banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
03 Mayıs 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Çocuk festivali yürekleri ısıttı

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının çok önemli bir tarihi değer olduğunu vurguladı.

23 Nisan 2013 Salı 12:39
 Çocuk festivali yürekleri ısıttı
banner322
 Çocuk festivali yürekleri ısıttı. Akgün, “23 Nisan tarihi bir değerdir.”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının çok önemli bir tarihi değer olduğunu vurguladı.

Büyükçekmece Belediyesi’nin 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlediği Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali için ülkemize gelen dünya çocuklarıyla  Atatürk Kültür Merkezi’nde hediyeleşme serenomisi düzenlendi.

Hediyeleşme serenomisi için sahneye davet edilen Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova Macaristan, Makedonya, Sırbistan, Rusya ülkelerinden gelen çocuklar, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün ile karşılıklı hediyeleşmede bulundular. 23 Nisan Çocuk Bayramının sadece bizim ülkemiz için  değil bütün dünya çocukları için çok anlamlı bir bayram olduğunu belirten  Başkan Akgün, “Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 93 yıl öncesinde bu bayramı dünya çocuklarına hediye etmişti. Bu bizim için, dünya çocukları için çok önemli bir tarihi değerdir” dedi.

Barışın hakim olduğu bir  dünya hayal ettiğini belirten Başkan Akgün; “Gelecekte ki daha mutlu, savaşların olmadığı bir dünyayı, dostluğun pekiştiği dünyayı siz çocuklar kuracaksınız. İnanıyorum ki buradan ayrılırken güzel anılarla ülkelerinize dönerek ömrünüz boyunca buradaki dostluğu sevgiyi anacaksınız” şeklinde konuştu.

Akgün, “Elektronik çağda yaşadığımız dünyada siz dünya çocukları birbirinizle iletişimi devam ettiriniz. Birbirinizden kopmayınız. Hepinizin 23 Nisan Çocuk Bayramınızı yürekten kutluyorum. Gelecek sene Yeni Zellanda’dan Amerika’ya kadar 50 ülkenin çocuklarını Büyükçekmece’de birlikte kucaklayacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

Hediyeleşme serenomisi’nin ardından Büyükçekmece Kaymakamlık binası önünde bulunan alana geçilerek, misafir ülkelerden gelen çocukların dans gösterileri sergilendi. Gösterilere Büyükçekmece halkı yoğun gösterdi.

Dans gösterilerini Büyükçekmece Kaymakamı İbrahim Yurdakul, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Haluk Öztürk, Büyükçekmece Başsavcısı Fuat Arı, Başkan Akgün ile birlikte izlediler. Son olarak Büyükçekmece Belediyesi Gökkuşağı İzci Grubunun biri birinden güzel şarkıları ve sivil toplum kuruluşlarının “Çevreyi Koruma” adlı tiyatro oyunu vatandaşlardan büyük alkış aldı.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV