banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
22 Mayıs 2024 Çarşamba

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Atıkları geleceğin kumbarasına atın…

Başakşehir Belediyesi, atıkların yeniden kazanımıyla çevre kirliliğinin önlenmesi ve toplumda bu konudaki duyarlılığın daha yükseğe çıkarılması amacıyla başlattığı çalışmalarına hızla devam ediyor.

08 Şubat 2012 Çarşamba 14:45
Atıkları geleceğin kumbarasına atın…
banner321
Atıkları geleceğin kumbarasına atın…

Başakşehir Belediyesi, atıkların yeniden kazanımıyla çevre kirliliğinin önlenmesi ve toplumda bu konudaki duyarlılığın daha yükseğe çıkarılması amacıyla başlattığı çalışmalarına hızla devam ediyor. TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği) ile imzalanan protokol ve ilçe genelinde düzenlediği kampanyalar ve yürüttüğü faaliyetlerle Başakşehir Belediyesi, çevreye gösterdiği hassasiyeti her sene daha ileriye taşıyor.

Dünyada doğal kaynakların ve madenlerin tüketimi bugünkü hızında sürerse 50 yıl içinde insanoğlunun ihtiyaçlarını karşılamak için yepyeni iki gezegene daha ihtiyaç duyulacağı bilimsel verilerle açıklanıyor. Kimyasal atıkların toprağa ve suya karışmasının; tedavisi imkansız hastalıklara, yaşanılabilir alanların kısıtlanmasına, dünyayı ve insanoğlunu tamamen çaresiz bırakmasına neden olabileceği belirtiliyor. Başakşehir Belediyesi, atık pillerin değerlendirilmesinin önemini anlatmak için hazırladığı broşürlerle geri kazanım için faydalı bilgiler verirken yaklaşık 500 noktada bulunan atık pil bidonlarında biriken pilleri değerlendirilmek üzere TAP Derneğine teslim ediyor.

Atık pil kutuları her yerde

İlk etabına 2011 Kasım’ında başlanan atık pil toplama kampanyası, 30 Nisan'a kadar sürecek ve Başakşehir'in birçok farklı noktasına yerleştirilen atık pil kutuları vasıtası ile toplanan piller yeniden değerlendirilecek. Başakşehir ilçe genelinde toplu konut alanlarının bulunduğu bölgelerde, tüm kamu kurumlarında, AVM’ler, marketler, okullar, muhtarlıklar, site yönetimleri ve ana caddeler üzerine bırakılmış atık pil kutuları bulunuyor. Diğer geri dönüşüm malzemeleri gibi çöpe atılamayacak kadar değerli olan ve geri kazanım tesislerinde değerlendirilen atık piller, tesislerde bünyesindeki zehirli maddeler kontrol altına alınarak içerdikleri çeşitli metallerin geri kazanılması yönünde çalışmalar yapılıyor.
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV