banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
14 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Büyükçekmece'de 15 Bin Kişinin Hayatı Tehlikede

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün "Sahilde deniz kumuyla yapılan inşaatlar büyük risk altında. 3 bin 500 daire ve 15 bin kişiyi kapsayan bir durum" dedi

25 Şubat 2013 Pazartesi 14:38
Büyükçekmece'de 15 Bin Kişinin Hayatı Tehlikede
banner299
Büyükçekmece'de 15 Bin Kişinin Hayatı Tehlikede
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün "Sahilde deniz kumuyla yapılan inşaatlar büyük risk altında. 3 bin 500 daire ve 15 bin kişiyi kapsayan bir durum" dedi.


Olası büyük Marmara depreminin en çok etkilemesi beklenen bölgelerin başında Büyükçekmece geliyor. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün VATAN’a kentsel dönüşüm çalışmaları ve ilçedeki binaların durumu hakkında bilgi verdi:

DENİZ KUMUNDAN YAPMIŞLAR

“İlçede 350 binanın depreme dayanıksız olduğunu tespit ettik. Dışarıdan çok lüks görünen birçok yapının içeriden çürüdüğünü biliyoruz. 1970-1985 arasında Kumburgaz, Kamiloba, Celaliye’de deniz kumu ve hurda demirle yapılan inşaatlar büyük risk altında. Bu binaların temel izolasyonu yapılmadığı için tabandaki su, en üst kattaki kolonlara kadar ulaşmış ve bina taşıyıcılarını çürütmüş. 3 bin 500 daire ve 15 bin kişiyi kapsayan durumdan söz ediyoruz.”

45 RİSKLİ BİNA YIKILDI

“Şimdiye kadar deprem riski taşıyan 350 yapının 45’i yıkıldı ve yerine yenileri yapılıyor. Kanunen denizden 20 metreye kadar inşaat yapılamaz. Çürük bina sahiplerini uyarıyoruz. Ancak çürük raporu olmayan binayı zorla yıkamayız. Belediye olarak çürük raporu olan binaları boşaltmakla sorumluyuz. Ancak rapor ve uyarıları dikkate almayanların tapulu mülkünü zorla boşaltamayız.”

KUMBURGAZ’DA 500 DAİRE

“İistanbul Büyükşehir Belediyesi 1/5000’lik taslağında Güzelce ile Kumburgaz’ın bir kısmını ilgilendiren ve sahilden 40 metre derinlemesine, 500 metre uzunlamasında bir alanı transfer alanı gösterdi. Konu 15 gün önce gündeme geldi. 500-600 daireyi ilgilendiren taslağa göre yıkım yapılan yer sahiplerine yer gösterip taşınmaları istenecek. Ya da vatandaşa istimlak parası ödenecek. Ancak istimlak ödemelerinde vatandaşın yüzde 25 kaybı oluyor. İBB’nin bu planını uygun bulmuyoruz. Bizimle ilgili bir konu değil. İtirazlarımız sürüyor. Gerekirse yargı yoluna gideceğiz.”
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV