banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
10 Mayıs 2024 Cuma

ABD ile Türkiye'den ihracat adımı Birlikte çalışacağız

SAVCI ÖZEL GÜVENLİKLİ ARAMAYA 2 SENE HAPİS İSTEDİ

Savcı mahallede kimlik kontrolüne 2 sene hapis istedi.,Özel güvenlikli aramaya 2 sene hapis

12 Nisan 2012 Perşembe 23:35
SAVCI ÖZEL GÜVENLİKLİ ARAMAYA 2 SENE HAPİS İSTEDİ
banner304
SAVCI ÖZEL GÜVENLİKLİ ARAMAYA 2 SENE HAPİS İSTEDİ
Savcı mahallede kimlik kontrolüne 2 sene hapis istedi.
 
"Özel güvenlikli aramaya 2 sene hapis"

 
İstanbul Büyükçekmece savcısı Mustafa Kemal Gül, " mahallede özel güvenlik kimlik soramaz ve arama yapamaz bu Anayasa'nın 10. maddeine aykırı deyip suç duyurusu yapan gazeteciyi haklı bulup dava açtı.
 
Kendine çamlıca site yöneticisi diyen Ahmet Erkan Över ve Cevdet Harun Ünlü hakkında " haksız kimlik kontrolü yapmaktan " B.Çekmece 5. Sulh Ceza Mahkemesi'nde 2 sene hapis talepli dava açıldı.
 
SANIK AHMET ERKAN ÖVER VE CEVDET HARUN ÜNLÜ İLK DURUŞMAYA GELMEDİ.
 
2011/ 2109 Esas davanın ilk duruşması 15 Mart 2012 saat 10.00 da yapıldı. Hakim Fahrettin Düzalan, duruşma tutanağına şöyle yazdı:
 
Duruşmaya gelen olmadığı görüldü. Sanıklar ve müştekiye çıkarılan davetiyelerin iade edildiği görüldü. GD. Sanıkların ve müştekinin mernis adresine davetiye çıkarılmasına duruşmanın 06.09.2012  sat 11.25 e bırakılmasına karar verildi.
 
YARGITAYCA VE HUKUKEN YOK OLAN SİTE ?

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi 17 Haziran 2010 da verdiği 2010/ 10393 E. ve 2010/ 10830 nolu kararda;
 
" Birden çok parselde kurulu YERDE, toplu yapı uygulamasına da geçilmemiş olduğundan Kat Mülkiyeti Kanunu uygulanamaz.

Yani Alkent 2000 Mahallesi'nde bir site yok! KMK uygulanamadığı için, bir yönetim, işletme projesi, ortak gider, avans olmaz demek.

1990 da kurulan Çamlıca ve yeditepe diye 2 kısımdan oluşan, Alkent 2000 sitesi.  3 Haziran 2001 Pazar yapılan seçimle aynı adla mahalle oldu. Yani mahalle olmadan evvel bu 2 sözde site vardı. Mahalle olduktan sonra kurulan yeni bir site değiller. Bunun için mahallelerde de site olur lafı yalan.
 
Gazeteci Dursun Boran tarafından yapılan suç duyurunda, Anayasa'nın eşitlik ilkesi olan 10. Madde ve Türk Ceza Kanunu'nun 134. ( Özelhayatın gizliliğini ihlal) , TCK 120. maddesi haksız arama suçlarından sözde Yeditepe ve samlıca sitesi yöneticileri hakkında cezai işlem yapılması talep edildi.

3 Haziran 2001 Pazar günü yapılan seçimle resmen mahalle olan Alkent 2000 Mahallesi, girişlerine konan özel güvenlik mahalle sakinlerine gelen ziyaretcilerden kimlik soruyor, araba sahiplerinden ehliyet, ruhsat alıyor. Mahalleye girişe engel oluyordu.

Bunun özel hayata müdahale olduğunu anlatan Boran, dilekçesinde polis, jandarma gibi kolluk kuvveti dışında kimsenin kamuya açık yollarda, mahallelerde hüviyet kontrolü yapamayacağını belgelerle anlattı.

Suç duyurusunda Alkent'in B.Çekmece ilçesinin, 23 mahallesinden biri olduğunu belgeleyen Kaymakamlık ve Çamlıca- Yeditepe Bulvarları ile diğer cadde ve sokakların 15 sene evvel kamuya terk edildiği resmi yazılar delil olarak sunuldu.

Dilekçede mahalle olmadan önceki alışkanlıklarını devam ettiren, sözde site idarecilerinin, mahalle girişlerine bariyer ve özel güvenlik koyarak MAHALLEYE SİTE HAVASI VERDİKLERİ; mahalle sakinlerinden heray, bin 250 TL. Senede 16 bin TL (16 milyar lira ) avans adı altında , haksız aidat toplandığı bu suça seyirci kalan kamu idarecilerinde suç işlediği yazıldı.

2 metrelik bariyer ve kanunlara aykırı konan 5-10 özel güvenlikle mahalleye site havası verilip, insanların taciz edilerek kanunsuz harcamalara ortak olmaya zorlandığı anlatılan suç duyurunda, insanların özel hayatlarının ihlal edildiği yazıldı.

 
Başlatılan soruşturmada, Mustafa Cem Altan, Mustafa Koldamca, Harun Ünlü, Ömer Kuru, Ebubekir Yekeler, Cevat Büyükbayrak, Mustafa Kınacı, Ahmet Över, Suat Ezmeci, İbrahim Nalbant 'ın ifadeleri alındı. Mahalle girişlerinde özel güvenliğin olduğuna dair tespit tutanağı yapıldı. 8 kişi hakkında da 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde ayrı bir dava açıldı.

Güvenliğinden Polisin sorumlu olduğu Mahallede, özel güvenlikle kimlik kontrolü yaptıran, seyahat hürriyetini engelleyen şüpheliler TCK'nın 134. maddesine göre Kişilerin Özel Hayatının Gizliliğini İhlalden 6 aydan, iki yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanacaklar.
 
Bağımsız parsellerde 2 katlı villarda oturan insanların çöpleri haftanın 3 günü belediyece toplanıyor. Polis güvenliği sağlıyor. Bedaş sokak aydınlatmalarını yapıyor. 112 ambulans ve sağlık hizmeti veriyor. Elektrik, su, doğalgaz saatleri bağımsız.

Buna rağmen insanlardan senede 16 bin lira civarında aidat adı altında yetkisiz/ usulsüz para toplanıyor.
Zulüm her türlü haksızlık diyen Boran;
 
" Zorla, icra tehdidiyle istenen aidat dolandırıcılığa girer. Kimse aidat ödemesin. Mahallede aidat ve ortak gider olmaz. Yapılan harcamalar şahşi, lüx harcamalardır, mahalle sakinlerinin ortak olması gerekmez. Mahallede muhtarlık varken, 2. ci bir yönetim olamaz " diyor.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV