banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
02 Mayıs 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Görünmez Güçler

25 Aralık 2012, 03:11
Görünmez Güçler
Görünmez Güçler
Bazen insan güçleri ile yaşar. Bazıları bu güçlere hiç inanmaz bazıları inanır. Bazen hayaller bile bir güç değil mi diye birçok defa sordum kendi kendime. Kimileri güldü, kimileri inandı, hepimizin hayat içerisinde yaşadığı bazı özel durumlar vardır mistik, inanılmaz.
21 Aralık diyenleri duyar gibiyim. Evet, 21 Aralık da kıyamet kopmadı ama kıyametin varlığını bile insanların kabul etmesini sağladı diyebiliriz. Yani yaratan varlığını o korkuyu birilerine hissettirmeyi başardı.
Rüyalarda sanal yolculuk yapanlar, Astral olan bu deneyimlerinde çok şeyi görme şansına hakim oluyorlar. Allah’ın verdiği bu özel yetenekle duygu birikimlerini yansıtmayı öğrenen bir öğreti , beden, ruh ilişkisinin çok iyi bir örneği bu denge. Bazıları var, bazıları yok, diyebilir ama inanın insan görünce karar verebileceği bir şey. Neden bu konuyu yazdım derseniz bazı güçler hep bizi koruyor. Melekler, dedeler, ermişler, evliyalar bir güç Allah’ın kudreti ile sizi korumak için görevlendirilmiş olabiliyor.
O yüzden derim ki
Bizim başımıza hiçbir zaman ALLAH’ın yazdığından başka bir şey gelmez.
| Tevbe Sûresi - 51”
İncittiğiniz insanın ve kırdığınız gönlün bedduasından korkun.'' Hz. Muhammed (sav)..”

Astral seyahat nedir?
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Astral seyahat terimi Okültizm’de ve Teozofi'de kullanılan bir terim olup, kişinin uyku gibi hallerde parapsikoloji'ye inanan kişilerce esîrî beden ya da astral beden (Spiritüalizm’de duble) denilen, astral seyahate inanan kişiler tarafından süptil madde denilen maddelerden oluştuğu söylenen "bedeniyle" fiziksel bedeni dışında, yine bu kişiler tarafından iddia edildiğine göre bilinci yerinde olarak, başka mekanlarda dolaşmak üzere yaptığı yolculuğu ve bu bedeniyle geçirdiklerini söyledikleri deneyimleri ifade eder.
Parapsikoloji'de bu, "beden-dışı deneyim" anlamındaki "out-of-body experience" (OBE) olarak, Metapsişik'te ise "şuur projeksiyonu" olarak adlandırılır.
İrâdi olarak gerçekleştirilebilindiği iddiası ve deneyim sırasında bilinçli olunması sebebiyle diğer beden-dışı deneyimler arasında özel bir yeri vardır.
Astral beden için duvar gibi fiziksel nesneler ve uzaklık bir engel oluşturmayacağı ileri sürülür. Yani, iddialara göre, kişi bu bedeniyle bir anda kıtalar arası yolculuk yapabilir[kaynak belirtilmeli] ve maddi engellerin içinden geçebilir[kaynak belirtilmeli]. Fiziksel bedenden çıkıldığında öte-alem varlıklarının görülebileceği de ileri sürülmektedir. Uyku sırasında yapılan astral seyahat fiziksel bedene dönüldüğünde bir rüya tarzında anımsandığı söylenmektedir[kaynak belirtilmeli].
Astral seyahatin, okült ve teozofik kaynaklarda ve birçok araştırmacının çalışmalarında "irâdi olarak fiziksel bedenden ayrılma" şeklinde tanımlanmasına karşın (Dr.Scott ROGO, Leaving The Body, 1983), İngiliz parapsikolog Celia Gren bir ayrım yapmış ve “fiziksel beden-dışı deneyimler”den kendiliğinden (irade-dışı) oluşanları için ekzomatik deneyim (ecsomatic experience) terimini ortaya atmıştır.
Konu hakkında en fazla araştırma yapmış kişilerden biri araştırmalarını "Journeys Out of Body" adlı kitabında aktaran Robert Monroe’dur. Halen Amerika Birleşik Devletleri'nde Monroe Enstitüsü adıyla bilinen bir kurum bu konuda çalışmalarını sürdürmektedir[kaynak belirtilmeli]. Astral seyahat hakkında ayrıntılı bilgi, Ege Meta Yayınları'ndan çıkan Astral Seyahat Teknikleri isimli kitapta bulunabilir.
Astral seyahat yaptığını söyleyen kişiler yaşadıkları deneyimi dış dünyadan bağımsız öznel bir bilinç durumu olarak tanımlamanın ötesinde bu olgunun gözlemlenebilir maddi yaşamla etkileşime imkan tanıyan bir niteliğe sahip olduğunu savunurlar.(örneğin ameliyat esnasında tıbben bilinçsiz bir durumdayken bedenden ayrılıp kendisine yapılan operasyonu yukarıdan gözlemlemek ya da iddia edilen fizik ötesi varoluş içerisinde herhangi bir kişinin gerçek yaşamda bulunduğu konuma giderek gerçek durumuna şahit olabilmek.) Sözü edilen durumun hiç bir bilimsel dayanağı olmadığı gibi, ispatlanması çok kolay olan bu iddianın gerçekliğine dair ortaya hiç bir kanıt sunulamamıştır.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu içeriğe yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV