banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
28 Nisan 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Felç hastalarına yeni umut

NASA tarafından kullanılan ve Türkiye’de de iki hastanede bulunan yerçekimsiz koşu bandı üretildi.

04 Eylül 2013 Çarşamba 15:51
Felç hastalarına yeni umut
banner312
Felç hastalarına yeni umut
NASA tarafından kullanılan ve Türkiye’de de iki hastanede bulunan yerçekimsiz koşu bandı üretildi.
NASA tarafından kullanılan ve Türkiye’de de iki hastanede bulunan yerçekimsiz koşu bandı tekerlekli sandalyeli hastaların 10 seans sonunda yürümesini sağlıyor. Antalya’da hizmete giren “Alter G” adlı yerçekimsiz koşu bandı, felç, bel fıtığı, kireçlenme hastaları ile spastik çocukların umudu oldu. NASA tarafından astronotların yürüme eğitimleri için geliştirilen cihaz, yüzde 80’e varan yerçekimsiz ortam yaratarak yürümekte zorluk çeken hastaların daha rahat adım atmalarını sağlıyor. Tekerlekli sandalyeli ve koltuk değnekli hastalar, 10 seanslık tedavinin ardından hastaneden yürüyerek çıkıyor.
TÜRKİYE’DE YENİ

Cihaz hakkında bilgi veren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Seklin Muluk şunları söyledi: “Bu cihaz ABD ve Avrupa ülkelerinde 5-6 yıldır kullanılıyor. Türkiye’de ise daha önce kulüpler, sporcuların performansını artırmak için kullanıyordu. Tedavi amacıyla birkaç yıldır kullanılmaya başlandı. Şu an 3 hastanede bu cihazdan var. Hasta özel şortunu giyerek kapalı alana giriyor. Cihaz hastayı tartıp ağırlığına göre içerideki basıncı ayarlıyor. Daha sonra içeriye hava pompalayıp yerçekimini elimine ediyor. Hasta için uzayda yürüyormuş gibi bir ortam yaratılıyor. İlerleyen seanslarda yerçekimi artırılarak hastanın normal bir şekilde yürümesi sağlanıyor.”
‘YÜRÜYEREK ÇIKIYORLAR’

Cihazın genellikle felçli hastalar ile bel ve boyun fıtığı olanlarda kullanıldığını belirten Dr. Muluk, “Bu hastaların yanı sıra kireçlenmelerde, spor sakatlanmalarında, obezite hastalarında ve spastik çocuklar için de kullanılıyor. Hareket etmekte, ayağa kalkmakta güçlük çeken hastalar, yaklaşık 1 aylık bir tedavinin ardından iyileşiyor” dedi.
AĞRILARINDAN KURTULDU

Cihaz sayesinde bel ve boyun fıtığının neden olduğu ağrılarından kurtulan Fuat Ocak, “Bir aylık bir tedavinin ardından hem ağrılarımdan kurtuldum hem de rahat hareket etmeye başladım” dedi.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV