banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
06 Ağustos 2025 Çarşamba

Kız kıza deniz keyfi

YEŞİL ÖRTÜNÜN SIRRI ORTAYA ÇIKTI

İstanbul'un en büyük tatlı su kaynaklarından olan Küçükçekmece Gölü hızla yok oluyor

05 Kasım 2012 Pazartesi 10:06
YEŞİL ÖRTÜNÜN SIRRI ORTAYA ÇIKTI
banner321
YEŞİL ÖRTÜNÜN SIRRI ORTAYA ÇIKTI

İstanbul'un en büyük tatlı su kaynaklarından olan Küçükçekmece Gölü hızla yok oluyor. Gölün 16 Metrekarelik yüzeyinde kimyasal atıklardan kaynaklanan ALG'ler gözle görülür bir hal aldı. Özellikle gölün havadan çekilen görüntülerinde bu yeşil kuşak net olarak görülüyor. İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi İçsular Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meriç Albay, gölün su kalitesinin hızla düştüğünü ve bakteri miktarının arttığını belirterek, toksit oranının tehlikeli boyutlara geldiğini söyledi. Albay, yeşil örtünün sebebinin aşırı kirlilikten kaynaklanan siyono bakteri artışına bağladı. Albay "Son yıllarda denizle bağlantısı tamamen kesilen göle, 50 yıldır evsel ve kimyasal atıklar bırakılıyor. Mayıs ve Kasım aylarında göldeki renk değişimi daha belirgin oluyor. Gölün ana kaynaklarından olan Eşkinoz ve Nakkaş dereleri temiz su yerine kimyasal atıklar taşıyor. 20 yıldan beri aşırı ALG birikiyor. ALG artışının gölü yok ettiğini görüyoruz" dedi. 
Hürriyet

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV