banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
27 Nisan 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Belediye mamografi Merkezi kuruyor…

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, son zamanlarda büyük artış gösteren meme kanserine karşı duyarlı olduklarını

13 Ocak 2012 Cuma 12:01
Belediye mamografi Merkezi kuruyor…
banner299
Belediye mamografi Merkezi kuruyor…

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, son zamanlarda büyük artış gösteren meme kanserine karşı duyarlı olduklarını, en kısa zamanda belediye olarak Mamografi Merkezi açarak bayanların meme kanserine karşı erken teşhislerine yardımcı olacaklarını söyledi.

Önceki gün Büyükçekmece Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin “Göğüs Kanseri” ile ilgili düzenlediği söyleşinin açılış konuşmasını yapan Başkan Akgün, meme kanseri konusunda herkesin duyarlılık göstermesi gerektiğini savundu.
Büyükçekmece Belediyesi olarak Alman Hastanesi ile ortaklaşa açtıkları Mamografi Merkezi sayesinde 30’un üzerinde bayanı erken teşhis ile meme kanserinden kurtardıklarını anlatan Başkan Akgün; “ Belediye binamızın yıkılması nedeni ile bu hizmete ara vermiştik. Hanımların en büyük sorunu haline gelen meme kanseri konusunda Tepecik de yeni bir Mamografi Merkezi açmayı düşünüyoruz” dedi.

Meme Kanserinin nedenlerini anlatan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Aktan da meme kanserinin ırsi olduğunu söyledi. Aktan; “ 50 yaş ve üzerinde ki bayanların yanı sıra ailede meme kanseri olanların daha fazla dikkatli olmaları gerekir” şeklinde konuştu.

Meme kanserinin meme hücrelerinde başlayan bir kanser türü olduğunu anlatan Şükrü Aktan konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “ Akciğer kanserinden sonra, dünyada en fazla meme kanserine rastlıyoruz. Uzmanlar her 8 kadından birinin hayatının belirli bir evresinde meme kanserine yakalanma olasılığının bulunduğunu belirtiyorlar.1970'lerden bu yana meme kanserinin görülme sıklığında artış yaşanmaktadır ve bu artışa modern, Batılı yaşam tarzı sebep olarak gösterilmektedir. Meme kanseri, yayılmadan önce, erken tespit edilirse, hasta %96 yaşam şansına sahip olabiliyor.”

Meme kanserine karşı en iyi koruyucu yöntem erken teşhis olduğunun altını çizen Aktan, “ Meme kanserinin birçok tipi vardır. En sık rastlanan duktal karsinoma, memenin süt kanallarında başlar. Meme kanseri memenin dışına yayıldığında koltuk altındaki lenfatik nodüller en sık görülen yayılım yerleridir. Kanser hücreleri memenin diğer Lenf Nodlarına, Kemiğe, Karaciğer ve Akciğere yayılabilir. Her kadın meme kanseri gelişme riskine sahiptir. Gerçekte meme kanseri gelişen kadınların çoğunda risk faktörleri belli değildir” dedi.
Meme kanserinde erken teşhis yöntemleri, hastanın taşıdığı risk faktörlerine göre değişkenlik gösterdiğini de anlatan Aktan, “ Bu faktörlerin arasında yaş ilk sırada gelmektedir. Genç yaşlarda görülebilmesine karşın, ileri yaş gruplarında bu risk artar. Bu nedenle ileri yaş gruplarında erken tanı konması için alınması gereken önlemler, erken yaş gruplarından daha farklıdır” şeklinde konuştu.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV