banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Yazıcı: Hopa'da güvenlik zaafiyeti var

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti'nin Artvin'in Hopa ilçesindeki mitingindeki olaylarla ilgili olarak konuştu.

01 Haziran 2011 Çarşamba 07:30
Yazıcı: Hopa'da güvenlik zaafiyeti var
banner299
Yazıcı: Hopa'da güvenlik zaafiyeti var
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti'nin Artvin'in Hopa ilçesindeki mitingindeki olaylarla ilgili olarak konuştu.


Hayati Yazıcı ''Anlaşılıyor ki Hopa'da antidemokratik bir yapı, halkın huzurunu bozmak, mitingi sabote etmek için bir hazırlık içindeydiler'' dedi.

Bakan Yazıcı, gazetecilerin Hopa'da Başbakanın mitingi öncesi ve sonrasında yaşanan olaylara ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine, Hopa'da bugün mitingleri olduğunun günler öncesinden ilan edildiğini belirtti.

''Anlaşılıyor ki Hopa'da antidemokratik bir yapı, halkın huzurunu bozmak, mitingi sabote etmek için bir hazırlık içindeydiler'' diyen Yazıcı, şöyle devam etti:

''Emniyet makamlarının bu konuda bilgi edilmeleri söz konusu idi. Biz de biliyorduk, bu tür duyumlar vardı. Emniyet gerekli güvenlik tedbirlerini aldı veya alması gerekiyordu. Ama bütün bunlara rağmen Hopa'da mitingden önce ve sonra üzüntü verici olaylar oldu. Elbette ki bireylerin hak ve özgürlüğü önemli. İnsanlar çok aykırı görüşlere sahip olabilir, o aykırı görüşleri ifade etme hak ve özgürlükleri var. Bunun sınırı başkasının hak ve özgürlüklerine müdahale etmemek, kişisel haklarına saldırı teşkil etmeyecek noktadır. Taş, sopa vesaire ile eylem ortaya koymak, bir hak ve özgürlük olarak nitelenemez. Kanunların suç saydığı bir davranış biçimidir. Hopa'da bugün cereyan eden budur.''

Adeta bir suç örgütünün taş vesaire kullanmak suretiyle seyahat özgürlüğünü, miting yapma hak ve özgürlüğünü engellemeye kalkıştıklarını ifade eden Yazıcı, şunları söyledi:

''Utanmadan, nezaketsizce Başbakanımızın da içinde bulunduğu otobüsü taşlama cüretini göstermişlerdir. Bir polisimiz yaralandı. Bu üzüntü verici. Baktığımız zaman bir güvenlik zafiyeti, önlem eksikliği olduğunu söylemek mümkün. Elbette ki bu bizim yorumumuz, tahminimiz, gözlemlerime dayanarak söylüyorum. Sanıyorum konuyu İçişleri Bakanlığı, müfettişlerimiz enine boyuna inceleyecek. Ama güvenlik güçlerimiz bu tür unsurlara gerçekten bu şekilde tepki koymaları noktasında, göz açtırmamaları gerekiyordu. Pirim verilmemesi gerekiyordu. Bugünkü olaylarda inşallah can kaybımız olmaz. Polis memurumuza da müdahale edilmiş. Durumu iyiye doğru gidiyor. İnşallah bu tür olayları bir daha yaşamayız.''
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV