banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Ünlü işadamı Eresin kendi eliyle hapsi boyladı!

Önce savcıya dolaylı yoldan rüşvet teklif etti. Olmayınca Başbakan Erdoğan'dan savcının görevden alınmasını istedi. O da olmadı ama yine de pes etmedi. İşte devamı...

22 Ekim 2011 Cumartesi 18:06
Ünlü işadamı Eresin kendi eliyle hapsi boyladı!
banner322
Ünlü işadamı Eresin kendi eliyle hapsi boyladı!
Önce savcıya dolaylı yoldan rüşvet teklif etti. Olmayınca Başbakan Erdoğan'dan savcının görevden alınmasını istedi. O da olmadı ama yine de pes etmedi. İşte devamı...


Eresin Grup Yönetim Kururlu Başkanı Ahmet Bircan Eresin ve ikisi belediye görevlisi toplam 6 kişinin tutuklanmasına yol açan sürecin başında bir dizi çarpıcı girişimin olduğu ortaya çıktı.

Rotahaber’in konuya yakın kaynaklardan edindiği bilgilere göre baş döndürücü bir sürecin başında soruşturmayı yürüten savcıya dolaylı yoldan yapılan yüklü miktardaki rüşvet teklifi iddiası yer aldı. Birinci hamlesinde sonuç alamayan Eresin Grubu devamında Başbakan Erdoğan aracılığı ile savcının görevden alınması gibi bir dizi girişimde bulundu.

Büyükçekmece'de Eresin Life Center inşaatının ruhsatında usulsüzlük iddiasıyla Eresin Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bircan Eresin, 3 şirket çalışanı ile Büyükçekmece Belediyesi Başkan Danışmanı Reşat Akçay ve koordinatör Nuraydın Sak imar yolsuzluğu ve rüşvet suçlaması ile Eylül ayı sonunda tutuklanmıştı.  Söz konusu projede Eresin Grubu’nun imar oyunu yolu ile 100 milyon TL’ye yakın ekstra bir rant elde ettiği bilirkişi incelemesi sonrası ortaya çıktı.

Rüşvet olmayınca ‘sürün’ dedi

Eresin’in patronu Ahmet Bircan Eresin ile birlikte 5 kişinin tutuklanmasına yol açan sürecin perde arkasını ise Rotahaber araladı. Konuya yakın kaynakların verdiği bilgilere göre soruşturmayı yürüten savcılık imar yolsuzluğu olup olmadığı ile ilgili bilirkişi incelemesi istedi. Bir bilirkişi Eresin Life Center inşaatını tüm yönleri ile incelemeye aldı. Ancak bilirkişi incelemesini sürdürdüğü süreçte çarpıcı bir teklif ile yüz yüze kaldı. Bilirkişi ile temasa geçen Eresin Grubu savcıya yüklü bir para teklifinde bulundu. Teklif karşısında şaşkına dönen bilirkişi konuyu derhal savcı ile paylaştı.  Savcı, konuyu ivedi bir biçimde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Şube Müdürlüğü yetkilileri ile paylaştı. Alınan karar ilgili kişilerin teknik takibe alınması yönünde oldu. Ve baş döndürücü gelişmeler de bu süreçten sonra başladı.

Eresin’in patronu çalışanları ve belediye görevlileri inşaat projesi ile ilgili tek-tek dinlemeye takıldı. Birçok rüşvet konuşması dinleme takıldı. İlk hamlesinde sonuç alamayan Eresin’in patronu ikinci hamlesini deveye koydu. Sanatçı Nuri Sesigüzel ile birlikte Başbakan Tayyip Erdoğan’a gidildi ve soruşturmayı yürüten savcının başka bir adliyeye gönderilmesi talep edildi. Başbakan Erdoğan’ın bu konudaki yanıtı olumsuz oldu. Erdoğan “Bu konuda yapabileceğim bir şey yok bir sorunu varsa HSYK’ya  (Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu) gidin” oldu.

Eski başsavcılar devrede

Eresin ikinci hamlesinden de eli boş dönünce Adli çevrelerden bazı isimleri devreye koyarak soruşturmayı yürüten savcı ile görüşmelerini sağladı. Bu konuda Aykut Cengiz Engin’den önceki dönemde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yapan 1-2 eski başsavcı devreye konuldu. Ancak bu süreçte çarpıcı da bir durum oluştu. Zira bu süreçte teknik takip sürdüğü için kendi aralarında yaptıkları konuşmada kimin ne zaman savcıyı ziyaret edeciği biliniyordu.!

Eresin Grubu’nun bu süreçteki bir diğer hamlesi ise iktidar partisinin iki milletvekili ile yapılan telefon görüşmelerinde yardımda bulunmaları istendi. Söz konusu vekillerin herhangi bir menfaat ilişkisine girmediği ancak yardım etme konusunda olumlu yanıtlar verdikleri öğrenildi.

Ancak bütün bu girişimler de sonuçsuz kaldığı gibi Eresin Grubu’nun patronu Ahmet Bircan Eresin’in yanı sıra toplam 5 kişi tutuklandı. Yine 20'şer katlı iki rezidans da mühürlendi. Eresin Grubu ruhsata aykırı olarak fazladan yapılan 31 bin 545 metrekare fazla inşaatla, en az 90 milyon TL’lik haksız kazanç elde etmekle suçlanıyor.

ROTAHABER

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV