banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
14 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Zekeriya Öz'e 3 yıl sonra terfi

Zekeriya Öz'ün, birinci sınıfa ayrılmasına onay verildi

23 Eylül 2011 Cuma 15:29
Zekeriya Öz'e 3 yıl sonra terfi
banner322
Zekeriya Öz'e 3 yıl sonra terfi
Zekeriya Öz'ün, birinci sınıfa ayrılmasına onay verildi
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, üç yıl aradan sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz'ün, birinci sınıfa ayrılmasına onay verdi. Savcı Öz, hakkındaki şikayetler nedeniyle 31/08/2008 tarihinde terfi sırrasına girdiği halde HSYK terfi ettirmemişti.

HAKKINDAKİ ŞİKAYETLERE TAKİPSİZLİK
Savcı Öz hakkında terfi kararının çıkması, hakkındaki şikayetlerin de takipsizlikle sonuçlandığı anlamına da geliyor.

Ergenekon soruşturmasını başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz, üç yıllık bir beklemenin ardından birinci sınıda ayrılmayı başardı.

Savcı Öz hakkında Ergenekon koruşturmasına başlamasının hemen ardından önce Ergenekon sanıkları, ardından Ergenekon soruşturmasına bakan avukatlar Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na başvurarak suç duyurusunda bulunmuştu.

HSYK ASKIYA ALMIŞTI
HSYK, yapılan suç duyurularının sonuçlanmasının beklenmesine karar verdiği için 31 Ağustos 2008 tarihinde savcı Öz'ün terfi ettirilmesini askıya almıştı.

Aradan geçen üç yıllık zaman sonrası savcı Öz, HSYK 2. Dairesi'nde yapılan görüşme sonrası oyçokluğuyla birinci sınıfa ayrıldı.

3 YILLIK BİRİKMİŞ MAAŞINI DA ALABİLDİ
Savcı Öz hakkında terfi kararının çıkması, hakkındaki şikayetlerin de takipsizlikle sonuçlandığı anlamına da geliyor. Bilindiği gibi Savcı Öz hakkında yapılan suç duyuruları sonrası Adalet Bakanlığı 'takipsizlik' kararı vermiş ve bu kararların iptali için İdare Mahkemesi'ne davalar açılmıştı. Davaların da sonuçlanmış olması nedeniyle savcı Öz terfi edebildi.

Savcı Öz, terfi ettikten sonra üç yıllık birikmiş maaşını da alabildi.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV