banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
17 Mayıs 2024 Cuma

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Kültür-sanat sevgisi salonlara sığmadı

Başakşehir kültür-sanat etkinliklerinde geçtiğimiz ay Erkan Oğur-İsmail Hakkı Demircioğlu konseri, Haldun Dormen’in yorumuyla Don Kişot oyunu, Sunay Akın şovu, Kerem Görsev caz dinletisi ve Çin Ulusal Akrobasi Grubu gösterisi de öne çıkan programlar arasındaydı.

07 Mart 2012 Çarşamba 10:57
Kültür-sanat sevgisi salonlara sığmadı
banner263
Kültür-sanat sevgisi salonlara sığmadı

Başakşehir kültür-sanat etkinliklerinde geçtiğimiz ay Erkan Oğur-İsmail Hakkı Demircioğlu konseri, Haldun Dormen’in yorumuyla Don Kişot oyunu, Sunay Akın şovu, Kerem Görsev caz dinletisi ve Çin Ulusal Akrobasi Grubu gösterisi de öne çıkan programlar arasındaydı. Söyleşilerde ise yine tanıdık simalar vardı.

Başakşehir Belediyesi, kültür-sanat yaşamına yeni kültür mekânları da kazandırarak Türkiye’nin ve Dünyanın önde gelen sanatçılarını Başakşehirlilerle buluşturmaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay, perdesiz gitarın mucidi Erkan Oğur-İsmail Hakkı Demircioğlu konseri, modern meddah Sunay Akın, Haldun Dormen’in yorumuyla Don Kişot oyunu, 80’den fazla ülkede Çin Masalı ismiyle gösteriler düzenleyen Çin Ulusal Akrobasi grubu gösterisi ve ülkemizin önde gelen caz piyanistlerinden Kerem Görsev konseri de öne çıkan programlar arasındaydı.
Perdesiz Gitar’ın mucidi Başakşehir’deydi
Ocak ayında Candan Erçetin ve Leman Sam gibi ünlü isimlerin konserlerine sahne olan Bahçeşehir Kültür-Sanat Merkezi’nde, şubat ayının ilk konseri perdesiz gitarın mucidi olan Erkan Oğur ve müzisyen İsmail Hakkı Demircioğlu oldu. İlk defa geldikleri Başakşehir'de dinleyicileriyle birlikte söyledikleri şarkılarla salonda Anadolu’nun neşesi, hüznü, sevdası ve özlemi, dillerden yüreklere geçti.

Sunay Akın’dan etkinliklere övgü
Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezinde Sevgililer Günü’nde alternatif bir program isteyenler için yazar Sunay Akın sahne aldı. "Bir Çift Güvercin Havalandı" adlı tek kişilik gösterisini sahneleyen modern meddah Sunay Akın, gösteri öncesinde düşüncelerini Başakşehir Bülteni ile paylaştı. Kültürel etkinliklerde yerel yönetimlerin önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Akın, “İstanbul’da başarılı kültür programları merkezden çok ilçe belediyelerine kaydı. Kültür-sanatta yerel belediyeleri çok başarılı buluyorum. Gelişmiş belediyelerin birinci işi insanın aydınlanmasına dönük çalışmalardır. Belediyeler Kültür-Sanat çalışmalarında yarışsınlar. Her düşünce anlayışından kişiler bu merkezlerde yer almalı, senfoni ve birlik ancak böyle sağlanabilir” dedi. Belediyenin her geçen gün sayısını artırdığı Bilgievlerini de beğendiğini dile getiren Sunay Akın, “Çocukların bu güzel mekânlara taşınmasıyla aslında aileyi de eğitmiş oluyorsun, emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu. Akın, gösterisinin sonunda olumsuz hava şartlarına rağmen salonu tamamen dolduran izleyicilerin yoğun alkışları eşliğinde salondan ayrıldı.

Kerem Görsev’le caz keyfi
Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi’ndeki ikinci konser programının sanatçısı, dünyaca ünlü caz piyanistlerimizden Kerem Görsev oldu. Konserinde bestelerini kendi yaşamına ait anılardan ürettiğini dile getiren sanatçı Kerem Görsev, eserlerinin birbirinden ilginç öykülerini dinleyicileriyle paylaşırken, “Simple Life, Mistik Puding, Moon River, Tremi Su, Black Sea, One Way, Portakal Suyu” gibi eski ve yeni albümlerinden seçtiği parçalarını çaldı.
Haldun Dormen’den Don Kişot yorumu
Dünya edebiyatının ölümsüz başyapıtlarından biri olan Don Kişot, Türk tiyatrosunun duayen oyuncusu Haldun Dormen’in yorumuyla Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi’nde sahnelendi. Oyunda hayalperest şövalye Don Kişot’u Haldun Dormen canlandırırken, oyun arasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dormen, Başakşehir’in kendisi için önemine değinerek, “Başakşehir’de yer alan Haldun Dormen Sahnesi’nden dolayı da Başakşehir ayrı bir önem arz etmektedir” dedi.
Bir görsel şölen: Çin Masalı
60 yıllık geçmişiyle, 80’den fazla ülkede Çin Masalı ismiyle gösteriler düzenleyen Çin Ulusal Akrobasi grubu; çeşitli jonglör becerilerini, sıra dışı akrobatik hareketlerle birleştirerek Başakşehirlilerle seyir zevki yüksek muazzam bir gösteri sundu. Fizik kurallarını zorlayan Çin Ulusal Akrobasi grubu, masal gibi bir gösteriyle BKSM’yi dolduran izleyicilere keyifli saatler yaşattı.
Başakşehir’in farklı kültür-sanat merkezlerinde sahnelenen çocuk tiyatro oyunlarının da minik izleyicileri salonlara taşıdığı şubat ayı kültür-sanat etkinlikleri yine büyük bir katılım ve coşkuyla geçti.

Söyleşiler yine ilgiyle izlendi
Başakşehir Söyleşileri’nde geçtiğimiz ayın programı, yaptığı radyo programları ile geniş bir dinleyici kitlesine sahip olan Saliha Erdim; "Sadakatin ve Sevginin Simgesi Hz. Hatice" başlıklı söyleşiyle başladı. Şair, yazar ve düşünce adamı Sezai Karakoç’u, Türk dili ve edebiyatı üzerine akademik çalışmaları ile tanınan Prof. Dr. Turan Karataş anlattı. Samimi üslubu ve engin bilgisiyle yazar-hatip Ömer Döngeloğlu, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’i anlattı.
Söyleşilerde, Türkiye’nin önde gelen kişisel gelişim uzmanlarından Münir Arıkan da izleyicileriyle buluşurken Prof.Dr. İhsan Süreyya Sırma da, Hindistan'ın yetiştirdiği en büyük İslam alimlerinden olan Muhammed Hamidullah'ı anlattı. Başörtüsü yasaklarına karşı direnişiyle sembolleşen aktivist-yazar Hüda Kaya da Türkiye’de başörtüsü tartışmasını, dünü bugünü ve kendi yaşadığı olaylar paralelinde Başakşehirlilerle paylaştı.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV