banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
27 Nisan 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Türkiye'den Dünyaya Gözdağı

Türkiye'nin bütün çabalarının 10 yıllık süreci sorunsuz atlatması için olduğunu söyleyen kaynaklar, bu sürecin atlatılması sonrası Kaan, Altay tankı ve Kızılelma gibi sistemler değişen ve gelişen savunma gücünün rakiplerine karşı önemli bir gözdağı olacağını söyledi.

10 Mart 2024 Pazar 16:29
Türkiye'den Dünyaya Gözdağı
banner266
Türkiye'den Dünyaya Gözdağı

Türkiye'nin bütün çabalarının 10 yıllık süreci sorunsuz atlatması için olduğunu söyleyen kaynaklar, bu sürecin atlatılması sonrası Kaan, Altay tankı ve Kızılelma gibi sistemler değişen ve gelişen savunma gücünün rakiplerine karşı önemli bir gözdağı olacağını söyledi.

LED NEON

Türkiye, savunma sanayiide yaptığı atılımla hem kendi öz kaynaklarına tamamen dönmeyi hem de başta Rusya-Ukrayna Savaşı olmak üzere Orta Doğu'daki karışıklara karşı güvencesini sağlamak istiyor.

Kaynaklar, Türkiye'nin önümüzdeki 10 yıllık savunma sanayii alanında bağımsızlığını daha da artırarak Kaan, Altay tankı ve Kızılelma gibi yerli üretim sistemlerle dünyada yaşanması muhtemel karışıklığa karşı savunmada tam bağımsız olma yolunda ilerliyor.

BEYLİKDÜZÜ AUDİ SERVİSİ

10 YILLIK SÜREÇ SORUNSUZ ATLATILMALI

Kaynaklar, Türkiye'nin kendi güvenliğini koruması için şu anki ve önümüzdeki 10 yıllık süreçte ılımlı bir diplomasi ve dışarıdan gelecek olan tahriklere karşı sakinlikle yaklaşılması gerektiğini belirtti. Türkiye'nin daha önce maruz kaldığı savunma sanayi yaptırımlarını işaret eden kaynaklar, Türkiye'nin daha önce dışa bağımlı olduğu mühimmat konusunda son yıllarda atılan adımlarla ciddi mesafe kat ettiğini söyledi. Türkiye'nin bütün çabalarının 10 yıllık süreci sorunsuz atlatması için olduğunu söyleyen kaynaklar, bu sürecin atlatılması sonrası Kaan, Altay tankı ve Kızılelma gibi sistemler değişen ve gelişen savunma gücünün rakiplerine karşı önemli bir gözdağı olacağını söyledi.


MÜHİMMATIN ÖNEMİ ORTAYA ÇIKTI

Savunma sanayiinin sadece sistem olarak bakılmaması gerektiğini belirten kaynaklar, "Milli mühimmat daha önemli. Şu anda Rusya-Ukrayna arasında yaşanan savaş nedeniyle 125 mm'lik top mermisi çok kıymetlendi. Avrupa şu anda savaşa girse 2 gün sonra mühimmat sıkıntısı yaşayabilir. O sebeple mühimmat kapasiteleri geliştirilecek" diye konuştu.

ÖZ KAYNAKLARA BAŞVURU

Türkiye üretimine ve geliştirmesine devam ettiği Çakır ve Atmaca gibi füzelerin de stoklarının yapılmasına öncelik veriyor. ROKETSAN ve MKE gibi kurumların yanında özel firmaların da mesaisini artıracağı belirtildi. Öte yandan Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) himayesinde başlatılan ve TUSAŞ Motor Sanayi AŞ (TEI) sorumluluğunda yürütülen proje kapsamında, Türkiye'nin ilk askerî turbofan motoru TF6000 başarıyla çalıştırıldı.








beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV