banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

'Yargı siyasallaşamaz, biz varız!'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Danıştay binası açılış töreninde konuştu. En önde oturan Haşim Kılıç'ın gözlerinin içine bakan Erdoğan ''Yargı siyasallaşamaz, biz varız'' açıklamasında bulundu.

05 Nisan 2012 Perşembe 12:25
'Yargı siyasallaşamaz, biz varız!'
banner263
'Yargı siyasallaşamaz, biz varız!'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Danıştay binası açılış töreninde konuştu. En önde oturan Haşim Kılıç'ın gözlerinin içine bakan Erdoğan ''Yargı siyasallaşamaz, biz varız'' açıklamasında bulundu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”Yürütme, yargı ve yasamanın hiçbiri diğerini tahakküm altına almaya, kuşatmaya veya onun yerine geçmeye çalışmadan, kimse kimseye üstünlük taslamadan, sadece kendi işini en iyi şekilde yapmanın peşinde olmalıdır’ dedi.

Erdoğan, ”Demokrasiye olan samimi inancımızı ve bağlılığımızı devam ettirdiğimiz müddetçe, yorum farklılıklarından, yöntem farklılıklarından, hatta çoğu defa olduğu gibi yanlış anlamalardan kaynaklanan sıkıntıları kolayca aşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Yargının siyasallaşmasının karşısında ilk duracak olan, hiç kimsenin kuşkusu olmasın biz oluruz. Yargının siyasallaşmasına müsamaha göstermeyecek, göz yummayacak olan ilk önce biz oluruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın en ön sırada olduğu toplantı salonunda konuşan Erdoğan, 'Siyaset yargıyı kuşatıyor' iddialarını ortaya atan Haşim Kılıç'a cevap niteliğinde bir konuşma yaptı.

ESKİYE DÖNÜŞ SÖZKONUSU OLAMAZ

Erdoğan, 'Yargının siyasallaşmasının karşısında önce biz dururuz. Her türlü etnik mezhepsel yapılaşmanın karşısında durduk. Karanlık odaklarla da ideoloji maskesi takan menfaat şebekeleriyle mücadeleyi de gerekli gördük. Kimsenin endişesi kuşkusu olmasın, eğer endişe varsa bunu da konuşarak çözeriz. Eski hal hal değildir. Eskiye dönüş sözkonusu değildir ve olamaz.' şeklinde konuştu.



İŞTE ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI

Adaletin hızlı tecelli etmesi için elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.

Taşıdığımız emanet millete aittir. Bu emanete halele getirmemek en önemli önceliğimizdir. Biz bir insan olarak da hükümet olarak da anayasal sınırların aşılmasının bedelini hayatımızın çeşitli safhalarında ödedik. Biz erkler arasındaki ilişkinin eşitsiz bir şekilde gösterilmesinin acısını yaşadık. Yargıyı siyasallaştırma çabalarının da olumsuz sonuçlarını gördük. Güçler ayrılığı prensibi bizim üzerinde en fazla durduğumuz bir prensip. Yürütme yargı ve yasama hiç biri diğerini tahakkumu altına almaya çalışmadan, kimse kimseye üstünlük taslamadan herkes kendi işinde olmalı.

Bizim anlayışımız her şey insan için her şey milletimiz için anlayışını savunuyoruz. Biz her zaman üstünlerin hukuku karşısında hukukun üstünlüğünü savunduk. 9 yıl boyunca yasalarda yaptığımız düzenlemelerde hep hukukun üstünlüğünü amaçlamıştır.

Yargının siyasallaşmasının karşısında önce biz dururuz. Her türlü etnik mezhepsel yapılaşmanın karşısında durduk. Karanlık odaklarla da ideoloji maskesi takan menfaat şebekeleriyle mücadeleyi de gerekli gördük. Kimsenin endişesi kuşkusu olmasın, eğer endişe varsa bunu da konuşarak çözeriz. Eski hal haldir. Eskiye dönüş sözkonusu değildir ve olamaz. 2023 yılında dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biri olma hedefindeki Türkiye hep ileriye bakacaktır.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV