banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

02 Mayıs 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Trafik denetim kuralları değişti

İçişleri Bakanlığı yayımladığı yönerge ile trafik denetimi kurallarını değiştirdi.

21 Aralık 2011 Çarşamba 20:53
Trafik denetim kuralları değişti
banner263
Trafik denetim kuralları değişti
İçişleri Bakanlığı yayımladığı yönerge ile trafik denetimi kurallarını değiştirdi.
Trafik denetimlerini yapan polislere yeni kriterler getirildi. Buna göre polisler, "Nerelisin? Ne iş yapıyorsun? Nereye gidiyorsun?" gibi sorular yöneltemeyecek.

EMNİYET MÜDÜRLÜKLERİNE GÖNDERİLDİ
Aracından çıkma yasağı getirilen sürücü de motorunu stop edip, araç içi ışıklarını yakacak ve ellerini direksiyonun üzerine görünür vaziyette koyacak.

Araba içinde ani hareket yapılmayacak. Yapan sürücülere gerektiğinde "zor" kullanılacak.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in onayı ile yürürlüğe giren "Trafik Denetimlerinde ve Trafik Kazalarında Alınacak Önlemlere İlişkin Yönerge", 81 il emniyet müdürlüğü ve jandarma birimine gönderildi.

Yönergede şu kurallar getirildi:
* Durdurulacak araç sürücüsü uzun-kısa hüzmeli ışıkla, tepe lambası çalışır halde, megafon ve ya siren kullanılarak ikaz edilecek. Hedef aracın solundaki şeride geçilerek sürücüye "dur" levhası gösterilecek. Megafonla hızını azaltması ve uygun bir yerde durması uyarısında bulunulacak.

* Ekip otosu durdurulan aracın en az 10 metre gerisinde konuşlanacak. Bu sırada ekip aracının tepe lambası, ışık donanımı ile dörtlü flaşörleri yakılacak.

* Durdurulan araç sürücüsüne 'aracın iç ve dış (park) ışık donanımını açması, araçtan inmeksizin beklemesi, el frenini çekmesi, motoru ispot etmesi, ellerini direksiyon simidi üzerine görünür vaziyette koyması ve ani hareketler yapmaması' yönünde mefagonla uyarı yapılacak.

* Ekibin üç kişiden oluşması durumunda; arka koltukta oturan polis durdurulan araca müdahale edecek. Sürücünün yanında oturan diğer polis araçtan inerek koruma tedbirlerini alacak.

* Araç sürücüsü polisin dur ikazına rağmen durmaz ve kaçmaya başlarsa "yol kapanı" ile müdahale edilecek.
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV