banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
06 Mayıs 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

PARANIN GEÇMEDİĞİ MARKET HİZMETE GİRDİ

Arnavutköy Belediyesi önemli bir sosyal yardımlaşma projesine daha imza attı.

02 Temmuz 2011 Cumartesi 02:52
PARANIN GEÇMEDİĞİ MARKET HİZMETE GİRDİ
banner311
PARANIN GEÇMEDİĞİ MARKET HİZMETE GİRDİ
Arnavutköy Belediyesi önemli bir sosyal yardımlaşma projesine daha imza attı. İlçede yaşayan yoksul vatandaşların parasız olarak alışveriş yapabilecekleri bir market projesini hayata geçiren belediye bu markette, kuru gıdadan giyeceğe, sıvı tüketim malzemelerinden ayakkabıya varıncaya kadar yüze yakın çeşitte ürün bulunduruyor.

Arnavutköy Sosyal Yardımlaşma Merkezi (ASYAM) adı ile açılışı yapılan “Paranın Geçmediği Tek Market” olarak faaliyete geçen merkez Taşoluk eski köy içindeki İSMEK binasının giriş katında hizmete açıldı. Belediye Başkanı Haşim Baltacı ile birlikte başkan yardımcıları da açılışta hazır bulundu. Dualarla açılan marketi gezen başkan ve beraberindeki heyet, markette vatandaşa güler yüzlü davranacağını, adeta kendi marketleri gibi hissetmelerini için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler. Açılış sonrası Başkan Baltacı, toplam 106 ASYAM karttan temsili olarak 5 vatandaşın kartını teslim etti.
Baltacı; “Amacımız Paylaşımcı Bir Toplum Oluşturmak”
ASYAM, Taşoluk eski köy içinde 5 katlı İSMEK binasının giriş katında hizmete açıldı. Açılış öncesi bir konuşma yapan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, “Bu çalışma Türkiye’de farklı alanlarda uygulaması olan bir çalışmadır. Biz burada kimsenin rencide edilmesini istemiyoruz. Sizler buradan istediğiniz ürünü istediğiniz kadar alma imkanını bulacaksınız. İlerde inşallah aradığınız tüm ürünleri bu marketimizde bulacaksınız. Burada amaç; elinde imkanı olanın diğer kardeşlerimizle paylaşımını sağlamak, paylaşımcı bir toplum oluşturmak” dedi.
Başkan, Aşevi ve ARGEM Müjdesini Verdi
Yeni bir çalışma olarak da Aşevi’nin açıldığını duyuran Başkan Baltacı, “evinde sıcak tencere kaynamayan evlere aşevi vasıtasıyla sıcak yemek götürüyoruz” dedi. Aynı binada Arnavutköy Gençlik Merkezi (ARGEM) şubesinin de faaliyete geçirileceği müjdesini veren Başkan Baltacı, bu binanın tamamının sosyal faaliyetlere ayrılacağını da duyurdu. Baltacı, Bilgi Evleri’nde okul çocuklarının derslerine takviye eğitimlerin verileceğini bilgisini de verdi.
ASYAM Nasıl Hizmet Veriyor
ASYAM Projesi, ilçede belediyeye müracaat edip veya yoksul olduğu ile ilgili hakkında bilgi edinilen vatandaşların, yine belediye ekiplerince yapılan araştırmalar neticesinde ihtiyaç sahibi olduğuna kanaat getirilenlere yapılan ücretsiz gıda ve giyim hizmetinin adı. İhtiyaç sahibi vatandaşa üzerinde adı yazılı kredi kartı benzeri bir kart veriliyor. Bu kartta şu anda 50 TL.lik bir kredi bulunuyor. Vatandaş manyetik okuyuculu kartla markete girerek limiti kadar alışveriş yapıyor. Marketteki ürünler çok düşük ücretlerle ücretlendirilmiş durumda. Örneğin piyasa fiyatı 10 TL. olan bir ürün ASYAM’da 1 TL. olarak ücretlendiriliyor. Kredisi biten vatandaşa bir sonraki ay yeni TL. yüklemesi yapılıyor. ASYAM’daki ürünlerin bir kısmı belediye tarafından temin edilirken, bir kısmı da ilçedeki işadamlarının ayni yardımlarından oluşuyor. Ayrıca ASYAM kartla vatandaş, marketten ihtiyacı olan ürünü kartındaki limiti oranında özgürce seçme hakkına da sahip
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV