banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

28 Nisan 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Uğur Kurt son yolculuğuna uğurlandı

Okmeydanı’ndaki olaylarda, cemevinin avlusunda başından vurularak hayatını kaybeden Uğur Kurt son yolculuğuna uğurlandı.

23 Mayıs 2014 Cuma 20:24
Uğur Kurt son yolculuğuna uğurlandı
banner229
Uğur Kurt son yolculuğuna uğurlandı
Okmeydanı’ndaki olaylarda, cemevinin avlusunda başından vurularak hayatını kaybeden Uğur Kurt son yolculuğuna uğurlandı.
Web Tasarım
FENERBAHÇE FORMASIYLA VEDA

Okmeydanı’ndaki olaylar devam ederken, bir yakınının cenazesine katılmak için geldiği cemevinin avlusunda başından vurularak hayatını kaybeden Uğur Kurt son yolculuğuna uğurlandı.
Uğur Kurt'un tabutunun üzerine Fenerbahçe forması ve kırmızı karanfiller konuldu.

Uğur Kurt'un cenazesi Okmeydanı Cemevi'nde okunan duaların ardından helallik için bir kaç sokak ilerideki evine götürüldü.

Yüzlerce kişi de cenaze aracının arkasından yürüdü.

"EYLEM YAPMASAYDINIZ BENİM KARDEŞİME BİR ŞEY OLMAZDI"

Kurt'un üzerine Fenerbahçe
forması örtülen tabutu omuzlarda taşınırken, gruptaki bazı kişiler slogan atmaya başladı. Sloganlara bitkin haldeki Uğur Kurt'un eşi ilk tepkiyi gösterdi.

Kurt ailesi, sloganların susması için işaret etti. Tepkiyi, Uğur Kurt'un kızkardeşi sürdürdü. Acılı kardeş, "Hep sizin yüzünüzden oldu zaten. Eylem yapmasaydınız benim kardeşime bir şey olmazdı" diye bağırdı. Cenaze namazının ardından, Uğur Kurt'un cenazesi helallik alınmak üzere evine götürüldü. Kurt, gözyaşları arasında toprağa verilmek üzere memleketi Sivas'ın Hafik ilçesine götürüldü.

SAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

'14 polisin silahında inceleme yapıldı. Kurşunun geliş istikametiyle ilgili inceleme yeterli değil'

Okmeydanı'ndaki polis müdahalesi sırasında Cemevi'nin önünde başına kurşun isabet etmesi sonucu ölen Uğur Kurt ile ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bir açıklama yaptı.
"OLAYDAN YAKLAŞIK YARIM SAAT SONRA SORUŞTURMA BAŞLATILDI"

Açıklamayı yapan Basından Sorumlu İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ateş Hasan Sözen, “Olay önceki gün öğleden sonra meydana geldi. Nöbetçi Savcı Hasan Yılmaz, emniyet makamlarına hemen talimat verdi. Olaydan yaklaşık yarım saat sonra soruşturma başlatıldı" dedi.

"OLAY YERİNDE ÖLSEYDİ VE CENAZE ORADA BULUNSAYDI, SAVCI ANINDA ORAYA GİDECEKTİ"

Uğur Kurt'un olay yerinde ölmediğini belirten Başsavcı Vekili Sözen, “Uğur Kurt yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Olay yerinde ölseydi ve cenaze orada bulunsaydı, savcı anında oraya gidecekti. Hastanede vefat edince, 01.30'da Adli Tıp Kurumu Başkanı'na telefon edilip otopsiye ilişkin tıbbi personelin hazır edilmesi istendi. 03.00'te Savcı Hasan Yılmaz ve Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'nda görevli nöbetçi savcı nezaretinde otopsi yapıldı" diye konuştu.

"14 POLİSİN TABANCASI ÜZERİNDE İNCELEME YAPILIYOR"

En önemli detayın, Uğur Kurt'a isabet eden mermi çekirdeğinin çıkarılması olduğunu dile getiren Hasan Sözen, “Çekirdek çıkarılarak mühürlü muhafaza altına alındı. Hangi tabancadan çıktığına dair incelemeyi Adli Tıp Kurumu yapıyor. Şu ana kadar 14 polisin tabancasına el konuldu. İnceleme devam ediyor" ifadesini kullandı.

"OLAY YERİNDE YETERLİ İNCELEME YAPILAMADI"

Başsavcı Vekili Sözen, soruşturma savcısının olay yerine 27 saat sonra gitmesiyle ilgili olarak da şunları söyledi:

“Hasan Yılmaz, bu sabahtan itibaren 2 saatte bir emniyetle temas haline giriyor. Olay yerinde güvenlik tedbiri alınamıyor. Sonunda olumlu cevap gelince gidiliyor. Maalesef gittiğinde de olaylar oluyor. Bu nedenle olay yerinde yeterli inceleme yapılamadı. Başka türlü bir gecikme yok.
"KURŞUNUN GELİŞ İSTİKAMETİNE İLİŞKİN YETERLİ İNCELEME YAPILAMADI"

Olay yerinin, yeterli inceleme yapılamaması nedeniyle halen muhafaza altında tutulduğunu belirten Sözen, “Uğur Kurt'a isabet eden kurşunun geliş istikametine ilişkin yeterli inceleme yapılamadı. Olay yerinde yeniden inceleme yapılacak" dedi.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV