banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
08 Mayıs 2024 Çarşamba

Benzin ve motorine indirim geliyor

Belediye ve Kaymakamlıktan tazminat istiyorlar !

İstanbul Büyükçekmece ilçesi Alkent Mahallesi sakinleri, Belediye ve Kaymakamlık hakkında tazminat davaları açıyorlar.

26 Mayıs 2012 Cumartesi 19:20
Belediye ve Kaymakamlıktan tazminat istiyorlar !
banner321
Belediye ve Kaymakamlıktan tazminat istiyorlar !
İstanbul Büyükçekmece ilçesi Alkent Mahallesi sakinleri, Belediye ve Kaymakamlık hakkında tazminat davaları açıyorlar. Anayasanın 4. maddesini gerekçe gösteren Mustafa Boy ve Adnan Yıldırım isimli mahale sakinleri, Belediye ve Kaymakamlığı mahalleye site havası vermek ve ihmalle suçluyorlar.

İki idarenin ihmali yüzünden mahalle oturdukları halde, senede 6 bin, 10 senede 65 bin lira aidat ödemek zorunda kaldıklarını anlatan yeminli tercüman Boy; gazeteci Dursun Boran'dan belgeler alarak. Belediye ye vereceği dilekçe de bakın ne diyor?   


Büyükçekmece Belediye Başkanlığına

 

BÜYÜKÇEKMECE KAYMAKAMLIĞINA  

 
Konu: Tazminat talebi.
 
Daha önce site olarak kurulan ( 7 Tepe ve Çamlıca diye 2 kısımdan olan) Alkent 2000, 3 Haziran 2001 Pazar yapılan seçimle aynı adla resmen mahalle oldu. Kaymakamlığın 24.12. 2008 tarih ve 799 sayılı belgesine göre Mahalle muhtarlığını A. Banu Eraslan'ın yaptığı görülüyor.

( Mahalle olduktan sonra kurulan yeni siteler değiler. Mahalle olmadan evvel var olan kısımlar) 

06.03.2009 tarih ve 897 sayılı B.Çekmece Kadastro Müdürlüğü yazısında mahalle yollarının 10.08.1993 de B. Çekmece Belediyesi'nin 747 nolu encümen kararı, 3194 sayılı İmar Kanununun 16. maddesi uygulamasıyla kamuya terk edildiği görülmekte. 

Durum buyken; idareniz 2008 senesine kadar mahallenin girişlerinde ki Anayasa madde 10- 23-35  ve kanunlara aykırı şekilde bariyer ve özel güvenlikleri kaldırmadı. Kaldırılmasını sağlamadı. Mahalleye site havası verilmesine seyirci kaldı. Kontrol görevini yerine getirmedi.

Bu ihmalinizi kullanan kendine 7 Tepe site idaresi diyen kişiler bizden ayda 550, senede 6 bin, 10 senede 60 bin lira civarında ZORLA aidat parası tahsil ettiler. Kendilerini fes etmediler.

 

Hukuk dışı benden icra tehditleriyle  alınan bu paraları geri alabilmek için şimdi çok sayıda davalar açmak zorundayım. Avukat parası ödeyip, harçlar yatıracağım. Stres olacağım, zaman harcayacağım, insanlarla husumet içine gireceğim.

Ben ve ailemin gereksiz yere hukuk, icra, ceza davalarına muhatap olmasına, eziyet çekmesine, psikolojik baskı altında sağlığının zarar görmesine, avukatlara binlerce lira ödeyip hukuki destekler almamıza, harcamalar yapmamıza, adımın kötü anılmasına sebep oldunuz.

 

Evlerimizin elektrik, su, doğalgaz saatleri müstakil. Çöpleri haftanın 3 günü belediyece toplanıyor, emlak vergisi ödeyen vatandaş olarak belediye bu hizmeti vermek zorunda. Güvenliğini Polis sağlamakta. Sokak aydınlatmalarını Bedaş yapmakta. Yönetimi gerektren hiç bir durum yoktur. Zaten mahalle olmanın gayeside kamu hizmetlerini ücretsiz almaktır.

 

İdareniz, karakol kurulmasına yardımcı olsaydı, mahallenin girişlerinde bariyer ve özel güvenlik konmasına göz yummasaydı, muhtarlık binasında tabela asılmasını sağlasaydı,  mahallede gayri meşru yönetimler oluşmazdı!

Alkent 2000’in mahalle olduğu bilgi ve belgelerine ulaşınca, ( Mahalle aidat olmaz ) diyerek aidat ödemeyi reddettim.

Ama senelerce kişilik haklarım saldırıya uğradı. Manevi olarak ben ve ailem büyük zarar gördük. Hakkımızda açılan hukuk, ceza, icra davaları nedeniyle, ayda bir duruşmalara gidip, saatlerce ayakta duruşma saati bekledik. Savunmalar hazırladık.

 

Anayasa 40: " Anayasa ile tanınmış hak ve hürriyetleri ihlal edilen herkes, yetkili makama geciktirilmeden müracaat etme hakkına sahiptir.

Kişinin resmi görevliler tarafından vaki haksız işlemler sonucu uğradığı zarar kanuna göre, Devletce tazmin edilir. Devletin sorumlu olan ilgili görevliye rücu hakkı saklıdır. " Der.

Bu sebeple idareniz ihmalinden kaynaklanan kusurlar yüzünden, 65 bin lira maddi. 35  bin lira manevi tazminat olarak toplam 100 bin lira talep ediyorum. Aksi halde İdare Mahkemesine idareniz aleyhine 100 bin lira manevi tazminat talepli davaaçacağım. 25.05.2012


Mustafa BOY

Yeminli Tercüman

Adr: Alkent 2000 Mh. 7 Tepe Bul. Gardenya Sk. Büyükçekmece- İstanbul


beylikdüzü demir döküm logo

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV