banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
14 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Eresin'e yolsuzluk gözaltısı

Büyükçekmece'deki rezidanslarda yolsuzluk iddialarına yönelik soruşturma kapsamında aralarında Eresin Grup Başkanı Bircan Eresin'in de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

15 Eylül 2011 Perşembe 12:40
Eresin'e yolsuzluk gözaltısı
banner291
Eresin'e yolsuzluk gözaltısı

Büyükçekmece'deki rezidanslarda yolsuzluk iddialarına yönelik soruşturma kapsamında aralarında Eresin Grup Başkanı Bircan Eresin'in de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.
İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Eresin Gurup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bircan Eresin, Eminönü eski belediye başkanı Ahmet Çetinsaya ile birlikte holding muhasebe çalışanlarının da aralarında bulunduğu 7 kişiyi gözaltına aldı. Yolsuzluk ve Haksızlıkla Mücadele Derneği'nin şikayeti üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı harekete geçti. Geçmişe dönük sahte ruhsat düzenlendiği bilirkişi raporuyla ortaya çıkan ikiz rezidansla ilgili operasyona dün sabah start verildi. Ekipler ilk olarak Ahmet Bircan Eresin ile Ahmet Çetinsaya'yı, daha sonra da şirketin muhasebecilerden M.İ. O.A. S.Ö.'yü gözaltına aldı. Eresin ile şirket çalışanlarının 'imar kanununa muhalefet', 'imar kirliliği', 'rüşvet' ve 'rüşvete aracı olmak' suçlamasıyla gözaltına alındıkları öğrenildi.
HİLELİ HARİKALAR KUMPANYASI
AKŞAM'ın 7 Mayıs 2011'de 'Hileli Harikalar Kumpanyası' başlığıyla gündeme taşıdığı rezidans inşaatı yolsuzluğu Savcılık soruşturmasıyla ortaya çıkmıştı. Bilirkişi raporunda Büyükçekmece'de 20 katlı ikiz rezidansların hem ruhsatı hileli çıkmış hem de 31 bin 545 metrekare fazladan inşaat yapılarak binanın şişirildiği anlaşılmıştı.
Ercan ÖZTÜRK / AKŞAM

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV