banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
07 Mayıs 2024 Salı

Benzin ve motorine indirim geliyor

Barkodu çek gönder ilaç sahte mi öğren

Sağlık Bakanlığı, hastaların sahte ilaç nedeniyle mağdur olmasına mobil bir çözüm getirecek. Barkodu okuyan cep telefonu uygulamalarıyla ilaç sahte mi değil mi öğrenilebilecek.

14 Aralık 2013 Cumartesi 15:56
Barkodu çek gönder ilaç sahte mi öğren
banner291
Barkodu çek gönder ilaç sahte mi öğren
Sağlık Bakanlığı, hastaların sahte ilaç nedeniyle mağdur olmasına mobil bir çözüm getirecek. Barkodu okuyan cep telefonu uygulamalarıyla ilaç sahte mi değil mi öğrenilebilecek.


İLAÇ güvenliğinde mobil dönem... Geçen günler sahte ilaçların piyasaya sürüldüğünün ortaya çıkması üzerine Sağlık Bakanlığı bu soruna çözüm getirmek için çalışmalara başladı. İlaç Takip Sistemi’ni vatandaşların da "Beylikdüzü Tabela Neon" kullanımına açmaya hazırlanan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Bizler bir ilacı fabrika çıkışından hastaya verilişine kadar izleyebiliyoruz. Artık bunu vatandaşlar da görebilecek” demişti. Yılbaşından itibaren kullanılmaya başlanacam Bakan Müezzinoğlu’nun söylediği uygulama. Bakanlığa bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, "AE Seo Yazılım" konuyla ilgili olarak, akıllı telefon uygulamalarının indirildiği Apple Store, Android Market ve Google Play gibi mağazalara yazı gönderdi. Yazıda, akıllı telefonlarda bulunan ya da indirilebilen ‘barkod okuyucu’ ya da ‘karekod okuyucu’ uygulamaların, İlaç Takip Sistemi’ne entegre edilmesi istendi.

TÜM BİLGİLER YER ALACAK

Hastalar ilaç ambalajlarındaki karekodu cep telefonlarına okutacak. İlaç Takip Sistemi’yle entegreli olan cep telefonu uygulaması da okunan ilacın üretim yeri, tarihi, seri numarası, son kullanma tarihi ve satışın yapıldığı eczane gibi bilgileri kullanıcıya sunacak. Bu bilgilerin, ilaçla eşleşmemesi durumunda, ilacın sahte olduğu tespit edilecek. Vatandaşlar sahte ilaçları yetkililere bildirebilecek.

EN ÇOK İNTERNETTE SATILIYOR

2010 yılından bu yana devrede olan İlaç Takip Sistemi ile Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan ilaçların üretiminden hastaya satışına kadar tüm dolaşımı kayıt altında tutuluyor. Sistemde sahte ilaçların eczane raflarına gelmesi neredeyse imkânsız... Sahte ve ruhsatsız ilaçların en büyük kaynağını internet üzerinden yapılan satışlar oluşturuyor. Pahalı ilaçların yurt dışı kaynaklı internet sitelerinden satışı denetimsiz yapılıyor. Bunun dışında İlaç Takip Sistemi’ne dahil olmayan bazı kaçak ecza depoları aracılığıyla da sahte ilaçlar piyasaya sürülebiliyor.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV