banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

05 Mayıs 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Ünlüleri dinleyen şebekeye baskın

Aralarında sanat, siyaset ve iş dünyasından müşterilerinin getirdiği cep telefonlarına yazılım yükleyerek dinleme cihazına dönüştüren 13 kişi gözaltına alındı.

10 Nisan 2012 Salı 00:02
Ünlüleri dinleyen şebekeye baskın
banner322
Ünlüleri dinleyen şebekeye baskın

Aralarında sanat, siyaset ve iş dünyasından müşterilerinin getirdiği cep telefonlarına yazılım yükleyerek dinleme cihazına dönüştüren 13 kişi gözaltına alındı.
Eş ve arkadaşlarını dinletmek isteyen ve aralarında sanat, siyaset ve iş dünyasından isimlerin de bulunduğu müşterilerinin getirdiği cep telefonlarına yazılım yükleyerek dinleme cihazına dönüştürdükleri öne sürülen 13 kişi gözaltına alındı.

Bilişim Suçlarla Mücadele ekipleri, 8 ay önce, gizli dinleme sistemleri oluşturan şebekelere yönelik takip başlattı. Yapılan projeli çalışmanın ardından, başta İstanbul'un çeşitli semtleri olmak üzere Hatay ve Antalya'da tespit edilen adreslere yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, suç örgütünün lideri Tolga K'nın da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerin üzerlerinde ve bulundukları adreslerde yapılan aramalarda, çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğünde sorguları süren şüphelilerin, hazırladıkları yazılımları kendilerine getirilen cep telefonlarına yükledikleri ortaya çıktı.

Müşterilerin, bir dinleme cihazı haline gelen cep telefonlarını hediye bahanesiyle dinlemek istediği arkadaş veya eşlerine verdiği, dinleme cihazına dönüşen telefon arandığı zaman dinlemek isteyen kişinin de telefonunun çaldığı öne sürüldü.

Şüphelilerin, dinleme yazılımlı cep telefonlarını aralarında sanatçı, siyasetçi ve iş adamlarının da bulunduğu kişilere ve evli çiftlere sattıkları belirtildi.

Müşterilerinin arasında tanınmış isimlerin de olduğu öğrenilen suç örgütü lideri Tolga K'nın, cihazı televizyonlarda konuk olduğu haber bültenlerinde de tanıttığı ortaya çıktı.

Şüphelilerin yarın sabah Kartal Adliyesine sevk edilecekleri kaydedildi.

 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV