banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
27 Temmuz 2025 Pazar

Adnan EREN Şarkıları: Şiirden Besteye, Yıllara Uzanan Bir Müzik Yolculuğu

AstraZeneca Türkiye’nin hayat kurtaran eğitimini dünya takdir ediyor

‘İlk Yardıma İlk Adım’ uluslararası bir ödül daha aldı…

30 Nisan 2011 Cumartesi 13:07
AstraZeneca Türkiye’nin hayat kurtaran eğitimini dünya takdir ediyor
banner229

AstraZeneca Türkiye’nin hayat kurtaran eğitimini dünya takdir ediyor
‘İlk Yardıma İlk Adım’ uluslararası bir ödül daha aldı…
Döneminin en uzun soluklu sosyal sorumluluk projesi “İlk Yardıma İlk Adım”, Türkiye’ye önemli bir uluslararası ödül daha getirdi. Kısa süre önce ABD’de PR News Dergisi tarafından verilen CSR Awards Onur Ödülü’ne layık görülen, AstraZeneca Türkiye’nin desteklediği ‘İlk Yardıma İlk Adım’ projesi, şimdi de “Golden Peacock Global Kurumsal Sosyal Sorumluk” birincilik ödülüne layık görüldü.
AstraZeneca Türkiye’nin Milli Eğitim Bakanlığı ve TOÇEV ile birlikte yürüttüğü, Türkiye’deki Yatılı İlköğretim Bölge Okulları (YİBO) öğrencilerine temel ilk yardım bilincinin aşılanmasını hedefleyen “İlk Yardıma İlk Adım” projesi, yurtiçinde olduğu kadar, yurtdışında da büyük beğeni topluyor. Bir ay önce ABD’de, alanındaki en prestijli yayınlar arasında sayılan PR News tarafından verilen CSR Awards Onur Ödülü’nü alan ‘İlk Yardıma İlk Adım’, şimdi de uluslararası bir ödüle daha layık görüldü.
216 başvuru arasından, İlk Yardıma İlk Adım seçildi
Dünyanın en saygın ödülleri arasında kabul edilen Golden Peacock, şirket tepe yöneticilerinden oluşan Direktörler Enstitüsü - Institute of Dirctors (IOD) tarafından 1991’den beri veriliyor. Tüm ülkelerin katılıma açık olan Global Golden Peacock Ödülleri’ne bu yıl “Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Yönetişim ve Çevre” kategorisinde çeşitli ülkelerden toplam 216 başvuru yapıldı. Yüzlerce projeyi geride bırakan ‘İlk Yardıma İlk Adım’, AstraZeneca’ya uluslararası alanda birincilik ödülü getirdi.
“Bu ödüller bizlere güç veriyor, teşvik ediyor”
Global Golden Peacock Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Yönetişim ve Çevre Ödülü, 29 Nisan 2011 tarihinde Hindistan’ın Yeni Delhi kentinde düzenlenen törenle AstraZeneca yetkililerine verildi. Amaçlarının; “Hayat kurtaran bu eğitimi, öğrencilere ulaştırmak” olduğunu belirten AstraZeneca Türkiye Genel Müdürü Hervé Dussart; İlk Yardıma İlk Adım projesini, dört yıldır aralıksız sürdürdüklerine değindi. Dussart, “Uluslararası alanda aldığımız böylesine önemli ödüller, bizlere ‘ne kadar doğru bir yolda ilerlediğimizi’ gösteriyor, gelecekteki çalışmalarımız için ise büyük bir şevk ve güç veriyor” dedi.
Bağımsız, şeffaf ve çok aşamalı değerlendirme
Institute of Directors (IOD) – Direktörler Enstitüsü tarafından, 1991 yılından bu yana verilen Global Golden Peacock’da başvurular, bağımsız, saygın, şeffaf ve çok aşamalı bir değerlendirme sürecinden geçiriliyor. Bilirkişi Değerlendirme Komitesi’nce yapılan ilk elemenin ardından başarılı projeler, Ödül Danışmanları Başkanlığı’na sunuluyor. Farklı açılardan değerlendirmelerin de yapıldığı tüm aşamalar sonucu en çok beğenilen proje, ödüle layık görülüyor.

Çok uluslu jürinin başkanı, İsveç eski Başbakanı Ola Ullsten
AstraZeneca Türkiye’yi, Global Golden Peacock – Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Yönetişim ve Çevre Ödülü’ne layık gören bu yılki jürinin başkanlığını, İsveç eski Başbakanı Dr. Ola Ullsten üstlendi. Seçici kurulda Hindistan eski Anayasa Mahkemesi Başkanı, Baş Hakim P.N. Bhagwati ve Petrol ve Gaz Ürünleri Bakanlığı Mali İşler Müsteşarı Dr. A.N. Saksena, Greenwich Üniversitesi İşletme Fakültesi öğretim üyesi ve Byrok Systems Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Colin Coulson-Thomas, İngiltere RMIT Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden Jeremy Pearce ile Avrupa Bilim ve Sanat Akademisi Baş Danışmanı Ulric Fayl Hentaller gibi isimler de yer aldı.

İlk Yardıma İlk Adım hakkında:
İlk Yardıma İlk Adım projesi; AstraZeneca Türkiye tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Tuvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) işbirliği ile 2007 yılından bu yana aralıksız olarak sürdürülüyor. Döneminin en uzun soluklu sağlık ve eğitim projesi olan İlk Yardıma İlk Adım; Türkiye’deki Yatılı İlköğretim Bölge Okulları (YİBO) öğrencilerine yönelik, temel ilk yardım bilinci oluşturmayı hedefliyor. “Hayat kurtaran eğitim” olarak da adlandırılan İlk Yardıma İlk Adım projesi, bugüne kadar 72 ildeki 193 YİBO’larda 35.475 öğrenciye ulaştı. Projenin 2011 yılı hedefi ise; “tüm Türkiye’de 50.000’in üzerinde YİBO öğrencisine ulaşarak, ilk yardım bilinci oluşturmak” olarak belirlendi.
“İlk Yardıma İlk Adım” projesi kapsamında MEB ilk yardım formatorünün sözlü ve uygulamalı sunumu ile başlayan ilk yardım eğitimi, Turbo ve arkadaşlarının maceralarını konu alan çizgi filmler ile pekiştiriliyor. Daha sonra ise; üç arkadaşın (Burak, Ayşe ve Cemil) orman gezisinde başından geçenleri konu alan tiyatro gösterisi ile de verilen ilk yardım eğitiminin, öğrencilerin algılarında daha kalıcı olarak yer alması sağlanıyor. Böylece çocuklara, eğlenirken öğrenme fırsatı sunuluyor. Günün sonunda öğrenciler arasında düzenlenen kısa bir yarışma ile de; hem eğitimde verilen bilgiler tekrar pekiştiriliyor, hem de öğrenme, küçük hediyelerle ödüllendiriliyor. Eğitimin sonunda ise öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan bir İlk Yardım Kitapçığı, okullara ise tam donanımlı ilk yardım dolabı hediye ediliyor.
İlk Yardıma İlk Adım’a ilk uluslararası ödül; alanında en saygın dergiler arasında yer alan PR News tarafından dağıtılan CSR Awards’da verilmişti. İlk Yardıma İlk Adım ekibi, 8 Mart 2011 günü ABD’nin Washington DC kentinde düzenlenen törenle CSR Awards Onur Ödülü’nü almıştı.

AztraZeneca hakkında:
AstraZeneca, araştırma, geliştirme, reçeteli ilaçların üretimi, pazarlaması ve bu hizmetlerinin sunulması alanında faaliyet gösteren, en önemli uluslararası firmalardan birisidir. 32.8 milyar dolarlık sağlık hizmeti hacmi ile mide-bağırsak, kalp-damar, merkezi sinir sistemi, göğüs hastalıkları, onkoloji ve enfeksiyon tedavi alanlarına sunduğu ürünlerindeki lider konumuyla dünyanın önde gelen ilaç şirketlerinden biridir. İlaçları 100’den fazla ülkede satılan ve 14 ülkede üretim yapan şirketin, 6 ülkede araştırma merkezleri bulunmaktadır. AR-GE merkezlerinde 10 binden fazla kişiyi istihdam eden AstraZeneca, AR-GE’ye yılda ortalama 5,2 milyar dolar yatırım yapmaktadır. 1999 yılından bu yana hayata değer katan fikirler üretme misyonuyla kişilerin yaşamını daha kaliteli geçirmeleri için çalışan ve birçok araştırma gerçekleştiren AstraZeneca, Türkiye’de sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde önemli projelere imza atmaktadır. AstraZeneca ilk yardım bilincinin küçük yaşta kazandırılmasına yönelik “İlk Yardıma İlk Adım” projesini tüm Türkiye çapında Mili Eğitim Bakanlığı ve TOÇEV ile birlikte yürütmektedir. Sosyoekonomik ve çevresel faktörlerin insan sağlığı üzerindeki etkisini araştıran ve 10 yıl boyunca devam edecek “Prospective Urban and Rural Epidemiology” “PURE” araştırmasının tüm dünyada altın sponsorudur. Ülkemizde METSEND’in önderliğinde devam eden bu projeye yaklaşık 3000 kişi dahil edilmiştir.
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK OKUNANLAR
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV