banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
19 Mayıs 2024 Pazar

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Sahte içki nasıl anlaşılır

Yılbaşı öncesi sahte içkiye karşı 22 bin denetim yapıldı

27 Aralık 2012 Perşembe 19:05
Sahte içki nasıl anlaşılır
banner265
Sahte içki nasıl anlaşılır
Yılbaşı öncesi sahte içkiye karşı 22 bin denetim yapıldı
Yeni yıl yaklaşırken Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, alkollü içki denetimlerini artırdı. 2012 yılında 22 bin içki denetimi yapan bakanlık, son on günde bin 821 denetim gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde sahte içkiye rastlanmazken, uygun olmayan şartlarda satış yapan 215 işletmeye ceza kesildi.Sahte içki konusunda il müdürlüklerini uyaran bakanlık, başta turizm bölgeleri ve büyük şehirler olmak üzere ülke genelinde sahte içki denetimi yaptı. Denetimler sırasında kontrol görevlilerince şüphe duyulan alkollü içkilerden numuneler alınarak analiz için yetkili laboratuvara gönderildi. Yıl boyu yapılan denetimlerde alkollü içki üretimi yapan 34 işletme ile alkollü içki satışı gerçekleştiren otel, dinlenme tesisi, gazino ve birahaneye toplam 181 yasal işlem uygulandı. 2012 yılında alkollü içki üretimi, satışı ve toplu tüketimi yapılan işyerlerine yönelik denetimlerini artıran bakanlık, 2011'de 15 bin 560 olan denetim sayısını yüzde 43 artışla 22 bin 340'a çıkardı. Yılbaşı gecesinde de 4659 denetim elemanı ile içki satış yerlerinde denetim devam edecek.

SAHTE İÇKİYE KARŞI ETKİN ÖNLEMLER ALINDI
Yurt dışından içki girişlerinin daha sıkı kontrolü için "alkollü içkiler için ihtisas gümrükleri" doğrultusunda uygulamalar devam ediyor. Sahte ve Kaçak İçki Eylem Planı Taslağı'nı ilgili kurumların görüşüne sunarak revize eden bakanlık, alkollü içki üreten yerlerin kayıtlarını Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi'nde güncelleyerek yapılan tüm işlemlerin dijital ortamında takibe aldı.

Sahte içki nasıl anlaşılır, ne yapmalı?
1- Sahte içki renginden ya da kokusundan değil etiket bilgilerinden anlaşılır.
2- İçki şişesinin üzerinde bakanlık onaylı kayıt numarası olup olmadığı kontrol edilir.
3- Ambalaj üzerinde TAPDK bandrolü aranır.
4- İçkilerin orijinal ambalajında olup olmadığına dikkat edilir.
5- Tüketim öncesi içkinin göz önünde açılması sağlanır.
6- Şüphelenilen durumlarda, 174 Alo Gıda Hattı aranabilir.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV