banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Çıkarsın, inemezsin!

Belediye başkanı bile bunu dedi:"Tam bir komedi"

04 Aralık 2012 Salı 15:36
Çıkarsın, inemezsin!
banner299
Çıkarsın, inemezsin!
Belediye başkanı bile bunu dedi:"Tam bir komedi"
Kumburgaz’da, engelliler için sözde üstgeçit yapıldı. Ancak geçidin bir ayağında rampa var, diğer ayağında ise merdiven. Üstelik rampa da çok dik. Zor da olsa rampayı aşan engelliler, merdivenle karşılaştığında ne yapacağını şaşırıyor...

Kumburgaz’da sözde engelliler için yapılan üstgeçit, engelliler için eziyet kaynağı... İnanılır gibi değil ama E-5 Karayolu üzerinde bulunan üst geçidin bir ayağında engelli rampası bulunurken, diğer yanında sadece merdiven var. Tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşlar, rampayı kullanarak üstgeçide çıkabiliyor fakat merdivenleri kullanamadıkları için aşağıya inemiyor. Aslında rampadan çıkmaları da hiç de kolay olmuyor. Zira rampa da çok dik yapıldığından engellileri zorluyor.

YARDIMA MUHTAÇ

Tekerlekli sandalyeyle rampayı zor da olsa geçerek üstgeçide ulaşan engelliler, aşağı inmek için çevrede bulunan vatandaşların yardımına muhtaç. Başka birinin yardımı olmadan merdivenden inemeyen engelliler, geçitteki bu büyük hatanın en kısa zamanda giderilmesini, merdivenli bölüme de rampa yapılmasını, mevcut rampanın da yenilenmesini istiyor. Karşıdan karşıya geçmek için bu geçidi kullanmak zorunda olan engellilerden biri de tekerlekli sandalye kullanan Erdem Ersoy... Yürüme engelli Ersoy, geçitte yaşadığı güçlüğü, “Çıkmak çok zor, inmek ise imkânsız” diyerek özetliyor.

Başkan Akgün: Tam bir komedi, İBB’ye ileteceğim

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, üstgeçidin yeniden yapılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle görüşeceğini söyledi. Akgün, “Üstgeçit tam bir komedi. Bunun sahibi şu anda büyükşehir. Mutlaka düzeltilmesi ve yeniden yapılması gerekiyor. Bu yüzden Sayın Kadir Topbaş’a durumu ileteceğim. Hızla yapılmasını sağlayacağına eminim” dedi. Çevre sakinleri ise “4 senedir bu üstgeçit böyle duruyor. Engelli vatandaş zaten burayı kullanamıyor. Tekerlekli sandalyeyle nereden inecekler?” diyerek duruma tepki gösteriyor.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV