banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
28 Nisan 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

24 Temmuz Basın Bayramı

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay: 'Yıllarca bu ülkeyi fikren besleyen ve dimdik ayakta tutan unsurları yeniden canlandırmayı ve tarihe sahip çıkmayı istiyoruz'

24 Temmuz 2012 Salı 01:51
24 Temmuz Basın Bayramı
banner322
24 Temmuz Basın Bayramı

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay: 'Yıllarca bu ülkeyi fikren besleyen ve dimdik ayakta tutan unsurları yeniden canlandırmayı ve tarihe sahip çıkmayı istiyoruz'

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, ''Yıllarca bu ülkeyi fikren besleyen ve dimdik ayakta tutan unsurları yeniden canlandırmayı ve tarihe sahip çıkmayı istiyoruz'' dedi.
 
Basın İlan Kurumu'nca 2010 yılından itibaren ''Bab-ı Ali Bayramını Kutluyor'' sloganıyla geleneksel hale getirilen 24 Temmuz Basın Bayramı etkinlikleri sürüyor.
 
1950'li yıllarda Türk basının müdavimlerini ağırlayan ve Sultanahmet'te temsili olarak canlandırılan Marmara Kıraathanesi'nde verilen iftar yemeğiyle başlayan bu akşamki etkinlikte, Basın İlan Kurumu'nu tanıtan ve faaliyetlerini anlatan kısa bir film gösterildi.
 
Gösterimden sonra konuşan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, kurumun faaliyetlerine değindi.
 
Marmara Kıraathanesi'nin, o dönem çok sesliliğin ve özgürlüğün en büyük teminatı ve en önemli tartışma ortamı olduğunu belirten Atalay, bu ortamı canlandırmak istediklerini kaydetti.
 
Atalay, 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutladıkları için bazı kesimlerden eleştiri de aldıklarını anlatarak, ''Bazı arkadaşlar, 'Bu devirde basın bayramı mı olurmuş?' diyorlar ama biz onlara da, 'Buyurun gelin, Marmara Kıraathanesi daha önce olduğu gibi sizlerin sesine de kulak verir' diyerek onları da davet ettik. Herkesi davet ediyoruz. Çünkü biz hiçbir şekilde hiçbir görüşü veya düşünceyi dışlayamayız, herkesi kucaklamak zorundayız. Bu açıdan da tartışma ortamının en güzel ortamı olan, bizim de gençliğimizde son dönemlerine yetiştiğimiz Marmara Kıraathanesi'ni canlandırmak istedik'' diye konuştu.
 
Atalay'ın konuşmasından sonra, eski gazete satıcısı çocukları canlandıran bir çocuk ''yazıyor, yazıyor'' diye Atalay'ın yanına gelerek temsili olarak gazete sattı.
 
Programda daha sonra sanatçı Orhan Ölmez sahne aldı ve sevilen şarkılarını seslendirdi.
 
Etkinlikte, tarihçi-gazeteci-yazar Mehmed Niyazi, Edebiyat, Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (Eskader) Başkanı Mehmet Nuri Yardım, yazarlar Yavuz Bülent Bakiler, Abdurrahman Şen, Üstün İnanç ve Nevzat Yalçıntaş da Marmara Kıraathanesi ile ilgili anılarını konuklarla paylaştı.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV