banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
27 Nisan 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Başbakan, Denizlili'lere Müjde Verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'de, ardından da Manisa'da halka hitap etti.

14 Mayıs 2011 Cumartesi 00:03
Başbakan, Denizlili'lere Müjde Verdi.
banner299
Başbakan, Denizlili'lere Müjde Verdi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'de, ardından da Manisa'da halka hitap etti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, ''Bu millet, silahı olmadığı halde, kurşunu, topu, tüfeği, tankı olmadığı halde, gerektiğinde taş fırlatarak düşmana direnecek kadar kahraman ve fedakar bir millettir. Biz Kurtuluş Savaşı'nda yokluğun acısını yaşadık, yoksulluğun çilesini çektik. Üzerimize en modern silahlarla gelen düşmana karşı, bulabilenler silahla, bulamayanlar, kazma, kürek, taşla mukabele ettiler'' dedi.

Erdoğan, partisinin Özay Gönlüm Meydanı'nda düzenlediği mitinginde vatandaşlara hitap etti. 3,5 ay önce Denizli'ye geldiğini ve 435 milyon lira tutarında 72 farklı hizmet ve eserin açılışını yaptıklarını belirten Erdoğan, bunun Denizli'ye 15. gelişi olduğunu söyledi. Kamu ve belediye yatırımlarıyla Denizli'nin çehresini değiştirdiklerini ifade eden Erdoğan, Denizli'yi Türkiye'nin değil, dünyanın önemli kentlerinden biri haline getirdiklerini söyledi. Denizli'nin sanayisiyle, tarımıyla, kültür varlıklarıyla, turizm değerleriyle, Pamukkalesiyle, termal tesisleriyle, sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada tanındığına dikkati çeken Erdoğan, Denizli'nin artık bir marka olduğunu vurguladı. Denizli'nin çok daha fazlasını hak ettiğine işaret eden Erdoğan, Denizli'yi daha fazla tanınan bir marka şehir haline getireceklerini söyledi.

Erdoğan, şöyle konuştu:
''Bugün burada, Denizli'nin markasını daha da güçlendirecek bir müjdeyi sizlere açıklıyorum. 12 Haziran seçimlerinden sonra, Denizli artık bir büyükşehir oluyor. Tasarıyı, 12 Haziran'dan sonra Meclise getiriyor, Denizli'yi artık büyükşehir belediyesi statüsüne kavuşturuyoruz. İnşallah hizmetlerin kalitesi daha da artacak. Artık İstanbul gibi, Kocaeli gibi mülki sınırlar Denizli Büyükşehir Belediyesinin sınırları olacak. Artık Denizli'de belde, köy olmayacak. Ne olacak onlar? Artık o ilçelerin mahalleleri olacak. Tabii ki imkanlar daha da artacak, daha büyük imkanlar bağlayacağız. Böylece Denizli'nin tüm sınırlarında büyükşehir belediyesi 100 binlik, 50 binlik, 25 binlik planları yapacak, 5 binlik nazım imar planlarını yapacak. İlçe belediyeleri ise sadece binlik planları yapacak. Böylece kaçak yapılaşmanın önüne geçmiş olacağız. Bu, Denizli'yi modern bir şehir haline getirecek. Yasayı çıkaracağız, ama ne zaman yürürlüğe girecek? 2014 belediye seçimlerine Denizli, Büyükşehir Belediyesi olarak girecek. O ana kadar şu andaki belediyelerin, beldelerin kazanılmış hakları devam ediyor, ama 2014 yerel seçimlerine Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak giriyor, ilçe belediyeleri ilçe belediyeleri olarak giriyor. Artık Denizli'de belde seçimi olmayacak ve ilçeler çok daha güçlü olacak. Beldelere çok daha farklı, çok daha kalite hizmet olacak. Nasıl, memnun musunuz?

Denizli, farklı bir vizyonla, yoğun bir hizmetle çok daha hızlı şekilde 2023'e hazırlanacak. Şimdi Denizli'ye soruyorum: Denizli marka kent olsun mu? Denizli büyük şehir olsun mu? İstikrar sürsün, Denizli büyüsün mü? İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün mü? Bu iş bitmiştir. Denizli'de 12 Haziran'ın neticesini şimdiden görüyorum.
11 ilimizi aynen Denizli gibi büyükşehir yapıyoruz ve bu illerimiz büyükşehir olmayı kazanıyorlar. Böylece Türkiye genelinde şu an itibari ile 2014'ten sonra 27 ilimiz büyükşehir olmuş olacak.''

''ÜLKEMİZDE İLK DEFA MODERN BİR TANKIN MİLLİ OLARAK ÜRETİMİ İÇİN GEREKEN BÜTÜN ALTYAPI HAZIR''

15 Mayıs'ta Denizli'nin, Milli Mücadele Günü'nü kutlayacağına işaret eden Erdoğan, Milli Mücadele'nin Denizli'deki önderi, Ahmet Hulusi Efendi'nin Milli Mücadele'yi başlatmak için verdiği fetvadan ''Müftünüz olarak, Cihad-ı Mukaddes fetvasını ilan ve tebliğ ediyorum. Elinizde hiçbir silahınız olmasa dahi, üçer taş alarak düşman üzerine atmak suretiyle mutlaka fiili mukabelede bulununuz'' ifadelerini okudu.
Türkiye'nin temelinde, böyle bir mücadele ve böyle bir kahramanlık ruhu olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:
''Bu ülkenin temelinde, işte böyle bir fedakarlık ruhu var. Bu millet, silahı olmadığı halde, kurşunu, topu, tüfeği, tankı olmadığı halde, gerektiğinde taş fırlatarak düşmana direnecek kadar kahraman ve fedakar bir millettir. Biz Kurtuluş Savaşı'nda yokluğun acısını yaşadık, yoksulluğun çilesini çektik. Üzerimize en modern silahlarla gelen düşmana karşı, bulabilenler silahla, bulamayanlar, kazma, kürek, taşla mukabele ettiler. İşte bunu bildiğimiz için, bunu yaşadığımız için, AK Parti olarak savunma sanayimize özel bir önem verdik. Savunma sektörü ihracatımız 2002'de MHP, CHP'nin yavrusu DSP, ANAP iktidarı döneminde 247 milyon dolardı. Bu rakam 2010 yılında 1 milyar dolara çıktı. Onlar nire, biz nire? 247 milyon nire, 1 milyar nire? Malezya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Hollanda, Ürdün, Pakistan ve Güney Kore'ye savunma sanayi ürünleri ihraç eden bir ülke konumuna yükseldik.

Silahlı kuvvetlerimizin ihtiyaç duyduğu toplam 24 milyar dolar değerinde modernizasyon, dikkatinizi çekiyorum, artık yurt içinde, yüzde 90'ı ülkemiz yerli sanayisinin katılımıyla yapılıyor. Askerimizin kullanacağı yüzde 100 yerli piyade tüfeğinin tasarım ve üretimine başladık. Nerelerden nerelere geldik. Milli tankımız olan Altay'ın konsept tasarımını tamamladık. Ülkemizde ilk defa modern bir tankın milli olarak üretimi için gereken bütün altyapı hazır. Fırtına ve panter adı verilen ileri teknoloji ürünü ve 40 kilometre menzilli obüs topların seri üretimlerini tamamlayarak silahlı kuvvetlerimize teslim ettik. Anka isimli 10 bin metre irtifada uçabilen ve 24 saat havada kalabilen insansız hava aracının deneme uçuşlarını başlattık. Böylelikle ABD ve İsrail'den sonra stratejik yeteneklere sahip insansız hava aracını üreten üçüncü ülke konumuna yükseldik. Bitmedi, Türkiye'nin ilk milli korvet savaş gemisi Milgem'i ülkemizde inşa ettik. İlk savaş helikopterimiz olan 'Atak' helikopterinin tüm yazılım ve tasarımlarını tamamlayarak örnek üretim safhasına geçtik, 2013 sonu itibariyle seri üretime geçiyoruz. Daha önce yabancı ülkelere verilen F4 ve F16 uçaklarımızın modernizasyonunu Türkiye'de yapar hale geldik. Aynı şekilde C-120 nakliye ve T-38 jet eğitim uçaklarının da modernizasyonları artık ülkemizde gerçekleşiyor.''

''MİLLİ GELİRİ 12 YILDA DA 3 KAT ARTIRIRIZ''

Erdoğan, artık sürekli dışarıya bakan değil, kendi sorununu içinde çözen bir Türkiye olduğunu belirterek, ''Sizin desteğinizle, sizin katkınızla, sizin hayır dualarınızla Türkiye'yi bu seviyelere, bu noktalara taşıdık'' dedi.

Ustalık dönemlerinin başladığını anlatan Erdoğan, Türkiye'yi 2023 yılına kadar, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri konumuna getireceklerini söyledi. 500 milyar dolar ihracat, 2 trilyon dolar milli gelir hedefine de ulaşacaklarını belirten Erdoğan, bunların hayal olmadığını ifade etti. 2010 yılında, Türkiye'nin tarihinde ilk kez 1 trilyon lira milli gelir seviyesini aştığına dikkati çeken Erdoğan, milli gelirin 230 milyar dolardan 740 milyar dolara çıktığını söyledi. Erdoğan, ''8,5 yıl önce bunlar hayaldi. Bunları söylediğimiz zaman, 'Yok canım, olur mu?' diyorlardı. Ama oldu, biz bu hayali gerçeğe dönüştürdük. Milli geliri 3 kat artırdık. Önümüzdeki 12 yılda da 3 kat artırır, Allah'ın izniyle 2 trilyon dolar yaparız.'' diye konuştu.

DENİZLİ'DEN SONRA MANİSA'DA HALKA HİTAP ETTİ

Birileri çeteleri, mafyayı bu ülkeye yeniden musallat etmeye başladı. Bir tarafta AK Parti'nin ak siyaseti var, diğer tarafta karanlık bir ittifak var.

Bu ülkenin yıllarını heba etmiş, 87 yaşına gelmiş emekli bir siyasetçinin sözlerini hatırlatmak isityorum. Bunlar kim ne veriyorsa ben beş fazlasını veriyorum diyen bir siyasetçinin sözleri. Diyor ki; rejim düşmanlarının elebaşısı CHP'dir. CHP'nin Türk köylüsüne vereceği sadece ızdıraptır. Ayakkabının yerini yeniden çarık alacaktır. Halk Partisi karanlık demektir. Devlete resmen silah çeken eşkiyanın koruyucusudur. CHP iktidar hırsı uğruna kendisini bir takım ipoteklerin altına somuştur.

CHP'nin eski genel başkanı o zatı savunuyor. Kanlı 1 Mayıs'tan dolayı sen bu eski siyasetçiyi suçlamadın mı? BDP'nin bağımsız milletvekili MHP'yi savunuyor. Sizi hangi güç bir araya getirdi. Bunlar eskiyi özlüyor. Hep birlikte Türkiye'yi oraya götürmek istiyorlar. Bunlar çete kardeşliği yapıyor. Manisa çetelere kol kanat geren CHP ve MHP'ye gereken dersi verecek mi?

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, "Fitneye, fesada, aramıza nifak tohumları ekmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Kan üzerinden, terörün yedeğinde, istismarla siyaset yapanların Oyununa gelmeyeceğiz. Kanı, gözyaşını ganimet bilenlerin, fırsat bilenlerin tezgahını, inşallah 12 Haziran'da bir kez daha alt üst edeceğiz" dedi.

Erdoğan, partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde vatandaşlara hitap etti. Gösterdikleri ilgi dolayısıyla Manisalılara teşekkür eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Şehzadeler şehri, alimler şehri, evliyalar şehri Manisa'yı selamlıyorum... Manisa, 2. Murad'ın Şehridir. Manisa, Sultan Selimlerin, Sultan Mehmet'lerin, Sultan Mustafa'ların şehridir. Manisa, Kanuni Sultan Süleyman'ın, Fatih Sultan Mehmet'in şehridir. Ne diyor, Cihan Padişahı Fatih Sultan Mehmet; 'Hüner, bir şehir bünyad etmektir, reaya kalbin abad etmektir.' İşte Manisa, Fatih'in imar ettiği, inşa ettiği, ihya ettiği, Manisalıların da kalbini abad ettiği bir şehirdir. Öyle insanlar vardır ki yıldız gibidir, peşine takılırsınız, yolu bulursunuz. Öyle şehirler vardır ki ay gibidir, güneş gibidir, yıldız gibidir, peşine takılır, huzuru, güveni, gönül ferahlığını bulursunuz. Manisa işte öyle bir şehir. Manisa tarih şehri, ilim şehri, medeniyet şehri. Manisa, alimleriyle, evliyalarıyla bizim önümüzü aydınlatan bir şehir."

"TÜRKİYE GENELİNDE 4 BİNE YAKIN VAKIF ESERİNE AK PARTİ İKTİDARI SAHİP ÇIKTI"

Manisa'ya vefa borçlarının olduğunu belirten Erdoğan, 8,5 yılda, Manisa'da 41 vakıf eserinin restorasyonunu gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bu eserlerin medeniyetin, tarihin ve ataların emaneti olduklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, Türkiye genelinde 4 bine yakın vakıf eserine AK Parti iktidarının sahip çıktığını söyledi. Erdoğan, sadece Türkiye'de değil, Moğolistan'dan Saraybosna'ya, Kudüs'ten Üsküp'e, Beyrut'tan Kırım'a kadar, Selçuklu ve Osmanlı'dan kalma eserlere sahip çıktıklarını anlattı. Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Bizim Kosova'da, Kosova Meydan Savaşı'nda şehit düşmüş bir sultanımızın, Murat Hüdavendigar'ın türbesi var... O türbe yüzyıllardır mahzundu, o türbe yüzyıllardır metruktu, terk edilmişti. O türbe, bu milletin şanlı tarihine yakışmayacak derecede bakımsızdı. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve TİKA, gittiler, gerekli görüşmeleri yaptılar, çalışmalara başladılar ve o türbeyi adeta yeniden imar ve inşa ettiler. Geçen yıl gittik, Kosova'da türbeyi ziyaret ederek Murat Hüdavendigar'ın gül bahçesi içindeki kabri başında ziyaretimizi gerçekleştirdik. Aynı gün, Manisalı Fatih Sultan Mehmet'in Priştine'de inşa ettiği, bizim de restore ettiğimiz caminin açılışını yaptık. Neredeydi bizden öncekiler?"

"BUNLAR ANCAK NAL TOPLAR, NAL..."

Türkiye'nin tarihine, medeniyetine, eserlerine sahip çıkan bir ülke olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin aynı zamanda, dünyanın her coğrafyasında, mazlumun, mağdurun, mahrumun hakkını ve hukukunu savunan bir ülke olduğunu ifade etti. Kurtuluş Savaşı'nda cepheye yol, vatanı savunacak silah ve düşmana atacak kurşunun bulunamadığını hatırlatan Erdoğan, bugün kendi piyade tüfeğini, kendi helikopteri ATAK'ı, kendi savaş gemisi MİLGEM'i, kendi insansız savaş uçağı ANKA'yı üreten, tamamen Türk mühendislerinin tasarımıyla, GÖKTÜRK uydusunu imal eden ve uzaya göndermek için geri sayım yapan bir Türkiye bulunduğunu dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Ey CHP, ey MHP, neredesiniz siz yahu? Biz nasıl gidiyoruz, siz nasıl geliyorsunuz? Bunlar ancak nal toplar, nal... Bu ülkede milliyetçilik yapan değil, milliyetçiliği pazarlayanlar var. Bu ülkede milliyetçiliği slogan atmak, el işareti yapmak zannedenler var. Bu ülkede, milliyetçi geçinenler, milliyetçilikten geçinenler var. Siz onlara sorun, 'Orhun Abideleri nerededir?' diye. Onlar, haritada yerini bilmezken, biz gidip oradaki eserlere sahip çıktık. İnanır mısınız, tarlaya uçakla indik. Yol yok. Adeta çöl. Karakurum'dan Orhun Anıtlarına 42 kilometre asfalt yolu yaptık. Müzeyi açtık... Siz onlara, GÖKTÜRK nedir, ANKA nedir, MİLGEM nedir, ATAK nedir diye sorun. Bilmezler...

Milliyetçilik kafatasıyla değil, kafadaki, gönüldeki, kalpteki millet sevgisiyle olur. İnsan, eşref-i mahlukattır, yaratılmışların en şereflisidir. Derisinin rengi, dili, etnik kökeni her ne olursa olsun, insan, önce insandır, önce candır. Diyor ki Kaygusuz Abdal; 'Şu adem dedikleri/ el, ayakla baş değil/ adem manaya derler/ suret ile kaş değil...' İşte bizim insan anlayışımız bu. Biz, Yunus gibi söylüyor, yaratılanı severiz, yaradandan ötürü diyoruz. Ayrım yok bizde. İnsanı seveceğiz, hayvanı seveceğiz, nebatatı da seveceğiz. Çünkü, hepsi yaradanın eseri. Biz, bu toprakları kardeşlik üzerine kurduk, bu toprakları kardeşlikle büyüttük. Tarih boyunca bu topraklarda hep bir olduk, bütün olduk, beraber olduk. Bundan sonra da kardeşlikle yolumuzda yürüyeceğiz. Fitneye, fesada, aramıza nifak tohumları ekmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Kan üzerinden, terörün yedeğinde, istismarla siyaset yapanların Oyununa gelmeyeceğiz. Kanı, gözyaşını ganimet bilenlerin, fırsat bilenlerin tezgahını, inşallah 12 Haziran'da bir kez daha alt üst edeceğiz."

"87 YAŞINA GELMİŞ AMA HALA BU İŞLERDEN ELİNİ ETEĞİNİ ÇEKMEMİŞ BİR SİYASETÇİ..."

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni bir anayasa yapmak için 12 Haziran'daki seçimde 367'nin üzerinde milletvekili çıkarmayı hedeflerini belirterek, bunun gerçekleşmesi durumunda TBMM'deki partilere yeni anayasayı, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda birlikte yapma çağrısında bulunacaklarını bildirdi.

Erdoğan, TBMM'deki partilerin bu çağrıya olumlu cevap vermemeleri durumunda da sivil toplum kuruluşlarının (STK) önerilerini dikkate alacaklarını ve yeni anayasayı TBMM'den çıkaracaklarını söyledi. Manisa'da partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap eden Erdoğan, seçimlere 30 gün kaldığını hatırlatarak, partililerden kapı kapı dolaşarak AK Parti için oy istemelerini talep etti. Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Biz de il, ilçe dolaşıyoruz. Dolaşacağız ki inşallah sandıkları AK Parti ile patlatacağız. Çünkü yeni bir anayasa yapacağız. İleri bir demokrasi için yapacağız, temel hak ve özgürlükler için yeni bir anayasa... Bunun için de tabii 367'nin üzerinde milletvekili çıkarmamız lazım. Bu milletvekilini hep beraber çıkaracağız.

Çünkü AK Parti Tayyip'in, Ahmet'in, Mehmet'in partisi değil, milletin partisi, milletin... Biz bir bölgenin veya bir etnik unsurun partisi değiliz. Biz 780 bin kilometrekarenin, 74 milyonun partisiyiz. Bizim farkımız bu. Bunu sizlerle beraber başaracağız. Siz bizim arkamızda olduğunuz sürece hiç endişe etmeyin. Biz 367'nin üzerinde milletvekilini çıkardığımız takdirde diğer partilere diyeceğiz ki, 'gelin Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda bunu beraber yapalım.' Gelirlerse bunu beraber yapacağız. Bundan önce gelmediler. Gelmezlerse o zaman bu yetki bizde olduğuna göre, millet bize bu yetkiyi verdiğine göre, o zaman anayasayı Parlamentoda biz, zaten şu anda çalışmalar başladı, milletimize gidiliyor, millet çalışıyor, STK'lar çalışıyor, bütün bu yapılanları alacağız, onlarla konuşmayı yapacağız, onlarla beraber çalışmayı yapacağız ve milletimizin 'bu benim anayasam' diyeceği anayasayı inşallah Meclisten çıkaracağız."

" HALA BU İŞLERDEN ELİNİ ETEĞİNİ ÇEKMEMİŞ BİR SİYASETÇİ..."

Başbakan Erdoğan, konuşmasında, "3 Kasım 2002'de AK PARTİ'ye yetki vererek siz, eski Türkiye'yi elinizin tersiyle ittiniz" dedi. Erdoğan, o eski Türkiye'de demokrasiye musallat olmuş çeteler, siyasete musallat olmuş vesayet, mecalsiz, dermansız ve çözüm üretemeyen bir siyaset bulunduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "O Türkiye'de, yetimin kuruşuna, milletin hazinesine göz dikmiş virüsler vardı. O Türkiye'de, yolsuzluk vardı, yoksulluk vardı, yasaklar vardı. 3 Kasım 2002'de geldik, sizin desteğinizle, sizin hayır dualarınızla işte o dönemi kapattık. Şimdi birileri tekrar o günlere geri dönmek istiyor. Birileri, çeteleri, mafyayı, karanlık suç örgütlerini bu ülkeye yeniden musallat etmek istiyor. Şunu unutmayın; bir tarafta 'AK Parti' var, öbür tarafta 'diğerleri' var; bir tarafta 'AK Parti'nin AK siyaseti' var, öbür tarafta 'karanlık bir ittifak' var. Ben size burada, emekli bir siyasetçinin, bu ülkeye çok büyük acılar yaşatmış, bu ülkenin yıllarını heba etmiş, 87 yaşına gelmiş ama hala bu işlerden elini eteğini çekmemiş bir siyasetçinin sözlerini hatırlatmak istiyorum. Bakın, bunlar benim ifadelerim değil. Bunlar, 'Kim ne veriyorsa ben 5 fazlasını veriyorum' diyerek, bu ülkenin enerjisini tüketen bir siyasetçinin sözleri... Hatırlatmamızda fayda var. Bunu Kılıçdaroğlu'nun duyması lazım, yanındakilerin duyması lazım, bir de İkinci Milli Şefin duyması lazım... Diyor ki, 'Rejim düşmanlarının elebaşı, Cumhuriyet Halk Partisi'dir.' Diyor ki, 'Adalet Partisi komünizm karşısında kaledir. CHP, huzura değil, savaşa taliptir.' Diyor ki, 'Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türk köylüsüne vereceği sadece ızdıraptır. Ayakkabının yerini tekrar çarık alacaktır. Halk Partisi demek, karanlık demektir, çarık demektir, kağnı demektir, karasaban demektir.' Yine diyor ki, 'Bahar bayramını, (Yani 1 Mayıs'ı kastediyor) Taksim Meydanı'nda, Marks'ın, Engels'in, Lenin'in resimleriyle, kızıl bayraklarla, orak çekiçle kutlayanların beraberinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin yöneticileri vardır.' 'Halk Partisi, devlete resmen silah çeken eşkıyanın koruyucusudur.' O zat başka ne diyor biliyor musunuz? 'CHP iktidara gelirse ineklerin sütü kurur'... Bakın, son bir hatırlatma daha yapıyorum, o emekli siyasetçi yine şunları söylüyor; 'Cumhuriyet Halk Partisi, iktidar hırsı uğruna, kendisini birtakım ipoteklerin altına sokmuştur'..." Başbakan Erdoğan, "Bunları kim diyor" diye vatandaşlara sorduğu soruya "Demirel" yanıtını alınca, "Duysun, duysun, Ankara duysun, Türkiye duysun bunları. Duyulmasında fayda var" dedi.

"ÇETE KARDEŞLİĞİ"

Bu sözleri geçmişte hangi siyasetçinin söylediğini vatandaşların bildiğini belirten Başbakan Erdoğan, o kişinin şimdi CHP'ye akıl hocalığı yaptığını ifade etti. "CHP'nin o beyefendinin gölgesinde ve yedeğinde siyaset yaptığını" söyleyen Erdoğan, "Ömrünü CHP ile bu şekilde mücadeleyle geçiren o beyefendiye, şimdi CHP'nin sahip çıktığını ve CHP'nin eski genel başkanının o zatı savunduğunu" dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Daha 1991 yılında, Erdal İnönü'ye, 'Sen hiç tahtaya çivi çaktın mı? Ne yapsın ülke seni' diyenler; SHP'ye, 'Yaprakları sararmış dökülmek üzere olan ağaç' diyenler şimdi CHP'nin sararmış yapraklarına can suyu vermek için çırpınıyor. Ey CHP; kanlı 1 Mayıs'tan dolayı, tarihin boyunca sen bu eski siyasetçiyi suçlamadın mı? Kahramanmaraş olaylarından, Çorum olaylarından, üç gencin asılmasından dolayı sen bu eski siyasetçiyi suçlamadın mı? Şu işe bakar mısınız? BDP'nin bağımsız milletvekili çıkıyor, MHP'yi savunuyor. Terör örgütü PKK'nın haber ajansı çıkıyor, MHP'yi savunuyor. Ne oldu şimdi size yahu, sizi hangi güç bir araya getirdi, hangi asgari müşterekte buluştunuz? Bunlar eskiyi özlüyor eskiyi..." Başbakan Erdoğan, bu partilerin, hep birlikte Türkiye'yi eski Türkiye'ye geri götürmek istediklerini ifade etti. Bu partilerin "çete kardeşliği" yaptıklarını belirten Erdoğan, Türk milletinin 12 Haziran'da çetelere destek veren partilere gereken cevabı vereceğini, bu kirli ittifakı bozacağını söyledi.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV