banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

11 Mayıs 2024 Cumartesi

Özel Kuvvetler'den nefes kesen tatbikat

Medya Platformu'ndan Muhteşem Yüzyıl'a tepki

Muhteşem Yüzyıl'a bir tepki de Medya Platformu'ndan geldi.

28 Kasım 2012 Çarşamba 00:35
Medya Platformu'ndan Muhteşem Yüzyıl'a tepki
banner304
Medya Platformu'ndan Muhteşem Yüzyıl'a tepki
Muhteşem Yüzyıl'a bir tepki de Medya Platformu'ndan geldi.
Tarihçilerden sürekli eleştiri alan Muhteşem Yüzyıl dizisi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son açıklamalarıyla yeniden tartışmaların merkezine yerleşti. Diziye bir tepki de Medya Platformu'ndan geldi.

BAŞBAKAN'A DESTEK VERDİ
Başbakan Erdoğan'ın 'Muhteşem Yüzyıl' dizisine yaptığı sert eleştiri ve ardından yargıya 'harekete geçin' çağrısı, yeni bir tartışma yarattı. Medya yöneticileri ve çalışanlarını, yazarları, sanatçıları, akademisyenleri ve iletişim fakültesi öğrencilerini buluşturan Medya Platformu'ndan da konuyla ilgili Başbakan Erdoğan'a tam destek geldi.

"TARİHTEKİ KANUNİ'Yİ DOĞRU YANSITIN"
Medya Platformu Basın Sözcüsü Ahmet Durkaya yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Muhteşem Yüzyıl adlı dizi tarihimizi halkımıza yanlış yansıtıyor. Hayal ürünü bir roman sahneye uyarlanmıyor ya da hayal ürünü bir başka ülkeden söz etmiyoruz. Bizim tarihimizin bir döneminden söz ediyoruz. Daha gerçekçi olunabilse, daha bilimsel, tarihsel gerçeklere uygun davranılsa eserin sanat değeri de yükselir, estetik değeri de yükselir. Diziler bizim dünyada tanıtımımıza çok katkı yapıyor, emeklerini inkar etmek istemem. Biraz daha tarihe bağlı olmasını elbette istiyoruz. İdeal olan tarihteki Kanuni'yi mümkün olduğu kadar ona uygun bir şekilde canlandırmaktır. Tıpkı Sayın Başbakanımızın dile getirdiği gibi biz öyle bir Sultan Süleyman tanımadık. Onun ömrünün 30 yılı at sırtında geçti. Sarayda o gördüğünüz dizilerdeki gibi geçmedi."
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV