banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
27 Nisan 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

İSKENDER PALA, OSMANLI PADİŞAHLARININ BİLİNMEYEN ŞAİR YÖNLERİNİ ANLATTI…

Beylikdüzü Kültür ve Sanat Merkezi’nde Beylikdüzü halkının konuğu Yazar İskender Pala ve Ebru Sanatı Ustası Yılmaz Eneş oldu.

06 Mayıs 2012 Pazar 20:03
İSKENDER PALA, OSMANLI PADİŞAHLARININ BİLİNMEYEN ŞAİR YÖNLERİNİ ANLATTI…
banner311
İSKENDER PALA, OSMANLI PADİŞAHLARININ BİLİNMEYEN ŞAİR YÖNLERİNİ ANLATTI…
Beylikdüzü Kültür ve Sanat Merkezi’nde Beylikdüzü halkının konuğu Yazar İskender Pala ve Ebru Sanatı Ustası Yılmaz Eneş oldu.

Beylikdüzü Kültür ve Sanat Merkezi kültür sanat günleri tüm hızıyla devam ediyor. Yazar İskender Pala, Şiirin Sultanları adlı söyleşide Osmanlı Padişahlarının günümüzde hiç gündeme getirilmeyen yönlerinden bahsetti.  Osmanlı padişahlarının dünyaya hakim olmanın yanı sıra çok büyük birer şair olduğunu dile getiren Pala, “Padişahlar konuştuklarına çok dikkat ederlerdi. Konuşmaları şiir gibi olurdu. Mektup ve yazışmalarında bu hususa çok büyük önem verir, düşmanını önce sözleriyle yenerlerdi” dedi. Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un da katıldığı söyleşide Başkan Uzun vatandaşlarla birlikte İskender Pala’yı dinledi. Kendisini izlemeye gelen öğrencilerle program öncesi sohbet eden skender Pala, daha sonra da kitaplarını imzaladı.

Osmanlı padişahları 7 dil, 20 bin kelime bilirdi…

Fatih Sultan Mehmet Han, Yıldırım Bayezid, Cem Sultan, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman ve II. Selim’in mektuplarından ve yazışmalarından örnekler veren Yazar İskender Pala, Osmanlı padişahlarının günümüze kadar gelen bu özelliklerinin ne yazık ki hiçbir ortamda anlatılmadığını dile getirdi. Osmanlı padişahlarının en az 7 dil ve 20 bin kelime bildiğini dile getiren Pala, “ Bugün hangimiz ana dilimiz hariç 7 dil biliyoruz. Bugün Türkçe bilen birinin bildiği kelime bin ya da bin 500’ü geçmez. Osmanlı Padişahları ise 20 bin kelime bilirlerdi. O zamanın şartlarından çok daha iyi şartlara sahip olmamıza rağmen biz neden bunu yapamıyoruz? Cevabı çok basit. Kolaycılığa kaçıyor, kendimizi zorlamıyoruz” dedi.

Yazar İskender Pala Kanuni Sultan Süleyman’ın sözü olan “Halk içinde mûteber bir nesne yok devlet gibi. Olmaya devlet cihânda bir nefes sıhhât gibi” sözünün bugün bir çok hastane de kullanıldığını dile getirdi.

Ebru sergisinin açılışı yapıldı…

Beylikdüzü Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde Ebru Sergisinin açılışı yapıldı. Yılmaz Eneş’in sergisinin açılışını Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil, Yazar İskender Pala, Sanatçı Yılmaz Eneş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu ve vatandaşlar birlikte yaptı. Vatandaşlar, Eneş ve öğrencilerinin oluşturdukları Ebru Sergisine büyük ilgi gösterdi.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV