banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
11 Mayıs 2024 Cumartesi

Özel Kuvvetler'den nefes kesen tatbikat

Zehirlendiği kesin kimin yaptığını bulun

Türkiye, şüpheli ölümünden 19 yıl sonra mezarından çıkarılarak otopsi yapılan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’la ilgili raporu merakla beklerken, dün önemli bir iddia gündeme bomba gibi düştü.

09 Kasım 2012 Cuma 13:51
Zehirlendiği kesin kimin yaptığını bulun
banner291
Zehirlendiği kesin kimin yaptığını bulun
Türkiye, şüpheli ölümünden 19 yıl sonra mezarından çıkarılarak otopsi yapılan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’la ilgili raporu merakla beklerken, dün önemli bir iddia gündeme bomba gibi düştü.
Bugün Gazetesi, manşetten verdiği haberde Özal’ın vücudundan alınan numunelerde ‘zehirlenme bulgusu’ tespit edildiğini yazdı. Bunun üzerine bir açıklama yapan Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce, “Çalışmalarımız sürüyor. Biten herhangi bir rapor yok. Ancak birtakım bulgularımız var. Rapor tamamlanır tamamlanmaz başsavcılığa göndereceğiz.” dedi. Özal’ın başbakanlığı döneminde Milli Eğitim bakanı olan Vehbi Dinçerler ise net konuştu. Son gelişmelerin ardından Özal’ın öldürüldüğünün kesinleştiğini söyleyen Dinçerler, “Bundan sonra önemli olan, failleri bulmak.” ifadesini kullandı. Özal’ın parmağından yaralanarak kurtulduğu 1988 yılındaki suikastla, ölümünün birbirinden bağımsız olmadığını söyledi. Özal ailesinin de ellerinde ne varsa savcılığa teslim etmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu: “Semra Hanım ‘Saç telleri bende var.’ dedi ve vermedi. Artık onları vermesi lazım.”

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın şüpheli ölümüyle ilgili soruşturmada önemli gelişmeler yaşanıyor. Soruşturma kapsamında Özal’ın naaşı, 2 Ekim 2012’de mezardan çıkarılmış ve Adli Tıp Kurumu’nda incelenmek üzere örnekler alınmıştı. Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce, feth-i kabir işleminin yapıldığı günkü açıklamasında, incelemelerin en az 2 ay süreceğini söylemişti. Bugün Gazetesi, dün çok önemli bir iddiayı sayfalarına taşıdı. Gazete, sürmanşetten verdiği haberinde Turgut Özal’ın cenazesinde yapılan incelemede şok bulgulara ulaşıldığını ileri sürdü. ‘Zehirlemişler’ manşetiyle verilen haberde, Özal’ın vücudunda yüksek miktarda ‘striknin kreatin’ maddesinin tespit edildiğini aktardı. Etkili bir zehir olarak bilinen maddenin Özal’ın yemek ya da içeceklerine konulmuş olabileceği belirtildi.

Söz konusu haber ve iddialar Antalya’da Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği’nin 34. Ulusal Kurultayı’na katılan Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce’ye soruldu. İnce, cenazeyi 2 Ekim tarihinde Adli Tıp Kurumu’na getirdiklerini hatırlattı. Çalışmalara o tarihten itibaren devam ettiklerini, Kurban Bayramı sırasında da laboratuvardaki çalışmaların sürdüğünü söyledi. İnce, “2 Ekim’de bu sonuçların 2 aydan önce açıklanmayacağını aktarmıştım. Çalışmalarımız şu anda sürüyor. Biten herhangi bir rapor yok. Çıkan birtakım sonuçlar var, ama bu sonuçları hep birkaç defa çalışarak teyit haline getiriyoruz. Şu anda biten, yayınlanan bir rapor yok. Söylediğim sürede de raporumuzu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na göndereceğiz.’’ dedi.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV