banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
10 Mayıs 2024 Cuma

Özel Kuvvetler'den nefes kesen tatbikat

Kadınlara ücretsiz psikolojik destek…

Kadınlara ücretsiz psikolojik destek…

28 Şubat 2012 Salı 11:31
Kadınlara ücretsiz psikolojik destek…
banner265
Kadınlara ücretsiz psikolojik destek…
Bağcılar Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde kadınlara yönelik ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti veriliyor. Uzman Psikolog Semra Coşkun, müracaat sayısında son iki ayda artış yaşandığını söylüyor. Coşkun, cinsel istismardan, para yönetimine; evden kaçmadan, çocuk yetiştirmede ebeveynlerin farklı düşünmesinden kaynaklanan sorunlara kadar pek çok kişinin kendilerine geldiğini belirtiyor.
Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde verilen psikolojik danışmanlık hizmeti yoğun ilgi görüyor. Hem bireysel hem de gruplara yönelik seanslar şeklinde verilen hizmet için Merkez’e, aile içi şiddet, aile içi para yönetimi, çocuk yetiştirme, yaygın kaygı bozukluğu, madde bağımlılığı gibi çok sayıda farklı şikayetle müracaatlar oluyor.
Uzman Psikolog Semra Coşkun, Merkez’e müracaatlarda özellikle son iki ayda artışlar yaşandığını ifade ediyor. Sadece kendisinin her ay 170 kişiye psikolojik danışmanlık hizmeti verdiğini ifade eden Coşkun, aile ile ilgili sorunlar yaşayan kadınları Merkez’de verilen seminerlere yönlendirdiklerini söylüyor. Coşkun, depresyon, yaygın kaygı bozukluğu, aile içi şiddet, çocuk yetiştirme gibi yaygın sorunların yanında, evde para yönetimi, çocuk yetiştirmede anne ve babanın farklı düşünmeleri gibi sorunlardan da gelenler olduğunu ifade ediyor.
Kendilerine müracaat edenler arasında ergenlerin de yoğun olduğunu söyleyen Coşkun, “Madde bağımlılığı, evden kaçma, cinsel istismar, teknoloji bağımlılığından gelenler oluyor” diyor.
İLÇE DIŞINDAN DA ÇOK MÜRACAAT OLUYOR
Bağcılar Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl açılışını yaptığı Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde üç psikolog tarafından psikolojik danışmanlık hizmeti veriliyor. Merkez’den yararlanabilmek için Bağcılar’da ikamet ediyor olma şartı aranıyor. Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi Koordinatörü Nurten Gezer, ilçe dışından da çok sayıda müracaat olduğunu ancak cevap veremediklerini ifade ediyor.
Sağlıklı toplum ve sağlıklı nesiller için kadın psikolojisinin önemli olduğunu söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Nesilleri, kadınlarımız yetiştiriyor. Mutlu ve huzurlu bir toplum için özellikle kadınlarımızın ruh sağlığı çok önemli. Farklı sorunlar yaşayan tüm kadınlarımız, Merkezimizde ücretsiz verdiğimiz danışmanlık hizmetinden yararlanabilir” dedi.
Bağcılar Meydanı’nda hizmet veren Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa meslek edindirme kursları düzenleniyor. Merkez’de kadınlara yönelik, iğne oyası, çağrı merkezi operatörlüğü, yaşlı ve hasta bakımı, aşçılık gibi 24 farklı branşta iki buçuk aylık periyotlarla eğitimler veriliyor.

 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV