banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
04 Mayıs 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Yemen'deki Türk vatandaşlarının tahliyesi başladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çatışmaların yaşandığı Yemen’de bulunan Türk vatandaşlarından 55’inin tahliye edildiğini açıkladı.

03 Nisan 2015 Cuma 14:34
 Yemen'deki Türk vatandaşlarının tahliyesi başladı
banner264
 Yemen'deki Türk vatandaşlarının tahliyesi başladı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çatışmaların yaşandığı Yemen’de bulunan Türk vatandaşlarından 55’inin tahliye edildiğini açıkladı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yemen'de bulunan Türk vatandaşları için sosyal paylaşım sitesi Twitter sitesi aracılığıyla açıklama yaptı.

Mevlüt Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza ait bir fırkateynimiz biraz önce Aden'de bulunan 55 vatandaşımızı Aden Limanı'ndan alarak tahliye etmiştir.
Tabela Beylikdüzü

Fırkateynle Cibuti'ye ulaştıracağımız vatandaşlarımızın Cibuti'den ülkemize dönüşlerini de THY ile sağlayacağız."

Yemen'de yaklaşık 200 Türk vatandaşının bulunduğu belirtildi.
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından Yemen'de başlatılan askeri operasyonun ardından bu ülkede bulunan Türk vatandaşlarından talep edenlerin tahliyesine yönelik titiz bir çalışma sürdürüldüğü belirtildi.

Bu süreçte Türk vatandaşlarının güvenliklerini tehlikeye düşürmemeye özen sarf ederek, çok yönlü ve her seçeneğin değerlendirildiği bir yol izlendiği ifade edilen açıklamada, şu bilgiler yer aldı:

"Bu çerçevede, mücavir bölgede görev icra etmekte olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza bağlı TCG Büyükada Fırkateyni tarafından bugün Aden'de bulunan 55 vatandaşımızın tahliyeleri tamamlanmıştır. Söz konusu vatandaşlarımız önce Cibuti'ye ulaştırılacak, buradan Türk Hava Yolları uçağı ile ülkemize nakledileceklerdir."

Açıklamada, ayrıca "İlgili kurumlarımızın özverili ve hassas çalışmaları ve tesis edilen eşgüdüm neticesinde vatandaşlarımızın salimen Aden'den ayrılmış olmaları memnuniyet vericidir" denildi.

Türk vatandaşlarından alınan bilgilere göre, TCG Büyükada fırkateyni sabah saatlerinde Aden'e 3 mil kadar yaklaştı.Tahliye edilmeyi bekleyen Türk aileler teknelerle gemiye alındı. Yemen'de yaşayan Türklerin daha çok Taiz ve Aden kentlerinde olduğu belirtildi.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV