İSTİYOR

4 eski bakan hakkında soruşturma komisyonu kurulmasına ilişkin hem AK Parti'nin, hem de CHP'nin önergeleri bulunuyor.

AK Parti, dört eski bakan için tek bir komisyon kurulmasını isterken, CHP dört bakan için ayrı ayrı dört soruşturma komisyonu kurulması için önerge verdi.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV