banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
17 Mayıs 2024 Cuma

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Abdülkadir Selvi'den Başbakan Erdoğan iddiası

Yeni Şafak yazarı: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Erdoğan'ın Ankara'ya dönüşü bu defa çok farklı olacak..

20 Şubat 2012 Pazartesi 23:26
Abdülkadir Selvi'den Başbakan Erdoğan iddiası
banner229
Abdülkadir Selvi'den Başbakan Erdoğan iddiası
Yeni Şafak yazarı: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Erdoğan'ın Ankara'ya dönüşü bu defa çok farklı olacak..

Yeni Şafak gazetesi yazarı ve Ankara temsilcisi Abdülkadir Selvi, MİT-Yargı krizi sürecindeki yazılarıyla adından çokça söz ettirmişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'ya geçtikten sonra atacağı adımlara ilişkin ip uçları veren Selvi, hükümetin buna benzer bir durumla karşılaşması durumunda radikal bir karar alarak özel yetkili mahkemeleri kaldıracağını iddia etti. Selvi bu iddiasını AK Parti içerisinden birine dayandırdı.
İşte Selvi'nin dikkat çeken o yazısı

Özel yetkili mahkemeleri kaldırırız

Herkes Başbakan Erdoğan'ın kararını bekliyor.
Ama hem Başbakan Erdoğan'ın hem de MİT Müsteşarı Fidan'ın, bir hatadan dolayı, olaya bir intikam hissiyle yaklaşıp, iktidar gücünü üstlerine sevk etmeyeceği biliniyor.

Ayrıca yaşananlardan rahatsız olan, "Akil isimler" devreye girmeye başladı. Ama ilişkilerin test edileceği, taşların yerine oturtulacağı bir sürece girildiği de gözden kaçırılmamalı.
HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Hiçbir şey, 7 Şubat öncesindeki gibi olmayacak. Çünkü güven duygusu sarsıldı. Ama bu bir süreç. Nasıl bir süreç. AK Parti'nin etkili bir isminin ağzından aktarmak istiyorum bunu.

"Görüldü ki, bu dönem operasyonlara açık bir dönem."

Sonra bir ekleme: "Bu iş burada kalmayacak. Farklı noktalardan bize başka operasyonlar çekilecek."

AK Parti bunun farkında. Daha ötesinde bilgilere sahip olduklarını düşünüyorum. Peki bu durumda ne yapacaklar? Vazoyu kırmamaya özen gösterecekler. Müslüman merhametiyle hareket edecekler.
ERDOĞAN'IN ANKARA'YA DÖNÜŞÜ BU DEFA FARKLI OLACAK

Ama Başbakan Erdoğan'ın Ankara'ya dönüşü bu kez biraz farklı olacak. Hasta yatağından yönettiği sürece bizzat el koyacak. Başbakan'ın bu tür kriz anlarında ne kadar kararlı olduğu biliniyor. Dünyada dik duruşuyla ünlü bir lider Recep Tayyip Erdoğan.

Şu satırlara dikkatinizi çekmek istiyorum.

"Önümüze 367 engeli çıkarıldı, aştık. Anayasa'yı değiştirip, Cumhurbaşkanı'nın halkın seçtiği bir sistem getirdik. 27 Nisan muhtırası verildi. 28 Nisan'da sivil muhtıra ile yanıtını verdik. Partimiz hakkında kapatma davası açıldı, kapattırmadık. HSYK krizi çıkarıldı, HSYK'yı değiştiren Anayasa değişikliği gerçekleştirdik. Şimdiye kadar önümüze çıkarılan engelleri tersine çevirdik. Hiçbirine boyun eğmedik."
1 MADDEYLE ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELERİ KALDIRIRIZ

Aktaracaklarım burada bitmiyor tabii ki. Devamı var: "Bu kez önümüze özel yetkili mahkemeler krizi çıkarıldı. Ülkemiz terör ve çetelerle mücadele ettiği sürece bu tür mahkemelere ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Ama bunu bizimle bir hesaplaşmaya çevirmek isterlerse, 1 maddelik bir yasa çıkarır ve özel yetkili mahkemeleri kaldırırız."

Nokta...

Bir şey eklemeye gerek var mı?

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV