banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
02 Mayıs 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Şeytan Azapta

02 Temmuz 2012, 05:58
Şeytan Azapta



Şeytan Azapta

Bu hafta uzun süre köşe yazmadığımın okuyucuların sabırla beklediğini biliyorum. Yoğunlukdan haber koşturmacalarım arasında köşe yazıları yazdım yazmazmıyım. Ama bunları yayınlamadım...

Basın Özgürlüğü adına birçok hazırlık yaptığım, basına uygulanan sansürler hakkında bir rapor hazırlığı sürecinde olduğumdanmıdır nedir. İnanın olayların nasılda SANSÜR'lendiğini Nasılda SÜMEN altı edildiklerini iyice daha da belirgin bir şekilde öğrendim...

Basın Basına Sansür Uygular mı?

Aslında hepimiz aynı işi aynı görevi yapıyoruz. Kamu yararına haberlerin duyulması adına internet haber siteleri, gazeteler, televizyon kanaları ile her gün binlerce Kamu yararı taşıyan haberi okuyuculara, izleyicilere, ulaştırıyoruz.

Bu arada haber atlatmalar, reyting savaşları, site tıklama rekorları, istatistikler, aklınıza her ne geliyorsa sosyal ağlar, facebook, tiwetter, google plus, kısacası bir haber bir anda milyonlarca kişiye ayrı kanallardan bir anda duyulur oldu. Haber paylaşan kaliteli okuyucular ile de haber kaliteleri artıyor.

Kısacası bu hafta sonu bunu çok iyi anladım neden mi bir haber de adımın geçmesi ile pazar günüm telefon trafiğine tutuldu. Sanırım bu trafik GSM şirketlerinin işine yaradı. Bölgemizde Lüks bir yapının imar rezaleti, rüşvet trafikleri,

Sadi ÖZDEMİR tarafından Hürriyet Gazetesinde "Pınartepe çökerse altında kim kalacak" manşet haberi ile verilince tabi bölgede ister istemez ses gelmeye başladı.

Daha önceki yıllarda Basın bile Basın Mensuplarına sansür uygularken bu tabu bu haberle bölgede yıkıldı.

Haberin şu kısmında

"Yayın yasakları nasıl konuldu
BİR soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan ve ifadesi görüntülü kaydedilen Eski Gürpınar Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bayraktar’ın ifadesinden bir bölüm yolsuzlukların neden önlenemediğini de gözler önüne seriyor. Bayraktar özetle “Bizi yargılayacak iki kurum vardı. Biri Büyükçekmece Adliyesi. Biri de Kumkapı’daki Bölge İdare Mahkemesi. Her iki kuruma da bedava konutlar verildi. Adalet bilmem ne yapı kooperatifleri kuruldu. 64 daire çıkıyor. Gidip 64 daire için müteahhit buluyorlar. Hakim ve savcıların yeri, 28 daireyi onlara vereceksin kalanı senin. Tabii katılmayanları tenzih ederim” diyor. Bölgede yayın yapan yerel gazete sahibi Adnan Eren’in internet sitesine bu konulardaki yayınlarından dolayı mahkemeler yayın yasağı koydu."

İşte bu Basının Sansür edilişine ilk tepkiyi Hürriyet Gazetesi Sadi ÖZDEMİR imzalı haberi ile el atmış oldu. Haber internet sitelerinde  manşetlerde değişiklikler yapılarak verildi.Hürriyet Kaynaklı Habere manşette yer ayıran Rotahaber TABUT KENT manşetini attı. Yüzlerce site haberleri yayınlarken, sabah tv haberleri, Kanallar da araştırmalarına başladılar. Bu arada da Meslektaşlarımızın telefon destekleri ve olayla ilgili hassasiyetleri şahsımı onurlandırdı.

 

Yıllardır savaşını verdiğimiz haberler, bir çırpıda ulusal medyanın gündeminde sansasyonel şekilde vurgulandı. Haber içeriğinde "Bölgede yıllardır süren ‘yolsuzluk ve rüşvet’ yumağının doğal sonucu olan bu rezalete Başbakan Erdoğan’ın el koyması bekleniyor." Şeklinde duyuru da Başbakana yakın kişiler tarafından Başbakanın bu konuya çok hassas bir şekilde ilgilendiğini sorumluların gereken cezaları çekmesi için gerekli çalışmaların bir an yapılması için talimat verdiği söyleniyor.

Bende Haber Manşet Resimlerini köşe yazımın en altında link vererek paylaşmayı uygun gördüm.

Ne demişler ŞEYTAN AZAPTA GEREK!


Pınartepe çökerse altında kim kalacak / Hürriyet



LÜKS SİTELER ÇÖKMEYE BAŞLADI












Pınartepe çökerse altında kim kalacak / Rota Haber





Lüks siteler çöküyor / Vatan


Lüks siteler çöküyor


Haberin Yeri
http://www.haberinyeri.net/pinartepe-cokerse-altinda-kim-kalacak-134544h.htm

Son Dakika Haberleri
http://www.sondakikahaberleri.info.tr/haber/541494-pinartepe-cokerse-altinda-kim-kalacak

İnternet Haberi
http://www.internethaberi.com/guncel/pinartepe-cokerse-altinda-kim-kalacak-h17718.html

Emlak Dream
http://www.emlakdream.com/pinartepe-cokerse-altinda-kim-kalacak/6474

Time Turk
http://www.timeturk.com/tr/2012/07/01/pinartepe-cokerse-altinda-kim-kalacak.html

Beynet
http://www.beynet.com/haber/25013/Pinartepe-cokerse-altinda-kimler-kalacak.html

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu içeriğe yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV