banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

DSÖ'DEN FLAŞ AŞI AÇIKLAMASI

Dünya iki yeni varyantın şokunu yaşarken, DSÖ'den beklenen açıklama geldi.

01 Eylül 2021 Çarşamba 15:12
DSÖ'DEN FLAŞ AŞI AÇIKLAMASI
banner265
DSÖ'DEN FLAŞ AŞI AÇIKLAMASI

Dünya iki yeni varyantın şokunu yaşarken, DSÖ'den beklenen açıklama geldi.
Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ), mutasyonlar ile ilgili yeni açıklamalar yapıldı. Kurum dünyaya bir iyi bir de kötü haber verdi!

MU VARYANTI UYARISI

DSÖ, düzenli yayımladığı haftalık raporunu, özellikle Güney Amerikada etkili olan B.1.621 varyantına ayırdı. Raporda; varyantın incelenmesi gereken varyantlar arasında olduğuna dikkat çekildi.
FLAŞ AŞI SÖZLERİ

Güney Amerika ve Avrupa'da vakalar olduğunun altı çizildi. DSÖ, Mu Varyantının aşılara karşı daha dirençli olabileceğini düşündüren mutasyonlara sahip olduğunu, ancak bunu daha fazla incelemek için yeni çalışmalara ve verilere ihtiyaç duyulacağını ifade etti.

YAYGINLIK SÜREKLİ ARTIŞ GÖSTERİYOR

DSÖ, Mu Varyantının küresel yaygınlığının şu anda yüzde 0,1 seviyelerinde olmasına rağmen, Kolombiya'da vakaların yüzde 39’unu ve Ekvador'daki vakalarını yüzde 13’ünü oluşturduğunu bildirirken, yaygınlığın sürekli artışta olduğunu vurguladı.

İYİ HABER GELDİ: DSÖ SON NOKTAYI KOYDU

Güney Afrika'da görülen C.1.2 mutasyonu için de DSÖ'den açıklama geldi. Yapılan ilk araştırmalara göre, söz konusu varyantın 'en bulaşıcı mutasyon' olma ihtimali bulunuyordu.

Kısa sürede dünyanın gündemine oturan bu mutasyonu mercek altına alan DSÖ, tabiri caizse konu hakkında son noktayı koydu.

Reuters'ta yer alan habere göre, DSÖ, söz konusu mutasyonun yayılımının korkulan düzeyden çok uzakta olduğunu duyurdu. DSÖ sözcüsü Margaret Harris, varyantın henüz bir "endişe verici varyant" olarak sınıflandırılmadığını da sözlerine ekledi.

EN HIZLI MUTASYON: C.1.2

Söz konusu C.1.2 adlı varyant ilk olarak Mayıs ayında Güney Afrika'da keşfedildi Güney Afrika Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü ve KwaZulu-Natal Araştırma İnovasyon ve Dizilim Platformu, C.1.2 dizilimindeki mutasyon hızının yılda 4.18 olduğunu belirledi.

Bu sayı, bugüne kadar herhangi bir varyantta görülen mevcut küresel mutasyon oranının neredeyse iki katına denk geliyor. Bilim insanları ayrıca C.1.2 dizisine sahip varyantların yaklaşık yüzde 50'sinde 14 mutasyon buldu.


beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV