banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
20 Mayıs 2024 Pazartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

TİYATROCULARDAN ŞEHİTLER DİYARI ÇANAKKALE’YE YOLCULUK

Beylikdüzü Belediyesi’nin gençler için düzenlediği ‘Türkiye’nin Tarihi Yörelerine Kültürel Geziler’i devam ediyor.

23 Haziran 2011 Perşembe 12:51
TİYATROCULARDAN ŞEHİTLER DİYARI ÇANAKKALE’YE YOLCULUK
banner267
TİYATROCULARDAN ŞEHİTLER DİYARI ÇANAKKALE’YE YOLCULUK


Beylikdüzü Belediyesi’nin gençler için düzenlediği ‘Türkiye’nin Tarihi Yörelerine Kültürel Geziler’i devam ediyor. Belediye, bu kapsamda 40 kişiden oluşan ‘Geçmişten Geleceğe Gönülden Gençler Tiyatro Topluluğu’nu Türk ve dünya tarihinin en kanlı savaşlarının yaşandığı ve Mehmetçiğin destan yazdığı Çanakkale’ye götürdü.

Beylikdüzü Belediyesi Sosyal İşler Bürosu’na bağlı ve genel koordinatörlüğünü Yeşil Aytulun’un yaptığı tiyatro topluluğu, düzenlenen organizasyonla Çanakkale’ye gitti. Aytulun, İhlas Marmara Koleji Tiyatro Salonu’nda 24 Haziran günü sahnelenecek ve Çanakkale Savaşları’nı anlatan ‘Harman Yeri’ adlı tiyatro oyunu öncesi oyuncuların bu geziye katılmalarının oldukça anlamlı olduğunu dile getirdi. Kendilerine bu imkanı sağlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’a da teşekkür eden Aytulun, yapılan Çanakkale gezisinin her yönden faydalı geçtiğini ifade etti.

Tiyatro öğretmenleri Murat Aydın ve rehber eşliğinde Çanakkale Savaşları’nın geçtiği bölgeleri gezen liseli genç oyuncular, Çanakkale Savaşları sırasında verilen destansı mücadeleleri dinlediler. Kanlı Sırt, Conkbayırı, Anafartalar, Kitabeler, Tabyalar, Çanakkale Abidesi, müze, savaşların geçtiği alanlar ve siperleri gezen genç tiyatrocular, gezi sırasında duygulu anlar yaşadılar.

Beylikdüzü’nden Çanakkale’ye 5 bin ziyaretçi

Başkan Uzun, belediye olarak sosyal ve kültürel faaliyetlere önem verdiklerini, bu amaç doğrultusunda özellikle yurtiçinde tarihi ve ülke insanı için manevi yönü önemli olan yöre ve mekânlara geziler düzenlediklerini dile getirdi. ‘Kültür Gezileri’ içerisinde, Çanakkale Şehitliği’ne yapılan ziyaretlerin önemli bir yer tuttuğunu belirten Başkan Uzun, “Çanakkale bu ülke topraklarında yaşayan tüm vatandaşlarımız için çok anlamlı bir bölge. Tarihimizde Çanakkale Savaşları’nın geçtiği yerleri, orada Mehmetçiğin yazdığı destanı bir nebze olsun idrak etmek çok önemli. Vatandaşlarımıza, özellikle gençlerimize kültürümüzü, değerlerimizi anlatmak adına Çanakkale’ye geziler düzenliyoruz. Bugüne kadar Çanakkale’ye 4 binin üzerinde vatandaş götürüldü. Temmuz ayına kadar düzenlenecek olan gezilerle bu rakamın 5 bini aşmasını bekliyoruz’ diye konuştu.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV