banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
19 Mayıs 2024 Pazar

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

BİLGİ EVİ ÖĞRENCİLERİNİN MOZAİK ÇALIŞMASI.

Sefaköy Bilgi Evi öğrencileri, "Yapıcı Kırılmalar ve Seramik Aşkı" sergisini gezdi. Mozaik ve seramik sanatı hakkında bilgi edinen öğrenciler, bir de mozaik çalışması yaptı.

15 Haziran 2011 Çarşamba 12:55
BİLGİ EVİ ÖĞRENCİLERİNİN MOZAİK ÇALIŞMASI.
banner229

BİLGİ EVİ ÖĞRENCİLERİNİN MOZAİK ÇALIŞMASI.
Sefaköy Bilgi Evi öğrencileri, "Yapıcı Kırılmalar ve Seramik Aşkı" sergisini gezdi. Mozaik ve seramik sanatı hakkında bilgi edinen öğrenciler, bir de mozaik çalışması yaptı.
Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Bilgi Evi'nde eğitim gören öğrenciler, mozaik sanatçısı Gökşen Parlatan'la birlikte sergiyi gezdi. Partalan, tüm çalışmalar hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Öğrenciler de bu iki ayrı sanat ve sergide yer alan çalışmalar hakkında rehberlerine sorular sordu.
Daha sonra malzemeleri ellerine alan çocuklar, kolları sıvadı. Sanatçı Parlatan'ın önceden hazırlamış olduğu mozaik parçaları ve yapıştırıcılarla işe başlayan öğrenciler, Küçükçekmece Belediyesi logosunun çizilmiş olduğu kartonun üzerine parçaları yapıştırdı. Atölye çalışmasına katılan öğrenciler, her bir mozaik parçasını özenle seçti.

UZAY-MEKAN ALGILARINI DEĞİŞTİRECEK

Çocukların iç içe olmadıkları bu sanata beklediğinden daha çok ilgi gösterdiklerini söyleyen Parlatan, "Öğrencilerin ilgileri beni çok mutlu etti. Bu çalışma onların uzay-mekan algılarını geliştirecek. Üç boyutlu taşlar ve elleriyle tutarak yaptıkları objeler, el becerilerinin gelişmesine katkı sağlayacak. Belki bugün gelecekte bu sanatla uğraşmaya karar verecekler." diye konuştu.
Mozaik ve seramik sanatının püf noktalarını öğrenen bilgi evleri öğrencileri, görevlerini başarıyla tamamladı. Çalışma sonunda ortaya çıkan Küçükçekmece Belediyesi logosu da Sefaköy Bilgi Evi'ne hediye edildi.

Öte yandan Toki Eruğrulgazi İlköğretim Okulu 15 öğrencisi, yine aynı sergiyi ziyaret etti. Öğrenciler, seramik sanatçısı Filiz Baltacı ile birlikte sergiyi gezip detaylı bilgiler aldıktan sonra sanatçının yönetiminde atölye çalışması yaptı. Çocuklar kili yoğurup açtıktan sonra değişik resim ve rölyef çalışmaları yaptılar.

ÖĞRENCİLERDEN BİR DE RESİM SERGİSİ

Bu arada Sefaköy Bilgi Evi'nde bir dönem boyunca resim kursuna devam eden öğrenciler, çalışmalarını sergiledi. Kara kalemden ebruya kadar pek çok eserin yer aldığı serginin açılışını da bilgi evinin yöneticisi Selahattin Yıldız yaptı. Bir dönem boyunca sabırla ve öz veriyle kurslara katılan öğrencileri tebrik eden Yıldız, öğrencilerin dönem boyunca hazırladıkları çalışmalarını diğer arkadaşlarının ve velilerin de görmesi amacıyla bu sergiyi açtıklarını söyledi.
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV