banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
06 Mayıs 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Et yemeyen onu yesin! Demirin ve proteinin yıldızı

Et yemeyenlerde genelde kansızlık ve demir eksikliği gibi sorunlar görülüyor. Uzmanlar, et yemeyenler için yeşil mercimeği öneriyor.

26 Ekim 2023 Perşembe 10:16
Et yemeyen onu yesin! Demirin ve proteinin yıldızı
banner229
Et yemeyen onu yesin! Demirin ve proteinin yıldızı

Et yemeyenlerde genelde kansızlık ve demir eksikliği gibi sorunlar görülüyor. Uzmanlar, et yemeyenler için yeşil mercimeği öneriyor. Peki, demir için yeşil mercimek nasıl tüketilmeli? İşte yeşil mercimeğin faydalarından tüketimine kadar tüm detaylar...

Et yemeden kansızlık ve demir eksikliği problemlerini çözmek için ete yakın besin içeriğine sahip ürünlere yer açmak gerekir. Bunlardan biri de yeşil mercimek.

YEŞİL MERCİMEĞİN FAYDALARI

Yeşil mercimek kasları güçlendirir.

Kilo vermeye yardımcı olur.

Beyni daha iyi çalıştırır.

Enerji veren demir ve B1 vitamini kaynağıdır.
Araştırmalar düzenli olarak mercimek yemenin diyabet, obezite, kanser ve kalp hastalığı gibi kronik hastalıklara yakalanma riskini azalttığını gösteriyor.

Mercimek antioksidan, antibakteriyel, antiviral ve antiinflamatuar etkiye sahiptir.

Mercimek, sindirim fonksiyonunu destekleyen ve sağlığımız için çok önemli olan faydalı bağırsak bakterilerini 'besleyen' prebiyotik lif açısından özellikle zengindir. Lif açısından zengin bir diyet, kolorektal kanser riskinin azalması da dahil olmak üzere birçok yararı vardır.

Mercimek lif, folat ve potasyum bakımından zengindir; bu da onları kalp için ve kan basıncını ve kolesterolü yönetmek için mükemmel bir seçimdir.

Kan şekeri yönetimini iyileştirmeye yardımcı olur. Yüksek lif içeriği aynı zamanda onları oldukça doyurucu hale getirir ve bu da iştah kontrolüne yardımcı olur.
Mercimek zengin bir protein kaynağıdır ve bu da onları et veya balığa mükemmel bir alternatif haline getirir. Mercimeklerden elde edilen kalorilerin üçte biri kadarı proteinden gelir; bu da mercimeği, herhangi bir baklagil veya sert kabuklu yemiş arasında ağırlıkça en yüksek protein içeriğine sahip üçüncü yapar.

YEŞİL MERCİMEK FAYDASI İÇİN NASIL TÜKETİLMELİ?

Yeşil mercimeği salatalarda, yemeklerde tüketebilirsiniz. Faydası için yeşil mercimeğin çok haşlanmaması gerekiyor.



  


beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV