banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

19 Mayıs 2024 Pazar

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Ünlülerin yargı çetesi UYAP'a bile sızdı

Yargıyı etkileme şebekesinin adli olaylara ilişkin bilgileri barındıran UYAP'a sızdığı ortaya çıktı. Çağlayan Adliyesi'nde çalışan iki katip üzerinden sisteme giren çetenin, aldığı bilgileri aralarında ünlülerin de bulunduğu müşterilere aktardığı belirlendi.

20 Nisan 2012 Cuma 07:52
Ünlülerin yargı çetesi UYAP'a bile sızdı
banner263
Ünlülerin yargı çetesi UYAP'a bile sızdı
Yargıyı etkileme şebekesinin adli olaylara ilişkin bilgileri barındıran UYAP'a sızdığı ortaya çıktı. Çağlayan Adliyesi'nde çalışan iki katip üzerinden sisteme giren çetenin, aldığı bilgileri aralarında ünlülerin de bulunduğu müşterilere aktardığı belirlendi.
Dinç Bilgin, Faruk Süren ve Efe Önbilgin'in de aralarında bulunduğu ünlü işadamlarının dava dosyalarını etkilemek üzere başvurduğu 'yargıyı etkileme ve şantaj' şebekesinin Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi'ne (UYAP) bile sızdığı tespit dildi. Şebekenin illegal yollardan bilgi edinmek için Çağlayan Adliyesi'nde görev yapan iki katibi kullandıkları anlaşıldı.
 
UYAP'IN CASUS KATİPLERİ
 
Yargıda rüşvet soruşturmasına ilişkin İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 207 sayfalık iddianamenin ek delil klasörleri, dava dosyalarına müdahale eden şebekenin çalışma yöntemlerini deşifre etti. Sinan Berberoğlu liderliğindeki şebekenin, Türkiye genelinde tüm adli kayıtların tutulduğu UYAP'a defalarca giriş yaptığı belirlendi. Ek delil klasörlerinde yer alan belgelere göre çete, katipler Erdoğan Maden ve Mehmet Nosel aracılığıyla UYAP sisteminden illegal sorgulama yaparak müşterilerini bilgilendirdi.
 
ŞİFRE: KIYAK YAPTIM
 
Şebeke üyesi oldukları belirtilen katiplerden Erdoğan Maden'in 3, Mehmet Nosel'in de 6 olayla ilgili yaptığı telefon görüşmeleri de teknik takibe takıldı. Maden ve Nosel'in yaptıkları illegal sorgulamalarla haksız menfaat temin ettikleri iddia edilirken adliye koridorlarındaki görüntülerinin yanı sıra 'canlı varsa bakarız', 'sana kıyak yaptım' gibi şifreli sözleri de soruşturma dosyasına girdi.
 
'CANLI VARSA BAKARIZ'
 
UYAP sistemine girip illegal sorgulama yaptığı iddia edilen kişilerden Erdoğan Maden'le konuşan Fatih Turgut' "Şişli Adliyesi'nde gözüküyor mu gözükmüyor mu, benim yakalama makalama var mı infaza bak" dedi. Erdoğan, "Yok burada 'Canlı varsa bakarız' sana gösteririm ben onun hepsini" diye karşılık verdi. Turgut ise "Hayır sen şimdi bak da yakalanmadan gelebileyim oraya" diyerek sorgulama istedi.
 
YAKALAMA KARARINI SİLDİLER
 
Katip Maden'in bir başka olay için 5 bin TL ücret aldığı bilgisi de iddianameye girdi. Maden'in Muzaffer Aydeniz adlı kişi hakkındaki yakalama kararının UYAP'ta yer almaması için şebeke lideri Sinan Berberoğlu ile görüştüğü kaydedildi. Berberoğlu'nun da problemi Maden aracılığı ile çözdüğü ortaya çıktı. UYAP'ta arama kaydının yer almamasını isteyen Aydeniz'in Berberoğlu'na "Abi aramanın bilgisayara girmemesi lazım" dediği tespit edildi. Berberoğlu'nun da Aydeniz'e söylediği "Kendi eliyle Erdoğan yaptı yani yapamazlar" sözü kayıtlara girdi.
 
Ajandada para notu
 
UYAP sitemine illegal olarak girdiği belirtilen katip Nosel'in Avukat Hakan Kendirli'nin personeli Avukat Hakan Karabörklü ile şebeke faaliyeti kapsamında görüştüğü bilgisi de iddianamenin ek delil klasörlerinde yer aldı. Karabörklü'nün "Ufak bir şey getirdim" dediği Nosel'in evinde yapılan aramalarda ele geçirilen ajanda üzerinde Hakan Kendirli ve bin TL yazısı dikkat çekti.
 
Ergenekon adıyla korkuttular
 
Yargıda rüşvet soruşturmasına ait iddianame İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından geçtiğimiz hafta kabul edildi. Aralarında ünlü iş adamları Dinç Bilgin, Faruk Süren ve Efe Önbilgin'in de olduğu 4 sanık, 'haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurma, örgüte üye olma ve yardım etme' suçundan 85 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. Aralarında BEDAŞ'ın da bulunduğu 3 mağdur şirketle birlikte 17 müştekinin ifadelerini de içeren iddianameye 1 numaralı şüpheli olarak giren ve suç örgütünün lideri olduğu ileri sürülen Sinan Berberoğlu'nun Ergenekon'la bağlantılı olduğu imajını vererek hedefindeki kişileri korkuttuğu belirtildi. Örgütün, mahkemelerde soruşturma ve kovuşturma makamlarını yanıltarak sahtecilikle karar aldırdığı tespit edildi.
 
Kaynak: Yusuf GÜLBAKAN / YENİ ŞAFAK

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 1 yorum mevcut

    • ali güven 12 yıl önce yorumlandı

      Aynı olayalar büyükçekmece içindeki adliyede de mevcut umarım bu çetelere gerekli müdehale yapılır.

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV