banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
10 Mayıs 2024 Cuma

GNL Reklam Bir Adım Önde

İzciler gönüllü itfaiyeci oluyor

Bağcılar Belediyesi İzci Meclisi tarafından 8. İzcilik Şurası gerçekleştirildi.

20 Şubat 2012 Pazartesi 23:49
İzciler gönüllü itfaiyeci oluyor
banner263
İzciler gönüllü itfaiyeci oluyor
Bağcılar Belediyesi İzci Meclisi tarafından 8. İzcilik Şurası gerçekleştirildi. İzci Meclisi’nin yeni başkanı Kemal Hürcan, yeni yılda izcilerden gönüllü itfaiyeci ekibi ve hastanede hastalara gönüllü danışmanlık hizmeti verecek bir ekip oluşturacaklarını söyledi.

Bağcılar Belediyesi İzci Meclisi 8. İzcilik Şurası’nı gerçekleştirdi. Halk Sarayı’nda düzenlenen Şura İzci Meclis’i Başkanı Serkan Ekmen’in konuşmasıyla başladı. İzciliğin Türkiye’de 100’üncü,Bağcılar’da ise 10’uncu yılı olduğunu hatırlatan Ekmen, Türkiye’de ilk izci faaliyetlerinin 1912’de başladığını ancak savaşlar dolayısıyla uzun yıllar ciddi bir çalışma yapılamadığını söyledi. İzciliğin “Hababam Sınıfı Tatilde” filmi ile yeniden gündeme geldiğini ifade eden Ekmen, Bağcılar’da 10 yılda yapılan izcilik çalışmaları hakkında bilgi verdi.
MECLİS BAŞKANI DEĞİŞTİ
8 yıldır İzci Meclisi Başkanı olarak görev yaptığını hatırlatan Ekmen görevi, Kemal Hürcan’a devretti. Hürcan da yaptığı konuşmada, 2012 yılında yapmayı planladıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi. Hürcan yapacakları faaliyetleri şöyle sıraladı: “İzcilerimizden arama kurtarma ekibi kurmayı hedefliyoruz. Bağımlılıklara karşı konferanslar düzenleyeceğiz ve süt içme eylemi gerçekleştireceğiz. Gönüllü itfaiye grubu kurmayı ve hastanede, gelen hastalara gönüllü danışmanlık hizmeti vermeyi de düşünüyoruz. Bu yıl da izci kampımızı bin 700 izci ile gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı yaptığı konuşmada, izcilikle ilgili son yıllarda önemli çalışmalar yapıldığına dikkat çekti. Belediyeye müracaat eden herkesi izci kampına götürdüklerini belirten Çağırıcı, kamp kurmak için alt yapı imkanlarının yeterli olduğunu söyledi.
“Bağcılar’a gelinceye kadar izcilik denince, okullarda birkaç öğrenci ve öğretmen tarafından yürütülen mütevazi bir çalışmayı anlıyordum” diyen Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, “Bağcılar’da bunun içinin doldurulduğunu, dünya jamboreelerine katılındığını ve dünya izcileriyle iletişim kurulduğunu gördüm” dedi.
Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş ve İzcilik Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Lütfiye Özkan da yaptıkları konuşmada Bağcılar Belediyesi’ne izciliğe vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür etti.
MİNİKLER YEMİN EDEREK İZCİ OLDU
Açılış konuşmalarının ardından sunumlar yapıldı. İzci Meclisi’nin yeni başkanı Kemal Hürcan’ın oturum başkanlığını yaptığı panelde, Bağcılar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kenan Gültürk, izcilikle ilgili yapılabilecekleri anlattı. İbni Sina Lisesi öğretmenlerinden izci lideri Murat Türedi ile Mahmutbey İlköğretim Okulu öğretmenlerinden izci lideri Aydın Erekmen okulda izci öğrencilerle yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Program kapsamında izci bağırışları ve sevgi alkışı yapıldı. İzci olmak isteyen minikler ise izci yemini etti ve izci fuları taktı.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV