
Şampuan gösterdiler, 100 bin kaçak puro çıktı
Önceki hafta Cuma günü Ambarlı Gümrüğü’nde hareketli saatler yaşandı. Amerika’dan gelen bir konteynır aramadan geçirildi. Söz konusu yük şampuan olarak beyan edilmişti. Ancak yapılan incelemede konteynırda 100 bin kaçak puro ve yüzlerce kutu ilacın olduğu anlaşıldı. Mallara el konulurken, savcılık 8 kişi hakkında soruşturma başlattı. Ele geçirilen puroların Türkiye’nin 4 aylık tüketimine eşdeğer olduğu hesaplandı.
ABD’den gelen bir konteynır rutin arama sırasında, sıkı aramanın yapıldığı kırmızı hatta düştü. Gümrük görevlileri şampuan olarak beyan edilen eşyayı incelemeye başladı. Konteynırın ön kısmında 2-3 sıra halinde şampuan dizildiği görüldü. Anılan şampuan ürünlerinin oldukça kaliteli ürünlerden oluşması dikkat çekti.
PURO VE İLAÇ BİR ARADA
Ancak arka sıralarda başka ürünlerin olduğu fark edildi. Yapılan detaylı incelemede söz konusu ürünlerin Honduras ve Dominik Cumhuriyeti’nde üretilen purolar olduğu anlaşıldı. Yapılan incelemeler sonrası ele geçirilen puroların piyasadaki en kaliteli 4-5 marka arasında yer aldığı anlaşıldı.
Kaçak getirilmeye çalışılan puro sayısının 100 bin dolayında olduğu kaydedildi. Anılan miktarın, Türkiye’de 4 ayda tüketilen puroya denk geldiği ifade ediliyor. Ele geçirilen ürünler arasında, çok sayıda ilacın da olduğu belirlendi.
SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
Konu Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na bildirildi. İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürlüğü ve Ambarlı Gümrük Müdürlüğü ekiplerinin ortak yürüttüğü çalışma sonrası kaçak malların sahibi ve gümrük işlemlerini takip eden 8 kişinin ifadesi alındı.
Gümrük’ün hazırladığı fezleke soruşturmayı yürüten Büyükçekmece Savcılığı’na sunuldu. Şüpheliler arasında N. Plastik’in sahibi olarak görünen B. B. ve O.O. ile H. Gümrükleme şirketinin üç çalışanı ve iş takipçisi 3 kişi yer aldı. Söz konusu kişiler hakkında, ‘Kaçakçılık Kanunu’na muhalefetten soruşturma yürütüldüğü öğrenildi.
Dinçer GÖKÇE - Hürriyet
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!