banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
04 Mayıs 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Ünlü Kabadayı Sedat Şahin tahliye oldu

Sedat Şahin 8 yıldır cezaevinde bulunan Sedat Şahin, bu akşam üzeri tahliye edildi.

21 Temmuz 2023 Cuma 13:03
Ünlü Kabadayı Sedat Şahin tahliye oldu
banner312
Ünlü Kabadayı Sedat Şahin tahliye oldu

Sedat Şahin 8 yıldır cezaevinde bulunan Sedat Şahin, bu akşam üzeri tahliye edildi.

Neon

Samsun Bafralı olarak bilinen iş insanı Sedat Şahin hakkında önemli bir gelişme yaşandı. 8 yıldır cezaevinde bulunan Sedat Şahin tahliye oldu.

Son olarak, İzmir Buca Cezaevi'nde yatan Sedat Şahin'i yakınları ve arkadaşları karşıladı.

Bafralı Kabadayı Sedat Şahin Tahliye Oldu! Kimdir? Cezaevinden Çıktı Mı?
Sedat Şahin tahliye oldu, Samsun Bafra’da şenlik var!.. İzmir Buca F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde beş yıla yakın süredir tutuklu bulunan Bafralı ünlü kabadayı Sedat Şahin’e bugün çıkarıldığı mahkemece tahliye kararı verildi. Ünlü kabadayı Sedat Şahin tahliye işlemlerinin tamamlanmasının ardından tutuklu bulunduğu cezaevinden ayrılması bekleniyor.

Peki, Bafralı Kabadayı Sedat Şahin Kimdir? İşte Sedat Şahin’in Hayatı
Sedat Şahin (d. 1964; Bafra, Samsun), organize suç örgütü mensubudur. Şahinler olarak bilinen ülkücü mafya grubunun lideridir. Emniyetin 2021 verilerine göre 257 silahlı adamı ile, Alaattin Çakıcı ve Sarallardan sonra Türkiye’nin en büyük üçüncü büyük mafya örgütüdür. Bu sıralamayı 253 silahlı adamı ile dördüncü sırada Sedat Peker takip etmektedir.

Bafralı Kabadayı Sedat Şahin Tahliye Oldu! Sedat Şahin Kimdir? Sedat Şahin Cezaevinden Çıktı Mı?

Şahinler Bafra merkezli olup İstanbul’da etkindir. 2004’ten beri bir diğer Karadenizli mafya örgütü Sarallarla yaptıkları kanlı çatışmalarla ünlüdür. Bu çatışmaya daha sonra İstanbul Bahçelievler Çeteleri olarak bilinen Şirinler ve Gülenler mafyası da Şahinlerden yana taraf olup çatışmalara müdahil oldu.

Ayrıca 4 mafya grubunun 2004’ten 2017’ye kadarki çatışmalarında basındaki verilere göre 20 kişi hayatını kaybetti. 1 kişi felç kaldı. Ölenler arasında, Saralların ilk lideri Hüseyin Saral, Sedat Şahin’in kardeşi Vedat Şahin, ‘Şirinler’ çetesi lideri Kenan Şirin bulunmaktadır. Ayrıca Sedat Şahin, Alaattin Çakıcı, Erol Evcil ve Haluk Kırcı gibi büyük mafya liderlerinin avukatı olan Atalay Cebesoy da saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir.

2021 Temmuzdan itibaren İzmir’de Buca Cezaevinde mahkûmdür.

Samsun Bafralı Sedat Şahin tahliye oldu! Peki, bu oluşumun tarihçesi nedir?
Sedat Şahin’in adı kriminal olarak 1984’e kadar geri gitmektedir. Basında adı ilk defa 1993 yılındaki geçmişe dönük bir hesaplaşma yüzünden ölümlü bir çatışmada geçti.

Alaattin Çakıcı’nın desteği ve yol ayrımı
Sedat Şahin, 90’ların başlangıcından 2000’lere kadar Alaattin Çakıcı tarafından desteklenmiştir. 2000’lerin başında Sedat Şahin’in Alaattin Çakıcı’nın yakın dostu bir diğer mafya Erol Evcil ile sorun yaşaması üzerine, Alaattin Çakıcı şu açıklamayı yapmıştır. “Erol Evcil’i 150 Sedat Şahin’e değişmem. Bizde blöf ölüm getirir.” Bu açıklama sonrası Sedat Şahin ile Alaattin Çakıcı yol ayrımına gitti. Karşılıklı hediye ettikleri lüks araçları birbirilerine iade ettiler. Çakıcı’nın MHP Erzurum milletvekili adayı Haluk Pirimoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde, Sedat Şahin’i sildiğini söylediği ortaya çıktı.

Osman Özer’in öldürülme olayı
30 Ekim 1991 günü Aksaray’daki Duygu Otel’de tartıştığı polis memuru Osman Özer’i vurarak öldürdü. Bu olaydan ötürü 3 yıldır firari durumdayken Temurtaşlar cinayeti sonrasında düzenlenen operasyonda ele geçirildi. Ardından polis memurunu kendisinin değil, tartıştığı kişilerin öldürdüğünü söyledi.

Sedat Şahin tahliye edildi. Peki, yaşanan ilk çatışmalar neydi?
1984’te Sedat Şahin’in iki adamı Cihan Kaplan, Esabil Karataş; Gaziantep’li uyuşturucu kaçakçısı Hacı Çapan ve Hüseyin Temurtaş’ın 10 kg uyuşturucusunu Avrupa’da sattı. Ancak Kaplan ve Karataş, Hacı Çapan ve Hüseyin Temurtaş’ın 730 milyon lirasını vermedi. Uzun süre bekleyen Hacı Çapan ve Hüseyin Temurtaş, 1993’te Sedat Şahin’in iki adamı Cihan Kaplan ve Esabil Karataş’ı Hüseyin Temurtaş’ın oğlu Ramazan Temurtaş’a araçları içerisinde öldürttüler.

Hüseyin Temurtaş öldürülme olayı
1993’te iki adamı öldürülen Sedat Şahin, intikam için harekete geçti. 7 Ocak 1994’te Sedat Şahin’in adamları Mustafa Sönmez, Zekeriya Kocaman ve Dursun Ali, Hüseyin Temurtaş ve oğlu Çetin Temurtaş’ı Çağlayan’da araçları ile seyrettikleri sırada başka bir araçtan uzun namlulu otomatik silahlarla ateş açarak öldürdüler. Olay sonrası Sedat Şahin ve 9 adamı yakaladılar.

Hacı Çapan’ın yaralanması
Sedat Şahin, Hüseyin Temurtaş ve oğlu Çetin Temurtaş’ı öldürmekten dolayı tutuklanmıştı. Ancak tutuklanmasına rağmen cezaevinden adamlarına emirler vermeye devam ediyordu. Üstelik Hüseyin Temurtaş’ın ortağı Hacı Çapan’ı da öldürtmek istiyordu. 1994 Aralık’ta Hacı Çapan ve 9 yaşındaki kızı araba içindeyken, Sedat Şahin’in adamları araçları taradı. Hacı Çapan ve kızı yaralı olarak atlattı.

Hacı Çapan’ın öldürülme olayı
İntikam için direten Sedat Şahin, Hacı Çapan’ın peşini bırakmıyordu. Hacı Çapan’ı, Ekim 1996’da hastane çıkışında Sedat Şahin’in adamları öldürdü.

Bafralı kabadayı Sedat Şahin’in serbest bırakılması ve yeniden yakalanması
1994’te Hüseyin ve oğlu Çetin Temurtaş’ın öldürülmesinden sorumlu olmasına rağmen Sedat Şahin, 1997’de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ayrıca 1997’de serbest bırakılmasına rağmen İstanbul emniyeti Sedat Şahin’i tutuklamak için harekete geçti. Ancak Sedat Şahin Almanya’ya kaçtı.

1998’de Berlin’de doğum yapan eşini ziyaret ederken, üzerinde sahte İtalya pasaportu ile polis yakaladı. Aynı zamanda 2 yıl Avrupa’da tutuklu kalan Şahin, Türkiye’nin Interpol kararıyla 2000 yılında Türkiye’ye geldi. Kardeşi Vedat Şahin ile beraber cezaevine girdi.

Ayrıca Mustafa Bülent Arslan, Bilal Akın, Oktay Cincioğlu ve Okan Öztürk’ün de Şahinler tarafından öldürüldüğü tespit edilip dava dosyasına eklendi.

7 kişinin ölümünden sorumlu olmasına rağmen Mart 2000’de Türkiye’ye iade edilen Sedat Şahin; 7 ay sonra Ekim 2000’de tahliye oldu. O dönemki avukatı Atalay Cebesoy idi. Sedat Şahin’in Alaattin Çakıcı sayesinde tahliye olduğu öne sürülmektedir.

Sedat Şahin’in Sarallarla çatışma olayı
Bafralı Sedat Şahin tahliye oldu ama Sarallar-Şahinler Çatışmasının yankıları sürüyor…
2000 yılında Sedat Şahin tahliye olduktan sonra 4 yıl boyunca pek Türkiye gündemine girmedi. Ancak 2004 yılında bir alacak verecek meselesi yüzünden dönemin büyük mafyalarından biri olan Sarallar ile karşı karşıya geldi. Ayrıca 2004’te yaşanan bu silahlı çatışmanın etkileri günümüze kadar sürmektedir. Son dakika haberi olarak, ünlü kabadayı Sedat Şahin tahliye olması ile gündeme damga vurdu.









web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV