banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Kılıçdaroğlu Dünya birincisi festivalin açılışını yaptı

13. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivalinin açılışını yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye de kültür ve sanatın kalbinin Büyükçekmece’de attığını attığını söyledi.

04 Temmuz 2012 Çarşamba 11:00
Kılıçdaroğlu Dünya birincisi festivalin açılışını yaptı
banner311
Kılıçdaroğlu Dünya birincisi festivalin açılışını yaptı

13. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivalinin açılışını yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye de kültür ve sanatın kalbinin Büyükçekmece’de attığını attığını söyledi.
Büyükçekmece Uluslar arası Kültür ve Sanat Festivali’nin örnek alınacak bir festival olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu
İstanbullulara da bir çağrıda bulundu. Kılıçdaroğlu ; “İstanbullular nefes mi almak istiyorsunuz müzik mi dinlemek istiyorsunuz gelin Büyükçekmece’ye festivali görün, bu muhteşem müzikleri de dinleyin” dedi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun beraber festival ateşini yaktığı törende dostluk ve barış rüzgarları esti.
KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ülkesine konulan ambargodan söz ederek “ Keşke bizde ülkemizde dünyaya hitap eden bir festival yapabilsek. Ambargolara maruz kalmak için her hangi bir suç işlemedik. Sağolsun anavatanımız sayesinde bu özlemimizi bir nebze olsun gideriyoruz. Bu yüzden Büyükçekmece Belediye Başkanımız kardeşim, benim dostum Hasan Akgün’e teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Kılıçdaroğlu; Barış illede barış…
Çeşitli ülkelerden gelen yerel kostümlü dansçıları büyük bir beğeniyle izleyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi; “Dünyada en güçlü şey kültür ve müziktir. Biz dünyada barışı ve dostluğu egemen kılmak istiyorsak bu tür festivalleri arttırmak zorundayız. Gelin hep beraber barışın sesini dile getirelim. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi yurtda da barış olsun dünyada da barış olsun.”
Festival açılış konuşmasını yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de “Sıfırdan başlattığımız ve bugün dünyanın en iyi festivali seçilen bu dev organizasyon tamamen Büyükçekmecelilerin ve sivil toplum kuruluşlarının özverili çalışmaları sonucunda bu kadar muhteşem olmuştur.Her yıl dünyaya barış mesajı verdiğimiz,kültürümüzü dünyaya tanıtan bu festival her geçen yıl büyüyerek devam edecek”dedi.
13.Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin resmi açılış gecesi oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Kültürpark’ta bulunan Tarihi Kervansaray ve Barış Manço Kültür Sanat Merkezinde hazırlanan sergi açılışlarıyla devam etti. Misafir ülkelerle birlikte oluşturulan sevgi bahçesinin ardından ağaç kütüğüne ülkelerin isim yazılı künyeleri çakıldı. Konukların Tarihi Kanuni Sultan Süleyman köprüsü üzerinde buluştuğu kokteyl ile devam eden gecenin ilerleyen bölümünde Burak Kut ve Murat Karahan konseri için Amfi Tiyatro’ya geçildi.
Kut ve Karahan şarkılarıyla mest etti
Ünlü sanatçı Burak Kut ve Murat Karahan’ın konseri Kültürpark Amfi Tiyatro’yu dolduran herkesi büyüledi. İkili bazen yabancı bazen Türkçe söylediği şarkılarla izleyenleri kendilerine adeta hayran bıraktı.
Gökyüzünde muazzam renkler oluştu
Muhteşem konserin ardından açılış seremonisi gerçekleştirildi. Festival ateşini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ,KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu,Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türk Folklor Kurumu ve Türkiye Halkoyunları Federasyonu Başkanı Gürhan Ozanoğlu birlikte yaktılar.Festivale CHP Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak,Sezgin Tanrıkulu,CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil,CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı,CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz,Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara,Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar,Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ve çok sayıda partili katıldı. 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV