banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
17 Mayıs 2024 Cuma

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Dünya Çevre Günü piknikle kutlandı.

“Çevreye gözümüz gibi bakmalıyız”

03 Haziran 2011 Cuma 12:24
Dünya Çevre Günü piknikle kutlandı.
banner321
Dünya Çevre Günü piknikle kutlandı.

“Çevreye gözümüz gibi bakmalıyız”
Uysal; “Gelecek çocuklarımızındır. Dünyayı çocuklarımıza bırakacağız, onlara daha iyi ve temiz bir çevre bırakmamız gerekiyor. Hem çocuklarımıza hem de çevremize gözümüz gibi bakmalıyız” dedi.

Çevre Haftası çerçevesinde Başakşehir Belediyesi Şamlar Mesire Alanı’nda çocuklara yönelik bir piknik gerçekleştirdi. İlki geçen yıl 1500 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen pikniğe bu yıl yaklaşık 4000'e yakın öğrenci ve veli katıldı. Nur Haktan’ın sunuculuk yaptığı piknikte, mini konser, palyaço, Hacivat- Karagöz, ilüzyonist, halk oyunları ve dans gösterileriyle doya doya eğlenen çocuklar kolbastı ve halay müziğine de eşlik ederek gönüllerince oynadılar.
Piknikte konuşma yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, çevrenin insan hayatı için önemine, atık pillerin neden ayrı toplanması gerektiğine dair kısa bilgiler vererek, tüm katkıda bulunan öğrencilere ve Başakşehir sakinlerine çevreye karşı daha duyarlı olmalarını istedi. “Gelecek çocuklarımızındır. Dünyayı çocuklarımıza bırakacağız, onlara daha iyi ve temiz bir çevre bırakmamız gerekiyor. Çocuklarımıza ve çevremize gözümüz gibi bakmalıyız” diyerek de konuşmasını noktaladı.
Piknikte, atık pil ve ambalaj atığı toplama kampanyası ile çevre konulu resim yarışmasında dereceye girenler açıklandı ve ödülleri takdim edildi.
Atık Pil Toplama Kampanyasında birinci olan Ensar Koleji’ne diz üstü bilgisayar, ikinci olan Çınar Koleji’ne çok fonksiyonlu yazıcı, üçüncü olan Yıldızlar Koleji’ne dijital fotoğraf makinesi hediye edildi. Okullara ödüllerinin yanı sıra plaket de verildi. Ambalaj Atığı Toplama Kampanyası’nda da kurum bazında Migros Ticaret A.Ş., Uyum A.Ş. ve Happy Center’a plaketleri takdim edildi.
Bütün yarışma ve kampanyaların yanı sıra piknik alanında düzenlenen ip çekme, çuval, basket, resim, kahkaha ve çığlık atma yarışmalarında dereceye giren öğrenciler hediyelerle ödüllendirildi. “Çocukların Gözüyle Dünya” konu başlıklı resim yarışmasında çocuklar açık havada resim yapmanın keyfini yaşarken, birbirinden güzel eserler ortaya çıkardılar. Resim yarışmasında Akşemsettin İlköğretim Okulu'ndan Hacer Şahin 1., Şamlar İlköğretim Okulu'ndan Selva Özarpa 2., Kayabaşı İlköğretim Okulu'ndan Z. Abidin Akalın 3. oldu. Çocuklar ebru sanatının öğretildiği standa da büyük ilgi gösterdiler.
Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, öğrencilerin masalarını ziyaret ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi. Pikniğe katılan her çocuğa tişört, şapka ve çevre, atık ve geri dönüşüm konusunda bilgilendirmek üzere hazırlanan çevre broşürü dağıtıldı. Ekmek arası döner ve ayranla pikniğin keyfini çıkaran öğrenciler, dağıtılan çöp poşeti ve eldivenlerle piknik sahasını temizleyerek alandan ayrıldılar.
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV