banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
08 Mayıs 2024 Çarşamba

Benzin ve motorine indirim geliyor

YA KAYMAKAM YANACAK YA BAŞKAN !‏

Kaymakamın 2 sene hapis den kurtulması için suç duyurusu yapması lazım.

20 Nisan 2012 Cuma 08:48
YA KAYMAKAM YANACAK YA BAŞKAN !‏
banner229
YA KAYMAKAM YANACAK YA BAŞKAN !‏
Kaymakamın 2 sene hapis den kurtulması için suç duyurusu yapması lazım.

 
Ya Kaymakam yanacak ya  başkan !
 
TCK 279 luk olan belediye başkanı hakkında kanun, suç duyurusu yapılmasını aksi halde 6 aydan 2 seneye kadar hapis cezalı dava açılacağını söylüyor.
 
İstanbul B.Çekmece ilçesi Alkent 2000 mahallesi nin cadde ve sokaklarına ( isim verilen cadde ve sokaklar kamuya terk edilmiş alan sayılırlar. Herkese açık olması gerekir) izinsiz kamera ve bariyerler koyup, mahalleye site havası vermeye çalışanlar, ya belediye başkanını, yada kaymakam ve ilçe emniyet müdürünü yakacaklar !
 
Kaymakam İsmail Gündüz ve emniyet müdürü Haluk Öztürk'e, verdiği 28 Mart 2012/ 3559 sayı ile işleme konan dilekçesinde suçu resimlerle ihbar eden gazeteci Dursun Boran, Anayasa hükümlerine aykırı, sokaklara konan bariyerler ve kameraların polisce tutanak, fotoğraflarla tespit edilerek, DERHAL SÖKÜLMELERİNİ, yerine MOBESE polis kameraları konmasının sağlanmasını talep etti.
 

Bu durum;

 

Anayasa’nın 10. Kanun önünde eşitlik. “ Herkes kanun önünde eşittir. Hiçbir kişiye, zümreye, sınıfa İMTİYAZ TANINAMAZ “

 

Anayasa’nın 20. Özel hayatın gizliliği ve korunması: Herkes özel hayatına ve aile hayatına saygı gösterilmesini isteme hakkına sahiptir. Özel hayatın gizliliği ve aile hayatının gizliliğine dokunulamaz.

 

Anayasa’nın 23. Seyahat hürriyeti. Herkes seyahat hürriyetine sahiptir.

 

Anayasa’nın 35. Mülkiyet hakkı. Mülkiyet hakkı toplum yararına aykırı olamaz! Maddelerine aykırıdır. Dedi.

 

Kaymakam bariyer ve kameraların kaldırılması için belediye başkanı Hasan Akgün'e yazılı talimat verdi. Bir ay içinde başkanın işlemi yerine getirmesi lazım. Aksi halde Kaymakam ve emniyet müdürünün suç işlemesine sebep olacak.

 

TCK 279 ne diyor:


Kamu görevlisinin suçu bildirmemesi

MADDE 279. - (1) Kamu adına soruşturma ve kovuşturmayı gerektiren bir suçun işlendiğini göreviyle bağlantılı olarak öğrenip de yetkili makamlara bildirimde bulunmayı ihmal eden veya bu hususta gecikme gösteren kamu görevlisi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Suçun, adlî kolluk görevini yapan kişi tarafından işlenmesi hâlinde, yukarıdaki fıkraya göre verilecek ceza yarı oranında artırılır.

 

Kaymakam ve emniyet müdürünün bildikleri suç sebebiyle TCK 279 'a göre başkan hakkında savcılığa suç duyurusu yapması gerekiyor. Yoksa TCK 257 ye göre görevlerini ihmal etmiş, kötüye kullanmış olurlar.

Olayı ve dilekçesinin sonucunu takip eden Dursun Boran, konuyu TBMM gündemine taşıyıp, soru önergesi yaptıracak.

 

Çamlıca ve Yeditepe diye 2 kısımdan oluşan, Alkent 2000 sitesi 3 Haziran 2001 pazar yapılan seçimle aynı adla mahalle olmuş. Yani, mahalle olmadan evvel bu 2 sözde site varmış. Mahalle olduktan sonra kurulan yeni site değiller.

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi mahallede Kat Mülkiyeti Kanunu uygulanamaz diyor. KMK nun olmadığı bir yerde bir yönetim, yönetici, aidat da olmaz. Mahalle olduğu için yönetim planı, işletme projeside HÜKÜMSÜZDÜR! Bir yer hem site, hem mahalle olmaz!

 

Varlığını devam ettirmek ayda bin 250 TL senede 16. bin TL. Yılda toplam 5 milyon lira aidat toplayan, kendine site yönetimi diyen hukuk dışı oluşum, herkese açık olması gereken kamuya terk cadde ve sokaklara geçen hafta bariyer ve kameralar koyarak mahalleye site havası vermişlerdi.

 

Gazeteci şöyle dedi:

 

1- Mahallede güvenlik kamerasına ihtiyaç varsa, Valilik polis raporuyla tespit eder. MOBESE kameraları koyar. Karakol yada polis irtibat noktası kurulur. ( Buna dair valilik ve kaymakamlığa yazılı talebim var)

 

2-    Bağımsız parsellerde elektrik, su, doğalgaz saatleri müstakil olan, çöpü haftada 3 gün belediyece toplanan, güvenliği polisce sağlanan/ sağlanmak zorunda olan Mahallede evlerde kale duvarı gibi korunaklı kapılar, kameralar, alarmlar, hizmetliler var.

 

3-    Can güvenliğinden endişe eden, villasına kamera koyabilir, bahçıvan, hizmetci bulundurduğu gibi, ayda bin 250 lira aidat veren biri olarak özel güvenlik de tutabilir. Ama mahallede özel güvenlik Anayasaya aykırıdır.

 

 Sözde çamlıca sitesi 02.11.2009 da B.Çekmece savcılığına 2009/ 20320 nolu suç duyurusu yaparak; dilekçenin 2. sayfası 5. maddesinde şu iftirayı atmıştı: " Dursun Boran evinin çevresine 3-4 kamera yerleştirerek bu kameraları sokağı ve diğer evleri ve bahçeleri gözler şekilde konumlandırmıştır.
Bu haliyle özel hayatın gizliliğini ihlal ederek, sakinleri huzursuz etmiş olup. Yapılan uyarılara rağmen şüpheli halen bu eylemine devam etmektedir "

 Dün suç dediklerini bügün yetki ve sıfatları olmadıkları halde, mahallenin cadde ve sokaklarına yapmakta, kamu düzenini bozmaktalar.

 

Sokaklara bu işlemlerle site havası verenler, hukuk dışı para talep etme hakkını görmekteler. Bunun zeminini hazırlamaktalar. Kendilerini mülki idare yerine koymaktalar.  Oturduğum 227 ada ve parselin 16 sakininden biri olarak, Dilfeza Sokak girişine konan bariyer ve kamera için benim iznim yoktur! Müsadede etmiyorum. Bu bariyer ve kameralar özel mülk havası verdiği için, polis ekipleri sokağımıza girip rink yapmakta, devrie gezmekte TEREDDÜT yaşıyorlar.

 

Bariyerin açılması için uzun uzun, korna çalan oto sahipleri gürültü kirliliği yaratıyorlar. 112 ambulanslar, intikalde gecikme yaşıyorlar. Misafirlerimize kimlik sorulup TCK 120 haksız arama suçu işleniyor. Taciz ediliyorlar. Yayalar, Taksiler sokaklardan geçmek için zaman kaybediyorlar.

 

ANAYASANIN 40. MADDESİNCE VALİLİK VE KAYMAKAMLIK HAKKINDA TAZMİNAT DAVASI AÇACAK.

 

Anayasa 40: Anayasa ile tanınmış hak ve hürriyetleri ihlal edilen herkes, yetkili makama geciktirilmeden müracaat etme hakkına sahiptir.

Kişinin resmi görevliler tarafından vaki haksız işlemler sonucu uğradığı zarar kanuna göre, Devletce tazmin edilir. Devletin sorumlu olan ilgili görevliye rücu hakkı saklıdır. Der. Boran bu maddeden Kaymakamlık ve Belediye hakkında tazminat davası açacak.

 

Resim'de kaldırılmadığı takdirde Kaymakam, Belediye başanı ve emniyet müdürünün suçlu sayılıp, ceza almasına neden olacak kamera ve bariyerler görülüyor.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 1 yorum mevcut

    • Selim Evren İstanbul 12 yıl önce yorumlandı

      Kanunlar uyulmak içindir. İhlal edilmek için değil. Bunlar Cumhuriyetin bürokrat ve idarecileriyse TCK ya da Anayasa yada uyacaklar.
      Suçlulara destek verip, kamu düzenini bozmayacaklar.

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV